Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

nie znam tego przysłowia :cool: dziwne jakeś

11 stego będzie 12 st i tak już do maja :D a w maju będzie zimna zośka :lol2:

ale jaja :D:mad: oglądałam pogodę rano ....do 29 kwietnia ....ostatni tydzień było po 18 st ...teraz zajrzałam i paczę i oczum nie wierzę 12 -13 stopni :mad: czy te od pogody nie mogli by w końcu iść na jakieś studia :eek:

Edytowane przez relek

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie od dzisiaj wiadomo , że Chińczycy świat zalewają nie tylko ciałem i produktem.. Nie mają waluty swojej wymiennej, ale są potęgą z którą wszyscy się układają..

Jak mnie starcza pamiec nie myli to chyba od 1996r. jest wymienna, ale scisle powiazana z kursem USD. Pododnie jak ma teraz CHF z EUR, tylko jakby intencja inna :cool: A zrobic mozemy wiele ;) Poszukac innego platnika naszej emerytury :D:lol2: Chyba trzeba zaczac placic podatki gdzies indziej :cool:

EZS, lzejsze zamienniki sa calkiem ok :-) Kiedys w Polsce preferowalo sie ciezkie (tluste i slodkie ciasta), bo tez styl zycia byl inny. Wiele sie chodzilo, pracowalo fizycznie to i czlowiek potrzebowal o wiele wiecej energii. A teraz statystycznie wiecej mamy couch potatos, a wiec popyt na energie jakby mniejszy ... Jak ktos serwuje mi tlusto albo zbyt slodko, to samego patrzenia na takie danka robi mi sie sennie i lekko niedobrze ;) Ale ja tak mam juz "z domu", wiec moze to genetyka powiazana z nawykami.

Markoto, nastepnym razem wyprobuje z mniejsza iloscia maselka. Ale dodam wiecj bialka :cool:

Depsia, ja juz nadzieje na wiosne stracilam ;) Za to dzisiaj przy wielkim sniegu i wielkich roztopach wyprobowalam moje nowe kaloszki z kokardkami :lol2: Mysle, ze taka pogoda ma tez dobre strony ;)

Nieeee, no padać to u nas śnieg żaden nie padał, broń Boże!

Z tąemeryturą gdzie indziej - żebym miała wolne ćwierć miliona to już dokładnie wiem, który dom we Francji kupuję, jak go przerabiam i jak on daje mi schronienie i do końca życia na mnie zarabia.

Tylko te małe 250K... ;)

Ja nie polewam, bo nie mam już ochojnika, zlikwidowaliśmy modrzew kilka lat temu.

A ja we FR to mam dom duuuży ogród do kupienia, nie w Prowansji tylko w dolinie Loary, bliziutko zamku Poitiers.

I potrzebuję marne 250 tys. ZŁOTYCH... ;)

Nie powiem gdzie, bo podkupicie! :p

Śnieg zanika, całe szczęście.

Ale jeszcze jest paskudnie, szaro, zimno i mglisto.

To nic, czekam na wiosnę prawdziwą, na SŁOŃCE.

Ogromnie brak mi słońca, szary kolor już bardzo mi dokuczył. :(

Kochana, moja nieruchomośc w sumie jest warta znacznie więcej, ale przecież nie sprzedam tego razem z Dziadkami, a Oni nigdzie nie chcą jechać na nieznane. :no:

Poza tym sprzedanie gospodarstwa rolnego w obecnych czasach w całości, nawet takiego z prężnie działającym agro, graniczy z cudem.

Relka, ależ nie likwiduj, ja absolutnie tego nie doradzam!

Kochaj i pieść, bo zasługują na to! :yes:

w sumie mogłabym pryskac nawet dzisiaj, na termometrze w cieniu mamy +5, resztki sniegu topnieją w oczach chyba za sprawa temperatury, slonca i wiatru , który dosc mocno wieje. slonce pięknie swieci od rana, to lubie. od razu człowiekowi wstać z wyrka się chce:wiggle:

jak jutro się będę dobrze czuc to w końcu wyleze i może podetnę lawendy i hortensje drzewiaste

A ja we FR to mam dom duuuży ogród do kupienia, nie w Prowansji tylko w dolinie Loary, bliziutko zamku Poitiers.

I potrzebuję marne 250 tys. ZŁOTYCH... ;)

Nie powiem gdzie, bo podkupicie! :p

ja na pewno nie, obstawiam LW i Prowansje jak w totka wygram :D;)