DPS 10.04.2013 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Kochani, dziękuję za tyle słów uznania, ale naprawdę nie uważam, żebym zasłużyła. Ot, powiedziała, co wiedziała, tyle że się może nie plątała. Jedno, z czego się cieszę, to taki długi czas antenowy, bo 12 minut to naprawdę długo, bardzo się zdziwiłam! Cieszę się, bo przy takiej długiej rozmowie sporo osób być może przypomniało sobie, że warto poszukać w necie i zarezerwować sobie miejsce w jakimś agro - a o to mi chodziło w tej rozmowie. Uff, dzisiaj mielismy walne, duuużo większy stres niż w tv, bo tam to raczej bezstresowo! A tutaj stres, bo wszystko organizowałam jednoosobowo, a przyjeżdżało kilkadziesiąt osób + zaproszeni goście oficjalni, m.in. szef naszego Euroregionu szefowa Izby Rolniczej i inne wazne osoby. Na szczęście wszystko udało się bardzo dobrze, ludzie wyjeżdżali naprawdę zadowoleni, bo wprowadziłam nową formułę. Najpierw zaciągnęłam ich na spacer z przewodnikiem! Poszliśmy oglądać nową ścieżkę turystyczną wzdłuż kolorowych jezor Łuku Mużakowa i... byli zdumieni i zachwyceni! Jakby ktoś był ciekawy, to na blogu kiedyś pisałam o tych jeziorkach, mają naprawdę niewiarygodne kolory! KLIK Teraz jest tam wygodna ścieżka, tablice objasniające, dojścia ze schodami i poręczami - bardzo fajnie, polecam! Ludziom też bardzo się podobało, więc cieszyli się, choć początkowo marudzili, że jak to, że łazić, że butów nie mają, że cooooo... Potem zdanie zmienili i przekrzykiwali się, planując, kiedy przyjadą tam z rodziną, żeby im pokazać! Potem była bardzo klimatyczna karczma łużycka, gorąca zupa soljanka, nasz chlebek, szarlotka jednej Joli i drugiej Joli, treściwe i konkretne wystąpienia zaproszonych gości. Super, ludzie zadowoleni, ja też, bardzo. A najbardziej zaskoczył mnie Sołtys, bo pod koniec zaczął mnie za rękaw szarpać, że mam iśc, bo... pani z radia bardzo chce ze mną rozmawiać i czeka przed karczmą! Mówię mu" "niech czeka, nie zapowiadała się, ja teraz prowadzę zebranie! " I skąd ona mnie zwąchała, ja się pytam??? I doczekała mnie, taka młodziutka, a na dodatek wywiad przeprowadzała nie do mikrofonu, tylko do... telefonu! Słowo daję, ja już różne rzeczy widziałam, ale tak to nie... Chyba czas się zwijać, stara się robię! No dobra, koniec tej powieści w odcinkach, idę czytać, co u Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.04.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Depesia, podpisuję się pod wszystkim co tu zostało napisane, zasługujesz...słowo toli. A głos masz tak kojący, dający poczucie absolutnej prawdy płynącej z ust Twych, że...powinnaś zostać psychoterapeutką. Jakby co, to ja pierwsza w kolejce No i jak prawdziwe gwiazdy, coraz młodsza i piękniejsza, a dawno się widziałyśmy, więc wiem co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 10.04.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) no dobrze...starczy tych pochwał zachęcam teraz do pomocy zagubionej duszy jako ,że forum to powinno czasem służyć bliźniemu abo bliźniej chciałabym porady co do koloru, który nada się do kompozycji z kolorami ecri i wenge byłby taką wisienką na torcie oczekuję propozycji Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.04.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 bordo, śliwka... czy inny fiulet albo soczysta, wiosenna (!!!) zieleń, taki seledynek właściwie... A pochwały jeszcze ode mnie:) super!!! Tylko nam się nie scelebryć za bardzo... bo się przestaniesz do nas odzywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 ja tak Arctika: fiolet, sliwka, fuksja - ale balam się rzucic pierwsza bo to moje ulubione kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.04.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Doisyć o tej tv, bo zgłupieję jeszcze. Arctica, Tolunia - dziekuję, kochane! Kolor do ecru i wenge... Zależy jak ostry odcień chcesz, fuksja albo amarant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.04.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 A ja nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Depsia a Osiu linkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.04.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 No pooooszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.04.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 No pooooszło. Wiesz co... szacun... Ja wyszczekana jestem zawżdy ale przy kamerze... NIE... chowam się, odwracam i znikam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.04.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Mam mieszane uczucie - najpierw szczęka mi opadła, potem duma mnie rozparła, że Ciebie ,,znam" a na koniec smutna refleksja, że Ciebie i osób tak kompetentnych i mówiących z sensem i zrozumiale zbyt mało w telewizji.... A już w Warszawskiej na pewno I miło było, że pani prowadząca oddała Ci czas a nie przerywała co chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.04.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Relcia.. a turkus????Zależy co chcesz i co chcesz osiągnąć, i w jakim pomieszczeniu i co będzie dodatkiem i w jakiej ilości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2013 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dziękuję, dziewczynki, naprawdę nie spodziewałam się od wszystkich (chłopaków też!) tylu miłych słów. Sołtys mówi, że skaranie boskie ze mną teraz, bo uwierzyłam, że mam ładny głos i gadam bez chwili przerwy! Łże, jak jejbohu łże! Jak jestem w łazience to nie gadam! Słonko ci u nas dzisiaj pięknie świeci, pierwsza w tym roku noc bez minusa była - yaaaayyyy!!! :D Mówię Sołtysowi, że trzeba sprawdzić, czy na polu obeschło trochę, może by się dało wjechać, choć orkę zrobić... Szanse marne, dużo wilgoci jest i ziemia miękka, pewnie jeszcze traktor będzie się zapadał... Matko kochana, kiedy my to wszystko zrobimy...? Póki co na pewno dzisiaj wybiorę się do ogrodu, jest mnóstwo pracy, może choć tam nadrobię nieco braki. Moje pomidory w ogóle nie chcą wschodzić! Cholera, na samosiejki w polu przyjdzie czekać... Albo kupić flance, diabli nadali. Ale pory ładnie powschodziły i seler naciowy też! A surfinie to już po 5 cm niektóre mają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 11.04.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 u mnie nasz wioskowy, jedyny taki rolnik, wyszedł w pole ale on w konia jedzie .......ja mam roślinność do odkopania , ale ma być jus lato , ale zimna zośka ma być dobrze zimna .....ale co oni tam wiedzą , ciągle im nie wychodzi wsadziłam sobie w doniczki zawczasu kany co by się nie zmarnowały a one mają już po 70 cm:eek: jak ta wiosna nie przyjdzie, to ja w domu bede miała zaraz jesień musk mi zaczął parować od myślenia nad kolorem ....te o których wspominacie........ ładne ........ale zapomniałam wspomnieć, że to kuchnia z zachowankiem, ,że w pobliżu no tak na granicy pomieszczenia, całkiem blisko, leży sobie zielony kamień , zielony jak zielonoczarny ....... i tu fiolety, fuksje się zdrzaźnią chyba? może jaki cement? .....po prawdzie to ecri i wenge to bezpieczne kolory? no nie? do wszystkiego pasują ........ a z jaką farbą Wam się ostatnio najlepiej współpracuje ? dekoral ma piękny kolor "kawowa pralinka" i bardzo ładnie się układa to z ecri wenge i piknie się z tym układa taki vivid pink beckersa ....no ale co z tym moim zielonym kamniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jeżeli farby nie będziesz kładła za dużo, to polecam tikurille, jest bardzo dobra ale dość droga. Kolory dowolne, z mieszalnika idzie. Zdejmować chochoły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 My powoli zdejmujemy okrycia, idzie duże ciepło i się pozaparzają pod tymi nakryciami. Tylko najlepiej nie od razu i już, a stopniowo, po trochę ściągać, żeby nie było efektu zabrania kołdry. No i deszczyk zaczyna padać, taki ciepły... Ja nawet lubię deszczyk ciepły, ale teraz to nam trzeba, żeby ziemia obeschła trochę i nagrzała się... I tak poleciałyśmy z Babcią do ogrodu, groch już dzisiaj posiałyśmy, sałatę, rzodkiewkę, pietruszkę naciową. Taki malutki kawałeczek, żeby cokolwiek... Sołtys pojechał w pole orać bardziej suchą część, połowę jednego pola zaorze, druga połowa jeszcze za mokra. Ale może mi warzywniak na polu zrobi, to można byłoby dolomitem sypnąć, pojechać kultywatorem i SIAĆ, SIAĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.04.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Moje pomidory w ogóle nie chcą wschodzić! wczoraj pierwsze popikowałem, ale dużo nie wzeszło, niektóre póżno i są takie picie i coś tam próbuje jeszcze wyłazić, drugi rzut też w kratkę powschodził i wczoraj jeszcze posiałem, do Zośki może urosną, seler naciowy powschodził innych zielonych nie siałem, nawet czosnek wiosenny niezasadzony, znaczy tylko chyba dwie główki przed powrotem zimy wsadziłem i się nie da, śnieg jeszcze leży, może w sobotę albo po niedzieli a chochoły tobym całkiem ściągną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 11.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) ale kiedyś mi wpadło w oko ,że tikkurila jest trudna w malowaniu nie wiem o co temu komuś chodziło ...... może trzepnę kilka odcieni kawowych , latte , bita śmietana i rolety fuksję ? i kawałek fototapety z fuksją abo fioletem ? abo mandarynka .... spodobał mi się kolor dekoralu " kropla szarości " zawrotów dostałam Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.04.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a ja nic w tym roku nie przykrywalam to i odkrywac nie mam co. a czy kany to juz mozna do gruntu sadzic czy za wczesnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wydaje mi się, że na kanny jeszcze za wcześnie, posadziłabym dopiero w połowie maja do gruntu. Pomidorów dosiewać nie będę, pierniczę, najwyżej kupię flance. Relka - ja tam nie wiem, za Ciebie nie wybiorę... I przez ten deszczyk chce nam się spaaaaaać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts