Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Bo aligator się nie zmieści... a koguta Sołtysa szkoda;)

::rotfl: :rotfl: :rotfl:

Powiem Ci DPSia jakie jest nasze doświadczenie - u nas goście mają internet wifi (jak to ja mówię "latający") od naszego routera z domu - jest super w stodole i w apartamencie najbliższym stodoły w pozostałych nie bardzo(już nie sięga za dużo ścian itp). Miałam w planie podłączyć im jakoś konkretniej (wzmocnić antenką albo kabelkiem pociągnąć - różne rzeczy mi chłopaki od naszego dostawcy proponowali) żeby wszyscy mieli, ale powiem Ci, że..sama nie wiem. Jak ktoś przyjeżdża i mu zależy żeby coś tam pilnie zrobić - to w stodole ma zawsze. A najczęściej,kiedy gości pytam, czy chcą hasło do neta to mówią - Niee! Absolutnie! Myśmy tu przyjechali odpocząć od tego wszystkiego...! ;)..

Ale fakt jest faktem - tak w ogóle to się to przydaje, w sensie, że goście wiedzą, że jakby co - to jest.

Ano właśnie - też mam mieszane uczucia, ale wiesz, jak to jest, wymagania rosną i w ogóle. U nas goście często srawdzają sobie pogodę, wrzucają zdjęcia do sieci, nawet blogi piszą, poczta i takie tam...

W sumie jak ja gdzieś jadę to też koniecznie chcę, żeby był internet, bo jak na fm wejdę? ;)

nawet nie zauważyłam , że ja się tu już zadomowiłam :p

Mówiłam, a nawet wieszczyłam, że tak będzie... :lol2:

Poszłabym do innych wątków, ale ten net tak mi sie czołga, że nie wytrzmuję nerwowo. :(

I on znowu ruszy DOPIERO 16 lutego!!! :cry: :cry: :cry:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dochtór, nie brzęcz, napijmy się chyba naprawdę... ;)

Zapraszam w ładne miejsce, dziewczyny i chłopaki, jak pić, to z klimatem przynajmniej!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Museum_of_vodka.jpg/280px-Museum_of_vodka.jpg

KLIMAT powyższy bardzo mię leży ... http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wiggle.gif

Jeszcze odnośnie netu dla gości - wniosek taki, że nawet jak mają nie korzystać - lepiej, żeby był.

Mam w ofercie net dla gości i zawsze to lepiej niż nie mieć:D.

Ale powiem, że często przyjeżdżają tacy, którzy nawet komórki wyłączają na cały czas pobytu, żeby kompletnie się ODERWAĆ.

Mamy takiego gościa,który przyjeżdża już chyba 6-ty raz, sam!, jedzie z Niemiec (gdzie mieszka i pracuje) do rodziny w Polsce i po drodze zatrzymuje się u na na ok. tydzień i robi reset :yes:. Czyli nie robi NIC. Komórka wyłączona w samochodzie a on siedzi sobie od rana na tarasie w szlafroku, patrzy na las, chodzi na boso po łące i CO NAJWYŻEJ do sklepu na rowerku :D. I codziennie bardziej zarasta... A w ostatni dzień staje w naszych drzwiach inny człowiek (za pierwszym razem go nie poznałam..) ogolony, w garniturze,elegancki i mówi - dziękuję bardzo, jak zwykle u Państwa odpocząłem!

;)

O żesz - bazie!!!

Zaraz jutro idę zobaczyć, czy już rosną tam koło mojego płota. :D

Czy do Orange muszę jechać osobiście wypowiedzieć umowę?

Czy może można znaleźć jakiegoś maila i wysłąć wypowiedzenie mailem?

Bo za dwa tygodnie kończy się umowa na modem (na wifi jeszcze rok :bash: ) i koniecznie chcę wypowiedzieć.

Z tego co pamiętam trzeba wypowiedzieć umowę pełny miesiąc...

...ja też im wypowiem.. nie będę miała neta od pomarańczowych, który ledwie co zipie.. mam umowę na modemie, a nie odbiera, powinien być szybki , i w systemie 3G, a jest wolny jak żółw w 2G i dobieram tylko radiowo..... filmu nie otwieram.. masakra...

Edytowane przez Arnika

nie wiem DPsia najlepiej zadzwon na infolinie.

u mnie zamiast bazi to hortensja pnaca listki wypuscila:evil:zla jestem, bo mrozy ja zalatwia i wiosna bedzie marniutka. niektore listki po 1-2 cm juz maja. bez sensu ta zima jak kwiaty juz sie puszczaja

sama jestem zaskoczona, oblecialam wszystkie rosliny i zalamka, lilaki sa tak napeczniale, ze lada chwila wypuszcza, to samo buk i czeresnie. normalnie zalamka jeszcze za wczesnie na nie. pokazuja sie tez juz rozyczki rozchodnikow. cebulinki jeszcze nie wychodza.

właśnie właśnie, ja po takim czytaniu zrozumiałam, że Yetek z Depesią w ciąży jest,

ale że to jednak trochę trudne, to jakąś gąbkę ma zamiast brzucha czy coś :o

a Sołtys tą gąbką Citroena czyścić będzie,

bo mu w serwisie powiedzieli, że autko super i jest tego warte.

Tylko odpowiedni szampon musi dobrać, coby karoseria nie swędziała...

czy jakoś tak....:rolleyes:

Gdziekolwiek byłaś na "zimowisku" nie jedź tam nigdy więcej!!!!

Co się dalej działo we wontku to nie wiem, bo to Tolowe majaczenie położyło mnie na łopatki ....