Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ja się na wszystko zgadzam , niech sobie popaduje, byle nie było suszy!!!

Susza to u nas najgorsze, co może się przytrafić, wtedy wszystko bardzo marnieje.... :(

I domagam się choćby minimalnego przydziału słońca, u nas ostatnio tak rzadko się pokazuje, że naprawdę powinno się wstydzić.

Kosiarka...

Arni ma rację, trzeba z kosiarką się znowu zaprzyjaźnić, wiosenny przegląd jej zrobić zawczasu, ale teraz...

U nas nie wygląda, żeby szybko trzeba było kosić...

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I powyżej kostek! I powyżej kolanek! I powyżej dziurek! I powyżej wszystkiego!!!!! Ja chcę juz bez śniegu, do cholery czy tak wiele wymagam????

Yetek, to daj znać, kiedy mamy się zeskajpować!

Depsiu, przepraszam za prywatę!

nie przesadzajcie, prawdziwej zimy to nie bylo, te pare dni ze sniegiem w styczniu i pare w lutym?

mnie bardziej wpienia taki marazm bez sniegu, bez slonca i mzy tylko beznadziejnie - taka gupia zime wolicie? a potem od cholery komarow, robali i chorob. ja bym sobie tylko zyczyla wiecej slonca wiosna i latem, niech Depesia odda mi te susze i wezmie sobie moje deszcze - obie bedziemy szczesliwe i zadowolone :)

no i nie mogla byc ta zima jakas taka straszna, bo rachunek za gaz dostalam roczny i jest nizszy niz ten ubiegloroczy i ten jeszcze poprzedniejszy :D

Tegoroczna zima nie będzie taka, jak poprzednie. Nasze prognozy wskazują, że będzie to jedna z najbardziej łagodnych zim w historii polskiej meteorologii.

Odwilż rozpocznie się już w święta i potrwa do samego końca roku. W styczniu nie spodziewamy się ani długotrwałych, ani też bardzo silnych mrozów.

Będziemy mieć zimę w bardzo łagodnym wydaniu, z niewielkim mrozem i małą pokrywą śnieżną. W najcieplejsze dni na południu Polski termometry będą pokazywać nawet ponad 10 stopni. Jednak nie oczekujmy, że łagodna zima oznacza również pogodne niebo, a wręcz przeciwnie.

Uaktywnią się głębokie atlantyckie niże, które zaczną przechodzić nieco bardziej na południe niż zwykle. Dla nas to oznacza napływ ciepłych mas powietrza z południa Europy, ale również częste i duże wahania ciśnienia oraz silniejszy wiatr.

Tako rzecze Twoja Pogoda

Reklamacje będą przyjmować?

Nadchodzi kolejna zima stulecia. Wszystko wskazuje na to, że czeka nas najsurowsza zima od dziesięcioleci. Na wschodzie Rosji temperatura już teraz spadła do -50 stopni Celsjusza. Zdaniem synoptyków, to dopiero wstęp do ataku rekordowych mrozów w Europie. Niestety, nie ominą one również Polski.

W Moskwie padł rekord zimna: temperatura spadła tam do -23 stopni Celsjusza. Takich mrozów nie było w stolicy Rosji od 75 lat. Arktyczne powietrze, które wywołało tak duży spadek temperatury na Wschodzie, już w styczniu może dotrzeć do Polski.

A to napisali na WP. 21 grudnia ubiegłego roku...

Przepraszam, do kogo reklamacje się składa?

A w radio to mówili, że u Pawełka zima... no normalnie klęska i kataklizm... +10:bash:

Edytowane przez Mirek_Lewandowski

Ot, piszą co im ślina na język przyniesie i tyle.

Tarcia - osiągnęłyśmy pełną zgodność, oddaję suszę, i podpisuję się pod Twoim podsumowaniem obecnej zimy! :D

Tak mi się słodkiego chce, że obłozyłam się świeżym ananasem i czekolada z orzechami. :cool:

Jutro odposzczę... :lol2:

Nasiona już przyszły, już czekają, już by rosnąć chciały...

Dolomit hurtownia już szykuje.

Jak tylko odpuści - biegiem w pole i do ogrodu!

Petunie w skrzynkach posieję, suchołuski w ogrodzie, jeszcze jakieś niezierpki do cienia mi potrzebne....

Wymyśliłam trochę dekoracji na ścianie na zewnątrz przed jadalnią.

No i doczekać się nie mogę, żeby zrobić!

ja wczoraj kupiłam ze 30 torebeczek z nasionkami: pietruszka, szczypiorek, koperek, rzodkiewka, łubiny w odmianach, aksamitki, jeżówki, stokrotki, suszki wygladajace jak oset niebieski i już nawet nie pamiętam co jeszcze. a z to zima wiem, ze mam racje, cala zima dupna byla szaro buro i ponuro a sniegu wcale nie tak wiele. nawet mrozow porządnych nie było. Edytowane przez TAR

Oj tak, koty potrafią podobno nazrzucać.

Moim się jeszcze nie zdarzyło, nie wolno im łazić po meblach i parapetach, przeważnie tego się trzymają.

Z naciskiem na przeważnie. :lol2:

Ja z siewów to na razie tylko nasiona na kiełki, szybko rośnie i smaczne i pożywne jest.

Na resztę jeszcze czas.

Sołtys mi nową miotłę obiecał!

Taką:

miotła.jpg

:D

I jeszcze Wam kran pokażę, co to się w nim zakochałam dokumentnie, tylko nie wiem, gdzie takie sprzedają.

Widział ktoś...?

kran.jpg

Jest po prostu tak niezwykły, razem z umywalką, że dusza we mnie wyje z żalu, że nie wiem, gdzie kupić. :cry:

:D

I jeszcze Wam kran pokażę, co to się w nim zakochałam dokumentnie, tylko nie wiem, gdzie takie sprzedają.

Widział ktoś...?

[ATTACH=CONFIG]172334[/ATTACH]

Jest po prostu tak niezwykły, razem z umywalką, że dusza we mnie wyje z żalu, że nie wiem, gdzie kupić. :cry:

Witam! akurat dzisiaj natknęłam sie na sklep...a może się przyda?:D

http://www.kolorymaroka.pl/media/katalog/produkty/

http://www.kolorymaroka.pl/

można zapytać...

Edytowane przez Beauty

Beauty - witaj, kochana, bardzo dziękuję za linkę!

I Gosiek - też serdeczne dzięki!

Ta moja fotka to z fejsowej stronki jakiegoś tureckiego użytkownika, pewnie tam mozna byłoby dostać...

Poszperam, jak się uda to zacznę odkładać, ciężko chora jestem, chcę taki kran z taką umywalką i blatem... :( :cry:

Bo tanio to nie będzie, Arctica absolutnie rację ma... :cry: :bash:

Ale marzenia nie kosztują! :p