Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop:

Wy macie jakiś podgląd tajny u mnie? :rolleyes: :lol:

No latam jak z piórkiem, nomen omen, bo dekoracje dość piórkowe w tym roku robię... :D

I ten pieprzony śnieg!

Pod koniec marca!!!

Wzięłam świąteczną białą zimową witkę wierzbową, co to ją sama na biało malowałam zimą. Dopięłam do niej kolorowe kokardy z organzy, jak motyle, tylko takie duuuże!

Żółte, różowe, błękitne, zielone...

Do tego zielone pędy żarnowca miotlastego dodałam.

I mam wiosnę w domu! :lol:

I banerek wielkanocny z kurczakami i żonkilami skończyłam haftować i powiesiłam.

A w kuchni ruch i zamieszanie, bo Sołtys z Babcią robią nowe szynki na święta, wędzarnia pracuje pełną parą. :D

Przecie nie będziemy tego sklepowego paskudztwa jedli! :cool:

Najgorzej, że ilekroć Sołtys zabiera się za wędzenie, to przychodzi ZIMA. :o

Jak wędziliśmy w listopadzie, wcześniej niż zwykle, w nadziei, że nie będzie tak zimno i biało i żle latać do wędzarni - tegoż właśnie dnai śnieg się rozpadałm i wiatr rozwiał.

Jak teraz na koniec marca, żeby cieplej było - no to każdy widzi...

Nie wiem, czy jeszcze się zdecydujemy, bo jeszcze znowu przyjdzie ZIMA!

Zaczynamy się obawiać, że nawet w środku lata!

Dziecko we wtorek przyjedzie to i tak najpierw go do roboty zapędze, bo na górze w ich pokoju to do tej pory sosnowa choinka ubrana stoi.

W nosie mam, nie będę latać i na siłę sprzątać, zwłaszcza jak tam tak zimno, bo tam zimą zimno!

A tak dziecko przyjedzie i samo sobie zmieni dekoracje i umyje okna. ;)

I fakt - dobrze, że net teraz większy, może jakoś wytrzyma. :lol2:

No to lecę, bo jeszcze sporo pracy, szynki trzeba wyjąć i jutro do parzenia pójdą! :D

Nie no jasna cholera, to teraz wiadomo przez kogo to!!!! Mało, że szczujesz domowej roboty szynką ... mało ...!!!!!????? Nie ważcie się nawet wędzić, niech Was ręka Swaroża chroni!!!!! Ja chcę ciepła!!!!!!

Ponieważ w żadnego Swaroga nie wierzę, to szynki już są uwędzone! :cool:

Przecie już jak pisałam poprzedni post, to mówiłam, że trzeba WYJĄĆ.

Z wędzenia wyjąć!

Jedną surową (nieparzoną znaczy rozkroilim. Mniammmmm!!!!!!! :p

no tak, cztery miesiące w garach mieszała, uroki odczyniała, zaklinała,

łzy dziewicy zebrane po północy z zielem gęsim i nosem nietoperza gotowała

w celu zaśnieżenia obfitego...no i ma!

Takie czary mary w kosmosie nie giną.

W weekend majowy bitwa na śnieżki będzie :cool:

Jedną surową (nieparzoną znaczy rozkroilim. Mniammmmm!!!!!!! :p

w takiej chwili to nawet sie ciesze, ze po kilkudniowej zwalajacej z nog infekcji zupelnie stracilam apetyt. Przynajmniej slina nie kapie mi po brodzie, klawiaturze i monitorze :stirthepot: Cala zime dzielnie sie trzymalam, baaaaa chyba tak ze trzy lata bez chorobowych atrakcji, a tu fik-mig i pelne spektrum bakcyla sie ujawnilo. Goraczke mialam taka, ze nawet gdy lezalam w saunie aby wybic chorobsko, trzeslam sie z zimna :eek::rolleyes: Dwa dni podbijania temperatury i znowu zycie zaczyna byc kolorowe :wiggle:

Korzystajac, ze jutro mam ostatni dzien domowki chyba pojde w slady Gospodyni i zastanowie sie na swiateczna dekoracja. Kolory na ten rok to grafit i purpura :wiggle:

Depeszko, smacznego Kochana :rolleyes: Juz sie ciesze, ze z Synkiem na Swieta pobedziesz, oczy nacieszysz i pewnie opowiesz nam co dobrego u Niego slychowac :rolleyes: Mam nadzieje, ze dobrze Mu sie wiedzie i jest doceniany za pracowitosc i umiejetnosci :rolleyes: