DPS 08.04.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ot, pomorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.04.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ot, pomorek... Jaki???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.04.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Aaaa, krzywy jakiś i garbaty. Idę spać, jutro trzeba do pracy się brać. Jakby znowu słonko, to kolejne pranie bym mogła do ogrodu wyrzucić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.04.2013 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Żeby nie wiem jaką suszarnię mieć to NIGDY nie będzie pachniało tak jak suszone na słonku:rolleyes:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.04.2013 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) słonko , słonko ....deszcz zapowiadają Ty nie wysyłaj Go do lekarza, bo w lubuskim 1000 osób w tygodniu przyłazi z grypą do lekarza ...przyniesie co i potem cała rodzina na wiosnę ........a lekarze alarmują, co idzie ciężki czas dla alergików i każą pamiętać o lekach ...chyba brzoza idzie na pierwszy front tej zimy te choróbska są okropne , jak się przyczepią to na amen ...ja mam kaszel ,który nie jest kaszlem , bo nie każe mi kasłać a siedzi mi toto bez gorączki i innych przykrych objawów już z miesiąc ...a naszemu najmłodszemu, to od Wigilii, nie udało mu się spędzić pełnych dwóch tygodni w szkole:mad: łapie wszystko i teraz nadzieja zaświta , ale musi się szybko zrobić ciepło, coby z ubrań zimowych wyskoczyć i po co ja te gorzowską tv oglądam ? ino sie denerwuję i znów mi ciśnienie podskoczy Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.04.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jakby znowu słonko ..... deszczu chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2013 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Nieee, teraz nie... Jak będzie za sucho to zechcę! Alergie zdaje się w tym roku zbiorą żniwo, dzisiaj musimy koniecznie coś nabyć w aptece. U naszego lekarza Sołtys już był, lekarz... kazał mu "kupić sobie" Gripex! No i jak tu nie mówić, że to biała śmierć??? Słonko nam ukradli! Skandal to jest! A ciśnienie takie jakies, że nawet w kozie i w piecach nie mogłyśmy z Babcią rozpalić, powietrze w dół ciśnie. Suszarką od spodu musiałam dmuchać! Tylko, że nie wiedziałam, że tam jest AŻ TYLE popiołu!!! Pozwólcie, że oddalę się posprzątać trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.04.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Tej wiosny (?) roku ma być alergikom bardzo trudno - wszystko na raz będzie kwitło, zaczynają brzozy swoje pylenie a moje dziecię właśnie w najnowszych badaniach okazało sie na pyłek brzozy uczulona Najlepsza i podstawowa ,,pierwsza pomoc" - częste prysznice, a w każdym razie obmycie twarzy, przepłukanie ust... i niestety zamykanie okien, gdy objawy okażą się nasilone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.04.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Depsia, tez chcialam obejrzec ... Na Gwiazde wyrastasz Milej pracy w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 U naszego lekarza Sołtys już był, lekarz... kazał mu "kupić sobie" Gripex! No i jak tu nie mówić, że to biała śmierć??? A niby co miał zrobić? może nie słyszał nic złego w płucach a widzi, że przeziębiony, to gripex. Teraz infekcje, jak ktoś nie leży plackiem, to ciągną się i ciągną a potem osłabienie koszmarne i ten kaszel zostaje. O alergii to mówimy, jak się ciągnie za długo i nie widać cech infekcji, stan ogólny jest dobry już a nadal jakiś wodnisty katar, suchy kaszel i świsty w płucach zalegają. A i wtedy ludzie żądają TESTÓW a alergię to się rozpoznaje z wywiadu i badania a nie testów. Mam wrażenie, że ludzie traktują się, jak konie wyścigowe. Nie dać czasu na doleczenie, na odpoczynek tylko BADANIA, TABLETKI I BAT, żeby szybciej jechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2013 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A po cholerę mu gripex - żeby laził i nie czuł objawów?Już wolałabym, żeby coś wzmacniającego zalecił, żeby coś zrobił, skoro powiedział "to może też być alergia".Może być...I co - ma kupić gripex???No sorki, ja tego nie kupuję. Wolę echinaceę mu dać albo nurofen, a nie jakiś głupi gripex, przydatny wyłącznie wtedy, kiedy musimy coś zrobić, a samopoczucie nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.04.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 No tak, ale pacjent, który wymaga w zasadzie leżenia a przychodzi do lekarza oznacza, że mu się źle leży. No to dobry lekarz daje lek przeciw objawom, żeby mu się lepiej leżało Nurofen możesz dać, (jeżeli wrzodów nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 No dałam, a lekarz i tak jest biała śmierć! Pacjent nie idzie do lekarza, bo mu się źle leży. Pacjent idzie, bo się źle czuje. Wczoraj wieczorem świsty i duszności miał, ale to szczegół, wszystko ok... Mówił lekarzowi, nic się nie dzieje, może alergia, niech pan sobie kupi gripex. To nie jest leczenie, to jest zbywanie! Pogoda nam dzisiaj wytrzymała bez deszczu, najlepiej jeszcze jakby jutro do południa tak... Idziemy z przewodnikiem na nasze pojezierze antropogeniczne, kolorowe jeziora Łuku Mużakowa. Fajniej by się zwiedzało bez parasola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.04.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 kto oglądał Depsię ? zarobiona byłam :cool:zapomniałam węszyć w regionie:( nioo...ja weszłam na ścieżkę wojenną z lekarzą , którą nawiedziłam ona mi ino na kaszel, który się nie ujawnił, ino trwał, przepisała unidox solutab na 10 dn i ...... więc ja czekam , już 5 dni , zjadam ino biotyk i rutinę i popijam flegaminą, bo nikak nie pojmuję jak to teraz kaszel proszkami leczą .......jest mi lepiej, sporadycznie zakaszlę i myślę, że jak mi się pogorszy, to sięgnę po te tab, ale mi lepiej kiedyś leczyłam katara lodami na oczach laryngologa .....a on "jutro panią widzę u siebie" ....nie doczekanie pana !.....i nie doczekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 09.04.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ....nie doczekanie pana !.....i nie doczekał oj biedak, zszedł, to mu się narobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.04.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 relek, flegamina wywołuje kaszel. Nawet zdrowy po niej kaszle DPSia, jak miał swisty, to faktycznie, powinien dostać skierowanie do alergologa / pulmonologa. Ale nie leki, bo musiałyby być na 100% a leki astmatyczne bez zmiżki to mogiła finansowa. Przynajmniej te dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Wysłałam Wam na pw ten link do regionalnej, ale na gwiazdę to oni mnie nie chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.04.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Linka nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.04.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 linka nie mam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.04.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ja też nie. to komu wysłałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts