Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Wiem, wiem Tarciu.. ma też jakieś cebulki i zastanawiam się czy nie zamoczyć i nie wyjąc.. ciekawe czy zakwitną... ?

No i co z ta zimą.. spojrzałam wczoraj w prognozę.. moje dziecię ma w tym roku ostatnią turę ferii.. ... i ma padać deszcz... i co ja niby mam z nim zrobić jak on nartowy jest.. no ja się pytam co...?????????

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no ja wiem, że amerykanie to oszołomy :no:jeszcze im się chyba nie udało trafnie na teren Polski prognozy dać , ale uparcie się w to ładują ...wg ich jesiennych prognoz, to tej zimy prawie że miał nie być, a upał miał iść już od połowy lutego .....i nagle im cóś pękło w przepowiedniach :wiggle:może indianie zaczęli zbierać chrust :wave: a wg ubezpieczycieli Wam dołożę ,że "W tym roku takich kataklizmów będzie więcej, a to wszystko przez wyjątkowo dynamiczne lato, które nadejdzie już w czerwcu i będzie dawać się we znaki aż do września.

Piekielnie gorące wakacje

Po ostrej zimie przychodzi zazwyczaj bardzo gorące lato.....Tak było m.in. w 2006, czy 2010 roku, kiedy Polska zmagała się z ponad 35-stopniowymi upałami przez kilka tygodni ....Jeden z letnich miesięcy będzie w Polsce przynajmniej tak gorący, jak ten z 2010 r ....susza i nawałnice .....Niestety, rozpędzone, wredne niże atlantyckie będą sprowadzać nie tylko gorące masy powietrza zwrotnikowego prosto z południa, lecz także fronty chłodne z powietrzem polarnomorskim dość często atakować mają nasz kraj, tworząc warunki do powstania gwałtownych burz i to takich o znamionach amerykańskich, znanych zwykle z filmów katastroficznych. Nadchodzące lato będzie rekordowo burzowe zwłaszcza na wschodzie i południu Polski – nie dość, że sezon może być nawet 2-krotnie aktywniejszy niż wynika to z normy wieloletniej, to jeszcze nawałnice będą niezwykle tragiczne w skutkach .................i mam nadzieje ,że jest to prognoza akwizytora firmy ubezpieczeniowej , bo jeśli nie :sick:to ja wolę zimę do września ........póki co u mnie zima jak marzenie :p biało , mroźno , śnieg po pachy ( mojego kota ) i piękne słońce :rolleyes:aż się chce iść na spacer ...albo odśnieżać ...porobię se takie wąskie dróżki kanaliki wte i we wte :p uwielbiam to ...tak mi zostało z dzieciństwa :wiggle:a potem sobie spaceruje tym labiryntem

ps. a kot to nie koniecznie taki upaśniony :p no trochę żarty , ale bardziej dostał futra i wygląda jak spaślak , ale jak się go bierze na ręce ( tfu!) to nie czuć tłuszczu za wiele....:) pozycję odpowiednią do wygodnego fotela przyjął

Edytowane przez relek

Ja na zachodzie, to tylko o lipiec właściwie się martwię czasem trochę, w ostatnich latach zdarza się u nas tak, że lipiec chłodny, jakiś nadmorski prawie, bo wilgotmy, a potem w sierpniu dopiero przychodzą upały i susze. :sick:

I potem my sie martwimy, czy jakiekolwiek grzyby w danym roku będą! :bash:

Cebulowych jeszcze nie wyciągam, nastrój mam jeszcze zimowy.

Całiem dobrze mi się siedzi przy ciepłej kozie!

W lutym chyba trochę usiądę do maszyny, coś poszyję, pokombinuję, a potem to już trzeba nawozy i nasiona zamawiać, zasiewy planować i w ogóle - czas zaczyna dużo szybciej płynąć.

I fajnie, tak ma być!

:o ooo! widzę ,że wszystkie państwo tak ciężko pracuje jak ja, w te śnieżnopięknosłoneczną sobotę :p..nie odśnieżam , o nie, nie, nie....... zbieram w połowie os-dupki :pświąteczne , bo wg mojego obrządku zbliża się dzień sprzątnięcia choinki :p więc dziś sprzątam wszystko co ma mikołaja i bombki rozrzucone w obejściu......czerwone szmatki, bo niedługo będą wskazywać na sympatię polityczną, a nie na świąteczną :wiggle: no mnie magia świąt już minęła :rolleyes: tak mam ,że najpierw nie mogę się rozstać, a potem w jednej chwili wszystko zaczyna mi przeszkadzać na oku :p

A dziękować, Tarciu, bardzo mi miło! :D

Relcia - no to mamy tak samo z gadżetami świątecznymi. :lol2:

U mnie może wszystko do Gromnicznej leżeć (początki lutego), ale zaczyna mi już przeszkadzać, więc pewnie w tym tygodniu też już pozbieram.

A będzie co zbierać, oj, będzie!!!

Słonko nawet do nas dzisiaj dotarło, szkoda więc było przed komputrem siedzieć. ;)

Podziwiałam piękne widoki... przez okno! :lol2:

Jakoś tak mi się zimno zrobiło, że nawet moje ukochane słońce i śnieg nie dały rady wyciągnąć mnie na spacer.

Może jutro...

Dzisiaj oddałam się szydełkowaniu i dobrze mi z tym!

u mnie swieta juz dawno bye, bye zrobiy, stroiki swiateczne zastapione zostaly szafirkami i zonkilami. my dzis mamy spiacy dzien, ja wyleguje sie w lozku mam status "przeziebieniowca" wiec mi wolno, oczywiscie kroku w wylegiwaniu dotrzymuje mi bialy, korzystajac ile wlezie z mizania i z tego, ze ma mnie na wylacznosc :D. a ten najwiekszy cos grzebie przy kompie. fajnie jest tak nic nie robic:wiggle:

Faaajne!

Ja filmików nie obejrzę (taki net), ale i zdjęcia niektóre - rozwalają! :rotfl:

No to lecę do kuchni zajrzeć, Babcia i Sołtys do kościoła pojechali, ja muszę obiad wstawić. ;)

No żebyś wiedziała, przecie ja nie lubię gotować!

Pół dnia spędziłam nad przygotowaniem nowego postu na blogu. :sick:

Wkurza mnie mój wordpress, nie idzie w żaden sensowny sposób wstawić zdjęć!

Formatowanie rozwala się kompletnie, robią się foty w jakichś półmetrowych odległościach, a pomiędzy tym porozwalane bezładnie pojedyncze słowa tekstu.

Kurde, nawkurzałam się jakbym w biurze pracowała, jak kiedyś!

W końcu musiałam wszystkie fotki hurtem na koniec postu wstawić, by to cholera.

Przepis fajny na ogórki Wam tam dałam!