Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Gospodyni, widze, ze sprzetowo wciaz kulejesz :( A szkoda :( Tyyyle ciekawych rzeczy dookola :rolleyes: I wcale nie mam na mysli zasp sniegu, bo kazdy widzi jak jest ;) Pozostaje sauna i zaklinanie pogody :wiggle:

Jak bedziesz on-line skrobnij czy mialas blizszy kontakt z chia seeds? Hodujesz? A wracajac do rodzimych tematow obrabiamy ostatnio kasze jaglana ;) Na sniadanie ... zamiast owsa. Mamy wiec jaglana z jablkami, bananami, orzechami i migdalami albo czarna czekolada :-) Przyznam, ze niezla jest, rozgrzewajaca i bardzo syta, chciaz dlugo trwalo zanim sie do tej kaszy przekonalam :stirthepot: Moze wyprobujesz, bo chyba warto :wiggle:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaglądam zza winkla, czy Gospodyni jeszcze nie ma .... Jeśli router do wymiany był, to sobie Dzioucha poczeka, bo "pomarańczowi" się nie spieszą a zamiennego sprzętu nie dają, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

Dochtór, zawsze musi na nasze:)

P.S. A co mi tam, zanim Gospodyni wróci to se przynajmniej pogadam: Depsia, tak Ci się tego śniegu chciało???? No to qurna masz:mad::p

Cze Ambercia :)

Jaglaną ja już od kilku miesięcy dla siebie robię, ale chłopaki nie chcą..

Kasza jaglana przyjmuje wszelkie smaki , jest neutralna, i powiem, że w sumie mnie najbardziej z owocami suszonymi i łyżeczką miodu smakuje...

I jest to jedyna zasadowa kasza, która pozytywnie wpływa na nasze zdrowie, nie ma glutenu.. i tak w skrócie mniej będziemy nosem pociągać i mokry kaszel mieć...

Czyli należało by zamienić kaszą jęczmienną na jaglaną...

Zaglądam zza winkla, czy Gospodyni jeszcze nie ma .... Jeśli router do wymiany był, to sobie Dzioucha poczeka, bo "pomarańczowi" się nie spieszą a zamiennego sprzętu nie dają, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

Dochtór, zawsze musi na nasze:)

P.S. A co mi tam, zanim Gospodyni wróci to se przynajmniej pogadam: Depsia, tak Ci się tego śniegu chciało???? No to qurna masz:mad::p

Uważaj!!!

Już Cię namierzyła:rolleyes:

http://traveladvisor.pl/wp-content/uploads/2011/06/czarownice.jpg

Ja Depsi pomacham :bye:

Tak bezpieczniej:rolleyes:

No tak!!!

Was tylko na chwilę samych zostawić, a już białe dupy i śniegu po pas!!!

Ruter wczoraj innej firmy przyjechał, dokupilim sobie neta innego, za tańszą kasę i z dużym limitem.

Pomarańczowy pojechał do wymiany, prędko nie wróci. :mad:

W kwestii śniegu - ja nadal lubię śnieg, nawet bardzo.

ALE ZIMĄ!!! :mad: :mad: :mad:

Teraz jest marzec i ja sobie nie życzę zimy w marcu!!!!

Życzę sobie wiosny!!!

W ramach protestu nie poszłam odśnieżać chodnika, a za oknem u nas zima pełną gębą, bez krztyny przyzwoitości! :o

Pozostaje kaszę jaglaną jeść, której od dawna wielką zwolenniczką jestem, zwłaszcza przy wszelakich przeziębieniach i grypach, bo odkwasza organizm, czego wirusy bardzo nie lubią. :cool:

I to prawda, co Arni pisze, jest bez smaku, więc można ją przyrządzić na każdy sposób, przyjmie każdy smak, który się lubi. :D

Dziękuję wszystkim bardzo za obecność w skromnych progach i utrzymywanie wewątka jakoś na wierzchu, bo po tylu dniach to już bym chyba nie odkopała...

Nadrobić zaległości u wszystkich nawet nie próbuję, ale najbardziej na świecie cieszę się, że odzyskałam łączność i że mogę zaszaleć, limit mam nie 2 a 22 GB. :cool:

Wczoraj wianek wielkanocny popełniłam, na przekór szaro-białej zimie wielkanoc będzie cukierkoworóżowa, zielona, niebieska, żółta.

Wianek jest słodko różowy i żadna krytyka mnie nie interesuje. ;)

I nawet zasłonki wielkanocne w kuchni już powiesiłam, w ramach prywatnej kampanii wyganiania zimy na biegun.

Ma być zielono, żółto i różowo!

I dlaczego mnie do cholery tak boli nos pod okularami??? :bash:

Lecę do Was...

http://image.spreadshirt.net/image-server/v1/designs/15210227,width=190,height=190/Czarownica-na-miotle.png

Ja dostałam od pomarańczowych (bo wymówiłam im już umowę) propozycję 12+5 =17GB za .. uwaga 17 zł brutto już..

Miałam dotychczas 24GB za 100zł brutto z czego zużywałam od 5 do 10,8 GB więc te 17GB jest wystarczające...

Czyli dało się i obniżyć abonament ...

A z jakiej firmy dostałaś te 22 i za ile i jaki zasięg?

Ja orangom już wymówiłam jedną umowę, net na modemie czyli komórkowy, do zakończenia tej drugiej ruterowej został jeszcze rok, czekam z utęsknieniem.

A nowy net to z nordisk, ruter + 22 GB za 80 zł. Do tej pory te pomarańczowe złodzieje chciały ode mnie 80 zł za 5 GB! :mad:

Podziękowałam ozięble.

Pogadamy za rok, zobczymy co zaoferują.

Na razie szczęśliwam, że w ogóle odzyskałam łączność...

w ramach prywatnej kampanii wyganiania zimy na biegun.

Depesia, błagam, nie wyganiaj jej na mój biegun,

bo wygląda na to, że tak właśnie jest :(

Przecież mnie lubisz...trochę, co? :rolleyes:

Mirek, na miłość boską, wieszczyć zacząłeś jak Włodek? :jawdrop:

Ja Cię proszę, Ty nie klonuj się we Włodka, zobacz, fajnego papieża mamy, odpust zupełny zrobił, dla tych przy radiu i tv też - lubię go! :D

Wymodli nam może co lepszego. :rolleyes:

Tolunia, na Twój to na pewno nie, kochana, gdzież ja bym Ci mogła zimę naganiać, kochana! :o

Na ten północny, całkiem północny najlepiej niech ta zima sobie idzie, a kysz!

(...)fajnego papieża mamy, odpust zupełny zrobił, dla tych przy radiu i tv też - lubię go! :D(...)

niech ta zima sobie idzie, a kysz!

Nie wiem, czy on jednak zbyt postępowy nie jest...

Jak to tak? Bez pokuty, bez żalu za grzechy? Zakrzyknęłaś tylko "zimo a kysz!" i już masz mieć odpuszczone?:eek::mad:

a w haszplu dzisioj padnoł windows a do tego nagrywarka nie czyto płyt :(

Jamlesik - no nie ma wyjścia, lapka nabyć trzeba... Haszpla na hasiok wyciep. :yes:

Nie wiem, czy on jednak zbyt postępowy nie jest...

Jak to tak? Bez pokuty, bez żalu za grzechy? Zakrzyknęłaś tylko "zimo a kysz!" i już masz mieć odpuszczone?:eek::mad:

No cóż - dobro nagradzane bywa! :D Prawda, Dochtór?

święte słowa