tola 20.02.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Jamles, Bingo!!!! Właśnie się zastanawiałam, czy bombek i światełek nie wyjąć .... ja jestem przewidująca, tych, które wisiały na styku okien w wykuszu nie zdjęłam od świąt, mało tego, zapalam co wieczór, tak jakoś milej jest w jadalni ciepłe światełka, w salonie rozpalony kominek, i moja wyobraźnia...rozpalona do czerwoności. W sensie, że to białe za oknem kiedyś się stopi, że ta kula na niebie co gdzieś jest zaświeci i u mnie, i że kosiarka będzie potrzebna w wiadomym celu. Na razie najbardziej eksploatowanym narzędziem...szufla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.02.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) wyhaftuj sobie Baranka http://www.wzory-haftu.pl/big.php?id=1002 http://www.youtube.com/watch?v=PEHVS9u3mF4 Edytowane 20 Lutego 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.02.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 http://www.google.pl/search?q=ozdoba+wielkanocna&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Vt0kUbHAE474sgbf8YAQ&ved=0CCkQsAQ&biw=1280&bih=685 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2013 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Relcia - co Ci na głowę spadło, kochana, co Cię tak przytłoczyło? Mam nadzieję, że dasz radę jakoś się posklejać, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej... :hug: Jamles - !!!!! Miruś - Tera ide linki oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Luty czy nie luty już było tak fajnie!!!! Ja sobie wypraszam dodatkowe dostawy śniegu, mam go już po wszystkie dziurki !!!! Chcę ciepła i słońca !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 20.02.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ja mam powyżej dziurek...I nie kiwnę palcem, ile by nie napadało. Bedę po tym łaził, jeździł... póki nie stopnieje.Howgh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 20.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Luty czy nie luty już było tak fajnie!!!! Ja sobie wypraszam dodatkowe dostawy śniegu, mam go już po wszystkie dziurki !!!! Chcę ciepła i słońca !!!!! To nieźle u Ciebie ten śnieg napier... sypie. Jeszcze przed chwilą gdzieś czytałem, że masz go do kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 20.02.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 to się zdecydujcie, czy powyżej dziurek, czy powyżej kostek? brazula masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 A może Braza ma dziurawe buty i do tych dziur sięga ten śnieg.... albo do dziurek z sznurowadeł... bo na innym wątku pisała, że po kostki... Jak tak to nie jest źle.. jak po kokardę to może z odsieczą trzeba.. Ale Ona domku dla gości nie ma.. obcych nie che w domu.... to jak tam zajechać? noo jak???Ewa ma namiot. ale czy do namiotu robaki nie wejdą?????? i jak tu być w namiocie jak zima? no jak????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.02.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Osia, znaczy się Wy macie kanalizację, a wodę to ze studni, przepraszam, czy jak...? Dokładnie tak To nieźle u Ciebie ten śnieg napier... sypie. Jeszcze przed chwilą gdzieś czytałem, że masz go do kostek U mnie za to kole kolanek... i nadal sypie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Za karę chyba Wam jeszcze dopada! Śnieg jest fajny zimą i basta! Jak tak będziecie narzekać, to jeszcze z zemsty dłużej zostanie, chcecie tego? Myślę, skąd ja wezmę trochę światła na pierwsze zasiewy doniczkowe wiosenne, kwiaty bym posiała, petunie i inne takie, żeby wiosną kwitły szybciej. Doświetlać specjalną lampą...? Babcia uzna, że fiksum dyrdum już całkiem mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Właśnie z Wusia zastanawiałam się, czy już siać, czy nie siać, sadzić, zalegalizować..ja się nie biorę za sianie i sadzenie, o legalizacji już nie mówię, bo mi nie wychodzi... Może kabaczki dla odmiany posadzę, albo ogórki..? jest przy tym robota???????Ale pomidora to mi się chce .. takiego z krzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.02.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Pogoda na zimę Kilka zjawisk tej zimy sprawi, że może być ona bardziej uciążliwa od tych bardzo śnieżnych. Dlaczego? Bo za ciepłe powietrze zapłacimy częstymi i intensywnymi opadami oraz zachmurzeniem, będzie też silnie wiało, a na Bałtyku spodziewamy się sztormu na sztormem. Nie można wykluczyć, że któraś z wichur może się okazać niszcząca w skutkach. Prawdopodobieństwo podobnego rozwoju sytuacji, jak w styczniu 2007 roku podczas niszczycielskiego orkanu Cyryl, jest podwyższone. Jak pamiętamy porywy wiatru osiągały wówczas na nizinach nawet ponad 130 km/h (co okazało się wartością rekordową m.in. we Wrocławiu), a w górach do 250 km/h. Spadki ciśnienia były równie imponujące, bo zdarzało się, że barometry pokazywały mniej niż 965 hPa. Ciepła, mokra i wietrzna zima to zagrożenie wzmożoną zachorowalnością na grypę, większą niż ubiegłej zimy. Pogoda na wiosnę Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić. W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych. Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska. Pogoda na lato Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Relcia.. to znaczy, że kosiarkę czas oddać na serwis.. Spojrzałam u nas na pogodę .. to od 5.03 będzie u nas +12*C.. Maj normalnie.. maj i wiosna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.02.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) załóżmy że sie sprawdzi ...jeszcze nie dawno podawali ,że zima będzie długa a tu sypie i sypie i .......sypie niż Zygmunt za to odpowiada Edytowane 20 Lutego 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Szybko się topi.. Muszę ślubnego z kosiarka na serwis wysłać.. bo póki śnieg jest to wszystkim nie śpieszy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.02.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 u nas mrozik , to sie nie topi ....Zygmunt jutro dopiero spakuje walizki i wyleci do Moskwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.02.2013 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 to się zdecydujcie, czy powyżej dziurek, czy powyżej kostek? jak kostki biodrowe to i powyżej dziurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 21.02.2013 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Nie, nie... nadal się nie zgadza. Pisała, że ma "go już po wszystkie dziurki", a przecież powyżej bioder też kilka posiada - wiem, bo widziałem Zdecydowanie trzeba odsiecz szykować, bo nawet jeśli ją to puszyste g... nie udusi, to za chwilę podczas odwilży do Szwecji odpłynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.02.2013 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 A Ty razem z nią... tym namiotem!Namioty pływają??? Eeee... śprytnyś to se na styropianie rozstawisz;) Robali nie ma... wymarzły... chociaż... może... jakaś podśnieżna odmiana lamparta błotnego:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts