Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

relek, a co to znaczy trudna w malowaniu? No, dość gęsta jest i mniej wydajna, to prawda. Ale optivia satyna świetnie się zmywa, ja mam w wc i zastępuje mi spokojnie płytki, których nie cierpię. Jestem fanem tikurilli :) tylko ta cena :(

no właśnie nie wiem , bo tak kiedyś ktoś chlapnął na jakieś stronie nie tłumacząc , a ja nigdy tej farby nie używałam ...najdroższą jaką malowałam był beckers :)ale pacze ,że oni się skumali , bo na ulotce bekersa jest tikkurila polska sa a www. beckers .pl:eek:.........a ostatnio użyty dulux albo dekoral? nie pamiętam ...był do doopy ..............no jak zawsze Wasza pomoc mi rozjaśnia w mózgu :lol2:

kafelków też nie cierpię :D i nie cierpię w salonie terakoty :(

popatrz :cool: co pół roku możesz sobie przemalować wc , dodać nowy kolor gadżetów i wchodzisz do nowego wc :D a ten co sobie kafle ułożył ...ciągle ma tą samą :lol2:

Edytowane przez relek

Ja płytki w łazience wielce sobie cenię z kolei, a jesli są białe i nie kryją całej ściany w całej łazience (to nie kostnica :sick: ), tylko tyle, ile konieczne, to też śmiało można zmieniać kolory ścian, ile wola. :D

Jednak udało się!

Tak latałam, tak jęczałam, tak się nosiłam jak kwoka z jajem, że Sołtys nie wytrzymał. :D

Warzywniak w polu zaorany, dolomitem posypany i zabronowany! :cool:

Jutro idziemy z Babcią grządki robić.

Na pewno posieję pietruszkę, może wczesną marchewkę z cebulą, jeszcze popatrzę po nasionach, nie chcę natychmiast, bo musi się ziemia trochę ogrzać, a pietruszka się zimna nie boi.

Tralala! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/k055.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/k055.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/k055.gif

ja w łazienkach mam kafelki tylko w miejscach newralgicznych, mokrych i przy wc a reszta tez farba, dulux kuchnia/lazienka. kafelki mam biale żeby każdy kolor farby na scianach pasowal. i to wlasnie fajne można przebierać, a biale kafle sa neutralne. kafle w salonie brrr - nie lubie i nie mam

No to ja z Tobą, Tarcia, dokładnie to samo u nas. ;)

ladnie, schludnie i oszczednosc kasy na kaflach i robociźnie, maziac farba mogę sama. ludzie którzy malowali nasz dom nie umywali się do jakości malowania mojego lubego. on może i robi wolniej ale za to jak dokładnie i farby o co najmniej 25% mniej zużywa.

U nas malowanie to moje zajęcie, tylko wykończenia/styki ściana - sufit robi Sołtys, ja za ślepa i strasznie krzywo robię, a on równiuśko.

A jak maluję to prawie w ogóle nie napaskudzę, no i wiadomo - zużycie farby i pokrycie ścian całkiem inne niż u takich profesjonalnych, co to farbę chyba piją... :lol2:

W tym roku nie jest absolutnie źle, bo przecież rośliny miały porządną okrywę śniegową, nie ma dziwne, że świetnie się mają. :yes:

Kurde, pada u nas, fajny deszczyk, tylko na pole nie ma jak iść.

To nic, może po obiedzie się przejaśni, takie są prognozy.

Poszłabym grządki porobić, coś posiać, niechby rosła jaka pietruszka z rzodkiewką i sałatą. :D