Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooo, od razu jakoś gwarniej i przyjemniej! :D

U nas sniegu nie ma i topnieje...

Niemcy na swojej prognozie piszą, że w środę u nas ma być + 11*C!

Ja pierniczę, boję się tylko, żeby nie było, jak Tarcia mówi, bo jak snieg spłynie i potem przyjdzie jeszcze jakiś mróz, to w ogrodzie cienko to widzę. :(

I wtedy I Mirek, I Jamles będą za śniegiem płakać!

Że o sobie nie wspomnę.

Z niejakim bólem jeszcze, ale posprzątałam już prawie całe święta w domu...

Światełka w sumie zostawiłam pozawijane na choince, Sołtys złoży tylko gałązki do środka razem ze wszystkim, a w przyszłym roku rozłoży się i będą gotowe lampki już upięte.

Teraz pozostaje jakieś nowe dekoracje wymyślać w puste miejsca po tych świątecznych. :lol2:

I zasłony do kuchni znaleźć i wyprasować i zmienić, ble.

Lepiej pójdę i zrobię to od razu, bo wieczorem to już na pewno nie będzie mi się chciało!

Bajkę o sobie znalazłam:

Koleś postanowił się żenić, idzie rozmawiać ze swoja matką:

- Mamo, zakochałem się i będę się żenił, ona też mnie kocha i będzie nam wspaniale .

- Eh, no dobrze, ale muszę ją poznać.

- To ja ją przyprowadzę, ale przyprowadzę też dwie inne koleżanki a ty zgadniesz, która jest moją wybranką.

- Niech i tak będzie.

Następnego dnia typ przyprowadza trzy laski. dziewczyny siadają na kanapie, naprzeciw nich staje mama kolesia, przypatruje się chwilkę

- To ta ruda pośrodku.

- Dokładnie. Skąd wiedziałaś?

- Bo juz mnie wkurwia!

:rotfl:

Depes ja obstawiam, ze tak wlasnie bedzie, snieg splynie i bedzie d. blada. oby dopadalo przed mrozami. u nas jedynie w srode i w dzien i w nocy zapowiadaja dodatnie reszta tygodnia dzien dodatnie noc ujemnie miejscami -11. bedzie pogrom:o juz mi sie topi wszycho na ogrodzie

Mówię wiieczorem do Soltysa, siedzącego z nosem w moim starym (teraz jego nowym) lapku:

- Kochanie, pomóż mi zasłony świąteczne w kuchni zmienic, już są całe okurzone, wszystko świąteczne sprzątam, te zasłony też trzeba. Aha, firanę też zdejmij, bo jest ta krótka, a chcę założyć dłuższą.

Mija chwila i Sołtys wchodzi do naszej sypialni z taboretem. Włazi na taboret i zaczyna odkręcać karnisz...

Mysle sobie: "Pewnie mu sie cos przypomniało przy okazji zasłon, chce poprawić mocowanie albo coś."

Sołtys wytrwale odkręca, teraz już drugą stronę karnisza. I pyta:

- A tylko to jedno okno będziesz zmieniała, czy oba?

Zdębiałam, chcąc jednak wyjść na inteligentną zakomunikowałam:

- Kochanie, nie tutaj, tylko świąteczne, w kuchni, mówiłam!!! Czemu Ty mnie w ogóle nie słuchasz? - pożaliłam się nie wiedzieć komu.

Sołtys, nieco otumaniony blaskiem mojej inteligencji, zebrał sie w sobie i wyszedł z taboretem, a ja dalej prasowałam firanę.

Skończywszy, poszłam do kuchni, w której NIKOGO NIE BYŁO!!!

Za to z salonu wynurzył się uśmiechnięty Sołtys z kijem od karnisza w garści i zapytał:

- Wszystkie trzy okna chcesz zmienić czy dzisiaj tylko to jedno?

...

Wlazłam na stół kuchenny i w końcu sama zmieniłam firanę i zasłony.