jamles 26.03.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ja Was naprawdę nie lubię i za chwilę bojkot ogłosze jak mi jeszcze raz ktoś z szynkami i kiełbasa "made in moje własne" wyjedzie!!!!!! ..... made in szwagier mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.03.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Relek - no siedzę na tym youtubie przez Ciebie........ inspirujące! Tym bardziej, że juz mam własne pomysły :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.03.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ostatnio dopiero odkryłam pieczenie w rękawie (soczystość!), długo wydawało mi się, że to niemożliwe, żeby taka folia w piecu wytrzymała... straszne miałam opory:lol2: Też od niedawna piekęw rękawie i wielce mnie się to podobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.03.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A ja w naczyniu śklanym pod przykrywką... to dobrze czy źle??? (to rozkładające mnie na łopatki zapytowywanie dziecka mego;)) W rękawie jeszcze nie piekłam:oops: a nie! oszukuję! raz kuraka piekłam... dawno i nie pamiętam czy była jakaś różnica:rolleyes: Jak Ci się chce coś nowego i innego to sobie upiecz pierś indyczą, pokrój i z warzywami w mocną galaretę daj. W blaszce pasztetowej... mniammm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.03.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ja najczęściej w rękawie piekę pałeczki z kurczaka dużo przypraw, ziół i czosnku, zawiązuję, wytytłam w tych przyprawach, poleży trochę w lodówie i do pieca, pyszne i soczyste;) no i bzzzzzz tłuszczu poza tym co w sobie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.03.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A tak przy okazji - jak się robi kiełbasę w szynkowarze? ... kiełbasę tak jak do słoików ... ale można takie golonki http://www.chefpaul.net/food/golonkaP04.jpg pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 26.03.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) ta pani od lodówki to se pierś od indyka robiła, i nie była taka sucha , bo pieczone pierś od indyka jest fajniejsza od kurzej ...o dziwo ...ja nie lubie indyka ...no oprócz piersi pieczonej w naczyniu szklanym pod przykrywką bardzo fajnie się piecze, tylko można pod koniec na 15 minut odkryć by trochę przyrumienić a i posmarować miodem na ten przykład coby skórka się zrobiła Amber , ostatnio wyczytałam co jakieś ciało medyczne zabroniło jeść kiełbasę, szynkę:eek:i ten bekon co angole na śniadanie zajadają bez tego podobno mamy dłużej i zdrowiej żyć nie wiem tylko co mu szynka przeszkadza....kiełbasy ja nie jadam a od takiej świeżej z wedzarni to mnie odrzuca czasem jak kupię dla Hrabiego to 3dni wietrze zanim do lodówki schowam na forum na którym bywałam zanim się nie wkurzyłam ( Chef tez tam bywał ) jest przepis na wędlinę robioną w słoiku ..miałam sie kiedyś za to zabrać , ale leniwa jestem Pawełek Ty to masz wejścia smoka Edytowane 26 Marca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.03.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ostatnio dopiero odkryłam pieczenie w rękawie (soczystość!), długo wydawało mi się, że to niemożliwe, żeby taka folia w piecu wytrzymała... straszne miałam opory:lol2: fajne takie z folii, nie? Wszystko jest pyszne, ale u nas nieustajacym powodzeniem cieszy sie piers indycza faszerowana zurawina i jablkiem, albo brzoskwiniami z puszki i polewana likierem pomaranczowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.03.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nieeeee no jak Swaroża kocham, czy Wy mnie chcecie do mogiły ciemnej wpędzić??????? Nawet Chef, no nawet Chef:bash: I Jamles Chyba popełnię jakieś pieczone mięso .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.03.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 kiełbasy ja nie jadam a od takiej świeżej z wedzarni to mnie odrzuca no wlasnie ... mam tak samo i moj tez, wiec mamy z glowy te delikatesy. Bekony i boczki to moga byc nie tylko nie zdrowe, ale trujace Tez nie tkniemy ... brrrrr Ale dobra szyneczka, czy poledwica to czemu nie Pychotka Generalnie miesozerni jestesmy, z tym ze nie kazde mieso, miesem dla nas jest a tluszcz to nawet niewidoczny wykrawamy, aby sie do przelyku nie dostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.03.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A skoro on niewidoczny jest (ten tłuszcz) to .... na węcha go bierzecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.03.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No proszę, całkiem świątecznie i smacznie się zrobiło! A kartki wysyłam tradycyjne, bo uważam, że jednak jest jakiś dawny czar w papierowej kartce, którą własną ręką się wypisze i można potem taka dostaną sobie na kominku postawić. Lasy i tak odetchnęły, bo ludzie właściwie to już w ogóle nie pisują tradycyjnych np. kartek z pozdrowieniami, że o listach do siebie nie wspomnę - media elektroniczne opanowały tę dziedzinę. Oczywiście to szybkie, wygodne i ekologiczne, ale szkoda mi trochę dawnej sztuki epistolograficznej i kaligraficznej. Dzisiaj prócz plastyków po liternictwie nikt już nie potrafi pięknie pisać ręcznie. A w mojej rodzinie absolutnie nie wszyscy skomputeryzowani, najstarsi trzymają się wciąż z daleka od komputerów, np. mój stryj. Lawendę dzisiaj chcę posiać, ciekawe czy urośnie! Siedziała w lodówce kilka tygodni, może się uda wyhodować swoją, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.03.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 a tomaty posiote kartek z przyczyn kaligraficznych:oops: nie wysyłam Braza, pocieszyć Cię , na szwagierwuszcie jest kartka .... .... do Świąt nie tykać !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.03.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Eee to tyż mi zakaz... Ja bym tykała... Fakt.. ja też żadnych kartek nie wysyłam.. nie wysyłam bo mam baaardzo daleko na pocztę i jest mi baaardzo nie po drodze... Nie wiem dlaczego, ale nie wysyłam i nie odbieram NIC... czasami jest coś bardzo ważnego, ale jakoś poczta ma bardzo dziwne godziny funkcjonowania, od 10-17.00 i ja albo mogę z rana, albo późnym popołudniem... nawet nie ma gdzei i możliwości jakiejkolwiek tam u nas na/przy poczcie zaparkować samochodu.. masakra.. poczta tylko dla emerytów.. ilekroć na nią weszłam i była jedna czy dwie osoby to odstałam z 30-40 minut... Więc nie wysyłam nic, a jeśli już muszę to jadę na taką pocztę gdzie zaparkuję samochód.... Ostatnio tak ścięłam się z panią pocztową, że masakra.. coś posyłałam a ona na mnie zaczęła krzyczeć... Opłaty wyszły w sumie drogie, wystałam się długo w kolejce, i jeszcze paniusia z okienka na mnie krzyczała.. to co.. nie lepiej przez kurierów wysyłać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.03.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No ja też bym tyknęła, nie ma bata, nawet pod karą śmierci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 27.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Proszę Państwa o to miś miś jest bardzo grzeczny dziś , chętnie Państwu łapkę poda nie chce podać ?........a to szkoda . miś jest zły:bash: szuka nowej sałatki na święta , bo zwyczajna jarzynowa misiowi się przejadła a miś nie wie co by chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.03.2013 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Jak znam misia, to coś na bank znajdzie, sprawy kuchenne są misiowi nadzwyczaj bliskie! Ja Sołtysowego wuszta jeszcze nie mam, to i dylematu nie mam, ale szynka to już naruszona, oj, naruszona... Całkiem wczorajsza dzisiaj jestem, nic mi się nie chce, nawet gadać. Tomaty posiane już 2 dni temu, lawenda dzisiaj, teraz muszą tylko rosnąć. Megagronów sporo posiałam, fajne były u nas w zeszłym roku. Idę kocyka sobie poszukać, pierdzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.03.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A ja muszę ten parowar obejrzeć. Bo wedlin sklepowych mam dość, mięsa pieczonego nie lubie, nawet z folii zawsze wychodzi suche. A tutaj można pokombinować z mieszaniem mięs... Np taka szynka ale z indyczego udźca... Dobrze doprawiona... Bo na robienie kiełbas to nie mam szans, musiałabym mieć jakiś cofacz czasu, żeby każdą godzinę doby móc przeżyć podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 27.03.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) nie bądź żyła daj kocyka kawałek ...posuń się przyroda jest nieodgadniona ...chociaż komputery , bajery ....ona po swojemu:rolleyes: wieki temu krasnal ze święconką z kościółka wracał i bęc ......stara babka goda : bedom mrówki , sól święcona sie wy.....................30 lat mrówki na święta wielkanocne przychodzą śnieg po pas a one zapindalają ...już są 3 pytanie - skąd mrówki mają kalendarz ? jak rozpoznały, że to nie święta bożonarodzeniowe ? i dlaczego już wstały choć przyroda śpi otulona tym białym badziewiem , co to męskiemu ugrupowaniu na tym forum tak przeszkadza ? Edytowane 27 Marca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ktoś napisał, że jak przyłażą mrówki to na 100% wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.