Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba Wasze dobre serducha zadziałały, bo kilka przebłysków parominutowych się pokazało na niebie... :D

To jest jeszcze nic, ale lepsze to niż constans szary.

Idę zaraz bazie zobaczyć, może już są?

Bo w doniczce jesienią szykowanej to moje krokusy i inne takie już całkiem duże są! :D

Ciekawe, kiedy przebiśniegi się otworzą całkiem.

Melduję, że trawa cytrynowa i petunie tudzież surfinie nic nie mówią, w doniczce cicho siedzą.

Pomidory czas siać! :D

Eeee, postawię na oknie w sypialni i będą sobie powoli kiełkować. ;)

Bazie młode już są, zerwałam i stoją w wazonie - fajnie!

Kurde, kiedy ja zdążę ziemię do siewu przygotować, to nie wiem, sama w tym roku chyba będę to robić, Dziadek to już absolutnie nic nie zrobi, a Babcia siły nie ma.

Koło domu i w polu - aż się boję, że nie ogarnę, mam tylko dwie ręce, Sołtys też.

Jesli okaże się, że nie dajemy rady, to ogród przydomowy zlikwidujemy, trudno.

Wtedy koło domu zostanie koszenie, a w polu warzywa i wszystko inne, najwyżej zioła tutaj...

No nic, zobaczymy.

Najważniejsze, że młodsze dziecię już głośno samo mówi, że chce wrócić kiedyś i przejąć gospodarstwo! :cool: :D

A to oznacza, że to, co zbudowaliśmy zostanie jeszcze ulepszone i powiększone zapewne, a na dodatek będziemy mieli opiekę na stare lata. ;)

Jeśli oczywiście tak się poukłada, jak byśmy chcieli.

Jeszcze jakby się utrzymała ta dziewczyna, która teraz jest z Młodym - byłoby super, przefajna i mądra dziewczyna to jest!

No pewnie, że Sołtys jest boski! :lol2:

Muszę sobie tę fotę zapisać, jak kiedyś Sołtys będzie się nudził, to może zrobi coś podobnego!

Słonko wyszło nam na nieboskłon! :D

Zacznę wiosnę dzisiaj, jak nic!

Pójdę poimpregnować płoty i pergole, w sumie to pewnie parę dobrych din to zajmie, bo malowanie kratek i sztachetek, zwłaszcza z każdej strony, to dość żmudne zajęcie jest.

Ale to nic, przynajmniej na dwór można wyjść i coś robić!

Co prawda nikogo to a bardzo nie obchodzi, ale i tak się pochwalę, bo pomalowałam prawie cały płot od ulicy impregnatem!

Nie przypuszczałam, że tyle tego pójdzie, już jedna puszka 5 l poszła, a do końca jeszcze sporo.

Ale najbardziej newralgiczne miejsca, najbardziej naruszone zębem czasu, pomalowałam.

Sołtys musiał rygle nowe porobić.

Pieknie było dzisiaj , słonecznie, choć zimno, w nocy było rzeczywiście -4*C, cały dzień też powietrze było takie ostre, mroźne, wyżowe.

Trochę się zmartwiłam, bo Justysia nasza druga na 30 km, a chłopaki na skoczni przegrali medal o 0,8 punktu, ale co tam, w końcu przecież i tak wszyscy pięknie się pokazali!

Teraz chyba pohaftuję sobie wielkanocnie trochę. ;)

Ano właśnie, w końcu jednak wygrali!

Chociaż szkoda, że z takim zgrzytem, że Norwegowie protestowali, że w sumie naszym odebrany został ten pierwszy moment największej radości, zaraz po ogłoszeniu wyników, tylko potem, po jakichś pomyłkach i odkręcaniach...

No nic, ważne, że jednak wygrali!

O, i kot się w końcu znalazł, bo pół dnia jej nie było!

I znowu całą czekoladę zeżarłam... :oops:

Uff, łeb mnie dzisiaj tak boli, że świeczki w oczach stoją, a po wczorajszym słońcu śladu nie ma.

Za oknem mam zimę, lekki śnieg poprószył i jest białawo, niebo szare...

A głowa się buntuje przeciw temu stanowi rzeczy.

Ale za to zobaczyłam dzisiaj na oknie pierwsze kiełki trawy cytrynowej! :D

I surfinie z petuniami też już chcą rosnąć!

Faaaaaajnie, hurra!

Będę miała mnóstwo własnych surfinii!

A petunie poposadzam wszędzie, gdzie się da!

Jak tylko ta głowa przestanie mnie boleć...

DPS-siu ! Witam się też u Ciebie !

U mnie też dziś lekki śnieg popadał i znowu szaro - buro !:(

Ale wczorajsze słonce trochę naładowało dobra energią !

I cały czas zabieram się do siewu nasionek i jeszcze

czekam na przesyłkę nowych nasion !

I tego się trzymajmy !

A Ty wczoraj pomalowałaś sporo - nooo ,kawał pracy zrobiłaś!:)

A tak pięknie u Was jest!:yes::yes:

Ewa - głowa to migrenowo - meteoropatycznie. :(

Danusiu - witaj i zostań na dłuuuuugo! :D

Wczoraj rzeczywiście sporo udało mi sie zrobić, choć do końca jeszcze daleko.

Nie lubię malowania płotów i kratek, to strasznie upierdliwe zajęcie i żmudne, ale ktoś to przecież musi zrobić, a Sołtysowego czasu szkoda na to, ma ważniejsze rzeczy.

Kiedyś ktoś mówił, że koty potrafią zabrać chorobę, kiedy układają się obok chorego.

Nałożyć kota na głowę...? :rolleyes:

DPS-iu,może Się nawdychałaś farby???Spróbuj kota,procha a może mleka?

DPS-iu.przyszłam do mądrych z pytaniem:dokarmiac wiewiórkę ,przegonić czy zostawić w spokoju?Mam ogródek chusteczkę do nosa i widzę jak sobie robi wiewióreczka gniazdo.Co z tym fantem?

Jak dokarmiałam kosa -wyczytałam,jabłka ,mięsko,orzechy,czarny bez i rodzynki-ściągnęłam na działkę (przepraszam)szczura:(Rzucam juz tylko jabłko pod cis-i fajnie mam codziennego gościa,swojego kosa:)Wyśmiejcie mnie ale doradźcie,proszę:)

Wiewiórkę zostawiłabym w spokoju - ew. będziesz miała co podglądać, szczególnie jeśli to gniazdo w którym będzie młode chować.

Kosa mięsem nigdy nie dokarmiałam :eek: aczkolwiek zadowala się (i bardzo sobie chwali) tym co wcinają inni skrzydlaci stołownicy - teraz po najmniejszej linii oporu smalec z łuskanym słonecznikiem :lol2: Kiedy karmnik wisi na drzewie szczurów nie nęcę :cool: