relek 20.03.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Zima jeszcze o sobie przypomni Ci, którzy uważają, że są to ostatnie tak silne podrygi zimy w tym roku i poniedziałkowe ocieplenie będzie zwiastunem wiosny, to bardzo się mylicie. Nie radzimy chować do szaf ani zimowych kurtek, ani czapek, bo te przydadzą się jeszcze w marcu, a nawet w kwietniu. Tak, jak twierdzili rosyjscy meteorolodzy w swoich prognozach sezonowych zima w Europie przeciągnie się prawie do maja, będzie upierdliwa, lato przyjdzie od razu, ma być gorące, ale krótkie, a jesień bardzo zimna. Niestety, przyszło nam żyć w wyjątkowo zimnym klimacie, który ulegnie jeszcze dalszemu ochłodzeniu. .... i to by było na tyle w tym temacie a zeszłego roku było +23 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.03.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 .... a zeszłego roku było +23 stopnie w tym roku też tyle mam ......... w wielkiej izbie PS. i nie strasz ruskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.03.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ale to nasz synoptyk powiedział ........już na jesieni spodziewali się ,że wiosna będzie zimna, ale nie aż tak .....temperatury są o 10 st niższe od normy wieloletniej , bardziej pasujące do stycznia niż 2 tyg wiosny moja amerykańska pogodynka też nie nadąża i pomyśleć ,że to wszystko przez habemus papam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.03.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Zima jeszcze o sobie przypomni Ci, którzy uważają, że są to ostatnie tak silne podrygi zimy w tym roku i poniedziałkowe ocieplenie będzie zwiastunem wiosny, to bardzo się mylicie. Nie radzimy chować do szaf ani zimowych kurtek, ani czapek, bo te przydadzą się jeszcze w marcu, a nawet w kwietniu. Tak, jak twierdzili rosyjscy meteorolodzy w swoich prognozach sezonowych zima w Europie przeciągnie się prawie do maja, będzie upierdliwa, lato przyjdzie od razu, ma być gorące, ale krótkie, a jesień bardzo zimna. Niestety, przyszło nam żyć w wyjątkowo zimnym klimacie, który ulegnie jeszcze dalszemu ochłodzeniu. .... i to by było na tyle w tym temacie a zeszłego roku było +23 stopnie O Relek, Ty to potrafisz czlowieka pocieszyc Nie wiem co nas jeszcze w tym kraju trzyma Nawet klimat klody pod nogi wrzuca Wlasnie przygotowujemy plan awaryjny, czym zastapic swiateczne spacerowanie z Rodzinka, ktore mialo byc w slonku, ciepelku i wsrod budzacej sie zieleni, a z drugiej strony nie utknac na bezproduktywnym siedzeniu w domu i zaklinaniu pogody Depsia, a ten telefon nie ma simlock'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.03.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) No ale nie przesadzajcie już.... w marcu jak w garncu, kwiecień plecień - żadna nowość..Byle faktycznie przeplatały a nie zostało jak jest:sick: Edytowane 20 Marca 2013 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.03.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Z tego, co pamietam, to DPSia kazała sobie zablokować net przy zakupie telefonu, żeby się przypadkiem nie włączył. Więc zablokowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 No ale od tego czasu byłam w play, kazałam odblokować, chciałam też, żeby włączyli ten orange, ale nie umiejom, odesłali do orange, a już nie miałam czasu wtedy. Dzisiaj dalej robię wiosnę w domu, na przekór i w ogóle! Żeby jeszcze tylko łeb mnie tak nie napie... bolał. Saridon mi się skończył, dobrze, że Sołtys i tak do wsi gminnej musiał jechać, to zajrzy do apteki. Trochę słońca dziś mamy, to świat odrobinę mniej ponury, choć i tak zupełnie nie wiosenny. Relka - czy Ty musisz takie hiobowe wieści wieszczyć??? Ja sobie wypraszam, zabraniam i w ogóle sobie nie życzę! Ma być normalna wiosna i lato i jesień, bo mi plony trag szlafi!!! No to lecę prasować jasne wiosenne zasłony do sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.03.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 No to pytanie o simlocka jest jak najbardziej zasadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.03.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Z tego, co pamietam, to DPSia kazała sobie zablokować net przy zakupie telefonu, żeby się przypadkiem nie włączył. Więc zablokowali na amen http://medlem.spray.se/liviatn/images/Minka%20misc/pray.gif Z drugiej strony telefony z Play sa bez simlock'a. A wiecie, ze od stycznia br. zdejmowanie simlockow w USA przed ekspiracja zawartej z operatorem umowy jest ZABRONIONE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.03.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Depsia , Ty Czarownico Ty na mnie nie zwalaj Ty lepiej odczaruj w końcu ten śnieg chłopaki tu wszystko widzieli ...som świadki z orange to ja mam przez neostrade mus i jak se włączałam wi -fi w smartku to bez telefonicznego instruowania ze strony pana orange :bash:bym nie dała rady ...chiba klucz wpisywałam ,chocia nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.03.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ambereńku , a Ty masz jakąś cudowną receptę na używanie lapkowej baterii zdradź z łaski Twojej dokładnie ....bo ja mam przed sobą teraz 2 DELLE ...jeden mocno uszkodzony :bash:bo bo taki jeden patafian oglądał z niego film na dużym ekranie, a drugi patafian nosił drewna do kominka i...jeb szczapą z góry tego mojego ukochanego Della .....a ze bateria w nim bywsza już padnięta to mam nowego Della i wpadam w paranoje :)mam dwa włączone bo stary jest kochany z vistą a nowy jest kochany bo nowy z 8 emką no!.........i chce dbać o jego baterię ...ino że jak się czyta te porady w necie to wychodzi galimatias we mózgu a tego mózgu będę musiała użyć do rozpracowania Cannona PowerShot S2 IS...taaak mi zleciał z nieba .....muszę se odkurzyć wiedzę (bardzo, bardzo zapomnianą) na temat ręcznego nastawu , jest lepszy od mojego aparacika i zamierzam to wykorzystać no ale musze się douczyć i do tego potrzebne mi bedą dwa, nie jeden, mózgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.03.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Relek, u mnie na Lenovo mam tak ustawione, ze bateria nigdy nie laduje sie pod korek, tylko do 75%. Jest tylko jeden wyjatek. Gdy wiem, iz bede dlugo uzywac laptopa bez dostepu do energii, to wtedy laduje go na 95%. W przypadku Lenovo, wydluza to bardzo zywotnosc baterii. W przypadku Dell chyba tez bo znalazlam takie instrukcje: Never Charge your notebook battery to its fullest . The least you charge the more life it have. Also when you shut down your notebook and store it for example at the end of working day try that it is minimally charged. i co wazne nie tylko w przypadku laptopow, ale tez innego sprzetu jak tablety czy smartphony, czyli wlasciwy prad ladowania Slow charging is also getting importance although it may irritate some people that their laptop is taking too long to charge but some times fast charging can burn your battery too. Although as a ordinary laptop user you can do nothing to decrease or increase the speed of charging. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.03.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 właściwy prąd ładowania ? prąd jest jaki jest , a jak go spowolnić ....wyłączać co 5 min jeszcze sie nie dopatrzyłam czy mogę ustawić pułap ładowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 20.03.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 http://pclab.pl/tip/Jak.nie.zabija%C4%87.akumulatora,26289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.03.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 właściwy prąd ładowania ? prąd jest jaki jest , a jak go spowolnić ....wyłączać co 5 min jeszcze sie nie dopatrzyłam czy mogę ustawić pułap ładowania pewnie mozesz. Wejdz do panelu "zarzadzanie energia" i tam ustaw parametry ladowania. Jesli nie masz takiej opcji to powinnas znalezc specjalne oprogramowanie na stronach Della do zarzadzania energia. I pamietaj, ze zarowno nie mozna lapka ladowac pod korek jak i rozladowywac do przyslowiowego Zera A z tym pradem to jest tak, ze uzywaj tylko dedykowanych ladowarek. I to zarowno stacjonarnych jak i samochodowych. Sprzedawcy czesto oferuja (np. jako ladowarki samochodowe) te ktore maja nam ladowac sprzet bardzo szybko. I to jest blad. Niestety niszcza baterie i skracaja ich zywotnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.03.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 o, dzięki w jednym temacie mi się rozjaśniło :popcorn:teraz zgłębiam drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Co do baterii - kiedyś już pisałam, [po prostu ją wyjmuję. Pewnym novum jest dla mnie wiadomość, że powinien być rozładowany do 40%... Jutro chyba go trochę rozładuję, co będzie taki pełny ten akumulator leżał. I Ty na mnie, kochaniutka, nie zwalaj, wszyscy wiedzom i widzieli, że wieszczyłaś! Na bank Twoja wina! Chociaz dzisiaj już nie tak źle, ociepliło się i te wczorajsze zaspy topnieją znowu powoli. Dobrze, że przejazd przez podwórko wczoraj odśnieżylim ze Sołtysem, bo dzisiaj by się tam pływało! Prawie skończyłam przygotowania dekoracji świątecznych, na przekór pogodzie. Znaczy się w salonie i w kuchni, reszta jeszcze niegotowa, ale zaczęta. W dupie mam zimę, u nas w domu króluje wiosna! We wtorek w nocy synuś młodszy przyjedzie, tralala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.03.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dobrze, że masz większy net;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.03.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 czesc i czolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.03.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Nikt Ci Tarciu nie chce odpowiedzieć to ja Ci odpowiem Cześć , czołem !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts