braza 03.04.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 O LTE to i ja myślałam, ale w czarnej dziurze mieszkam, na razie mogę zapomnieć. Dzięki za pomarańczowych (chociaż mnie wkurzają chwilami do białości) bo przynajmniej w miarę porządny internet mam, i chociaż prędkość nie powala to jednak Youtube mogę oglądać Słuchajcie, gdzie dają lepszą ofertę CP - telefonicznie czy w punktach, jak myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 wydaje mi sie ze i tu i tu jest taka sama. i juz wiem czemu moj luby wladowal sie w te oferte na 29 m-cy, metne to tlumaczenie ale chcial dekoder z mozliwoscia nagrywania za free , do tego promo na 6 m-cy i drugi dekoder na multiroom i cos tam jeszcze. nie wnikam, rozum swoj ma a przynajmniej ja nie musze doktoratow robic:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.04.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ja tylko czytalam ze tych ktorzy kupili w punkcie traktuja lepiej niz tych przez internet np w razie wymiany uszkodzonego sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.04.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Pani mi powiedziała, że przenosząc się od innego operatora (przedstawiasz fakturę i umowę starą) masz lepszą ofertę - cokolwiek to znaczy. Właśnie wybieram się osobiście by się dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 no maz tez cos o tym bakal, jemu chodzilo glownie o ten dekoder z dyskiem i nagrywaniem za free wczoraj odpalilismy i glowny dekoder i multiroom i powiem, ze jestem zadowolona. piloty i sterowanie sa o wiele fajniejsze/latwiesze/intuicyjne/prostsze/funkcjonalniejsze niz w C+ ja raczej jestem stala w uczuciach zarowno do wykonawcow, dostawcow ale nie lubie jak ktos mnie w rogi wali - wtedy czas na zmiany jestem ciekawa czy francuki prezes nc+ bedzie dalej taki hardy jak mu sie klienci posypia do cyfrowego. facet mnie wpienia traktujac klientow jak debili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ja telefonicznie, znaczy najpierw w necie, a oni oddzwonili. Sprzęt mają do dupy, niestety. Tylko jedna antena, czyli jeśli chcesz coś nagrać, to musisz ten kanał oglądać, mieć znaczy się ustawiony na dekoderze. Dekoder n-ki co innego pozwalał oglądac, a co innego nagrywał, pozwalał nawet równocześnie odtwarzać wcześniejsze nagranie i nagrywać z satelity. No i pilot był bardzo ergonomiczny, wygodny, czytelny. CP ma duuuużo gorszego, małe klawiszki z nieczytelnym opisem, do tego jeśli nie wyceluje się DOKŁADNIE w dekoder to dupa, nie załapie. Ten z n to leżał tyłem, dotknęło się klawisza i działał na dmuchnięcie. CP ma nieczytelne menu, zwłaszcza EPG. W n wyraźne, przejrzyste, bezproblemowe, intuicyjne. W CP małe litery, fragmentaryczne widoczne opisy, nieprzejrzyste i na dodatek po przełączeniu kanału nie znika, trzeba wyłączyć. Kto daje białe litery na pomarańczowym tle zamiast czarnych??? Natomiast oferta programowa naprawdę przyzwoita, wszystkie kanały ulubione, dużo więcej filmowych, dokumentalnych też więcej, są Eurosporty, na których mi zależało ze względu na sporty zimowe. W sumie więc zadowolona jestem, choć sprzęt badziewny i oprogramowanie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Sprzęt mają do dupy, niestety. Tylko jedna antena, czyli jeśli chcesz coś nagrać, to musisz ten kanał oglądać, mieć znaczy się ustawiony na dekoderze. Dekoder n-ki co innego pozwalał oglądac, a co innego nagrywał, pozwalał nawet równocześnie odtwarzać wcześniejsze nagranie i nagrywać z satelity. No i pilot był bardzo ergonomiczny, wygodny, czytelny. CP ma duuuużo gorszego, małe klawiszki z nieczytelnym opisem, do tego jeśli nie wyceluje się DOKŁADNIE w dekoder to dupa, nie załapie. Ten z n to leżał tyłem, dotknęło się klawisza i działał na dmuchnięcie. CP ma nieczytelne menu, zwłaszcza EPG. W n wyraźne, przejrzyste, bezproblemowe, intuicyjne. W CP małe litery, fragmentaryczne widoczne opisy, nieprzejrzyste i na dodatek po przełączeniu kanału nie znika, trzeba wyłączyć. Kto daje białe litery na pomarańczowym tle zamiast czarnych??? ... co ty Depesia gadasz, my mamy wlasnie opcje, ze mozemy co innego ogladac niz to co sie nagrywa. wlasnie na tym mezowatemu zalezalo. zeby nie bylo ze ja musze ogladac to co sie akurat jemu nagrywa. a ze sprzetu i pilotow jestem zadowolona - porownuje tylko do C+ , nie wiem jaki byl w n. faktem ze jest o wiele lepszy niz ten c+ z opinia o menu tez sie nie zgodze, jest bardzo fajne i proste. no ale kazdemu pasuje co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Może masz inny typ dekodera, ja nie mam najdroższego, tylko taki PVR zwykły. Menu nieczytelne w porównaniu do n-kowego... Ale nie płaczę, sprzęt i pilot do dupy, ale oferta jest ok, dekoder może z czasem zamówimy jakiś lepszy i tyle. Ciekawe, czy można mieć inny dekoder z kartą CP włożoną, czy to by działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 juz ci odpowiem, moze masz racje co do dekodera. a jesli chodzi o wlozenie karty do innego - nicipod tym katem tez sprawdzil luby. w domu mamy fergusona i niestety nie pojdzie., musi byc dedykowany z cp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 03.04.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A do tego dekodera z n-ki to były doprowadzone dwa kable antenowe czy tylko jeden ? Z tego co pamiętam to tylko c+ nie przypisywał kart do dekoderów . No ale to też się zmieni na gorsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Buuuu... To chyba trzeba będzie poczekać trochę na jakiś przypływ gotówki i ponegocjować później... Najważniejsze, że odzyskałam swoje kanały, reszta to już dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.04.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Wróciłam - u mnie skomplikowana sprawa, telewizja była na Babcię, więc by skorzystać z 3 lub 6 miesięcy za free musi Ona się pofatygować do nas i podpisać nową umowę - przeniesienie od innego operatora. Za to internet jest na nas, więc promocji nie będzie A już myślałam że podłączymy dziś nowy dekoder. Jestem ciekawa nowego sprzętu - na dziś wybieram Sagemcom ESI 88 za 49 zł. Tarciu możesz sprawdzić swój? Mamy jeszcze ,,n" i pilot jest ok i czarny w dodatku a w Polsacie jest pomarańczowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.04.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 W n mam bez możliwości oglądania jednego a nagrywania drugiego - w Polsacie jest opcja multiroomu za 5 zł miesięcznie - czy to właśnie umożliwi synchroniczne nagrywanie i oglądanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 W n mam bez możliwości oglądania jednego a nagrywania drugiego - w Polsacie jest opcja multiroomu za 5 zł miesięcznie - czy to właśnie umożliwi synchroniczne nagrywanie i oglądanie ? jak masz dwa dekodery to wcale nie ma problemu, bo masz dwie karty i kazda działa niezależnie, wiec i oglądasz i nagrywasz niezależnie. o ile dobrze zrozumiałam mezowatego to dekoder esi88 umozliwia również jednoczesne nagrywanie i oglądanie innego programu, ale go dopytam jeszcze na 100% Wróciłam - u mnie skomplikowana sprawa, telewizja była na Babcię, więc by skorzystać z 3 lub 6 miesięcy za free musi Ona się pofatygować do nas i podpisać nową umowę - przeniesienie od innego operatora. Za to internet jest na nas, więc promocji nie będzie A już myślałam że podłączymy dziś nowy dekoder. Jestem ciekawa nowego sprzętu - na dziś wybieram Sagemcom ESI 88 za 49 zł. Tarciu możesz sprawdzić swój? Mamy jeszcze ,,n" i pilot jest ok i czarny w dodatku a w Polsacie jest pomarańczowy? mamy ten sam ESI88 + Sagem HD3000 choć przyznaje ze ten hd3000 w obsłudze jest fajniejszy. podoba mi się dodawanie programów do ulubionych (czyli wlasna lista) i szukanie kanalow alfabetycznie, nie musze leciec z cala lista, a także po wlaczeniu info oglądanego programu wyswietla się program następnego np. filmu, przy nacisnieciu nawigacyjnego klawisza można program sprawdzić nawet kilkanaście pozycji dalej - to jest super, bo w C+ można tylko było sprawdzić tylko nastepny program. pilot jest czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Gosiulku T. potwierdzil, ze z ESI88 można jednocześnie i nagrywać i ogladac, on ma w sobie dwa tunery i podlaczasz dwa kable jeden umożliwi nagrywanie a drugi odtwarzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.04.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Markoto, wyszedl idelany! Super przepis zapodalas Rowniez uzywalam maki pelnoziarnistej (bo tylko taka kupuje ) a cukier zastapilam pol na pol cukrem trzcinowym i stevia. Uzylam tez mniej o 1/3 masla ale wiecej bialek ... no i duuuuzo bakaliowych smakolykow Dzieki jeszcze raz za przepis! Swietny i mozna go modyfikowac na bardzo dietetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.04.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 no to jak z tym wypowiadaniem umowy? czy musze czekać na list od C+? Bo jak na razie nic nie dostałam nadal i w sumie nie mam pretekstu do wypowiedzenia. Oferta mi się nie zmieniła, programy mam te, co miałam. W polsacie byliśmy kiedyś i faktycznie w tych tańszych opcjach mają sprzęt do d... za dobry trzeba więcej zapłacić. Pewnie, jakby co, to wyjmę stary dekoder Problem w tym, że jak nie ma konkurencji, to i Polsat za niedługo ceny podniesie, bo i czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.04.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 jak masz dwa dekodery to wcale nie ma problemu, bo masz dwie karty i kazda działa niezależnie, wiec i oglądasz i nagrywasz niezależnie. o ile dobrze zrozumiałam mezowatego to dekoder esi88 umozliwia również jednoczesne nagrywanie i oglądanie innego programu, ale go dopytam jeszcze na 100% mamy ten sam ESI88 + Sagem HD3000 choć przyznaje ze ten hd3000 w obsłudze jest fajniejszy. podoba mi się dodawanie programów do ulubionych (czyli wlasna lista) i szukanie kanalow alfabetycznie, nie musze leciec z cala lista, a także po wlaczeniu info oglądanego programu wyswietla się program następnego np. filmu, przy nacisnieciu nawigacyjnego klawisza można program sprawdzić nawet kilkanaście pozycji dalej - to jest super, bo w C+ można tylko było sprawdzić tylko nastepny program. pilot jest czarny To super sprawa, w n też trzeba było latać po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.04.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Gosiulku T. potwierdzil, ze z ESI88 można jednocześnie i nagrywać i ogladac, on ma w sobie dwa tunery i podlaczasz dwa kable jeden umożliwi nagrywanie a drugi odtwarzanie. To super, więc będę go brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) no to jak z tym wypowiadaniem umowy? czy musze czekać na list od C+? Bo jak na razie nic nie dostałam nadal i w sumie nie mam pretekstu do wypowiedzenia. Oferta mi się nie zmieniła, programy mam te, co miałam. W polsacie byliśmy kiedyś i faktycznie w tych tańszych opcjach mają sprzęt do d... za dobry trzeba więcej zapłacić. Pewnie, jakby co, to wyjmę stary dekoder Problem w tym, że jak nie ma konkurencji, to i Polsat za niedługo ceny podniesie, bo i czemu nie? Ewa ja tez nic nie dostałam pisemnie ale to co ci w linku podalam już jest podstawa, to pismo było na stronie c+ ale jakos "zniklo" . u nas czesc programów znikla, dla mnie nieistotne, ze i tak takie których nie ogladalam ale to podstawa do wypowiedzenia. nie wiem jeszcze jak to będzie z ofertami na czas określony, na razie maja stanowisko ze "przemigruja" okreslonych i dadza teoretycznie nowa oferte, która nie będzie ta sama jaka masz teraz. wiem, ze niektórzy abonenci c+ dostali pisma o zmianach np. mój elektryk , list przyszedł poczta zwykla. w ogole to oni jaja sobie z ludzi robia. ja dostałam propozycje dzisiaj telefoniczna przejścia z pakietu za 109 zł na pakiet (ta sama zawartość) za 199 zl - kpina w bialy dzień. pogoniłam ich na drzewo. mysle ze polsat się na razie zafiksował na wypowiadających cyfre i enke, jakby nie było przejmują klienta wiec maja sporo do ugrania,ale kto wie co potem albo jeszcze lepsza oferta albo z braku konkurencji dopasują swoja cenowo do nc+ i będzie drożej. trudno rozczachowac strategie. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts