Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czosnki jadalne. A zaprawiane one czymś nie są, żeby nie kiełkowały? Z marketu może być???

Wu, cóż, rezonans obejrzeć można, ale chirurg to jest od operacji i a) jeżeli ktoś zapłaci, to wszystko zoperuje b) jeżeli ktoś nie zapłaci to nic nie zoperuje. Ktoś znaczy dowolne- fundusz albo człowiek. Czy aby na pewno pchasz się na operację? Rączka to są trzy możliwości - kręgosłup dolny szyjny, górny piersiowy albo zespół cieśni nadgarstka czy innego łokcia tenisisty. Szyjnego operować to ostateczność, piersiowy hmmm a te łokcie czy nadgarstki to trzeba najpierw zdiagnozować.

TAR-cia jak ja bym się cieszyła jakby mi po diclo przechodziło:lol:

mi przechodzi, bylam z plecami u neurologa i generalnie u mnie stany zapalne sa, zwłaszcza po narobieniu. mam unikac podnoszenia ciezarow, czestego schylania i co dziwne biegania. ja mam tez zniesienie lordozy ledzwiowej i z tego co mowila ten kregoslup nie jest standardowym S, w czesci ledzwiowej jest za prosty, cokolwiek to znaczy:rolleyes:, mogłam tez cos popierniczyc, bo zbytnio nie sluchalam jak mi powiedziała o szlabanie na ogrod:cool:

chodziłam na gimnastykę korekcyjna i basen - ale nie mogłam zabka plywac

nozki w gore lubie :D

fachowca od mackenziego mogę znaleźć, ew. narzeczona brata mnie nauczy jest rehabilitantka, babcie doprowadzila do pelnej sprawności po wszczepieniu endoprotezy biodra, chyba się nada nie?

oby nie chińskie, one kiełkują, ale podobno nie wiążą główek

teraz to już trochę późno na sadzenie a i w piasku to nie za duże urosną

n

o to kiedy się sadzi??? I skąd brać? Ja lubię czosnek i chetnie bym sobie pochodowała, ale widzę kłody jakieś na mej drodze

najlepiej późną jesienią .... listopad, oby przed mrozami, najlepsza odmiana to Harnaś,

albo wiosenny Juras, najlepiej w marcu, o ile się da wetknąć ząbek do ziemi,

w tym roku był problem, ja dopiero po Wielkanocy wsadziłem, ciekawe co urośnie.

Dzisiaj na targu widziałem olbrzymie główki .... czosnek nazywał się .....Polski :eek:

Jak teraz wsadzisz to najwyżej wykopiesz w październiku.

No - jak zwykle dobrze gada Jamles! :D

Te z ryneczku, specjalnie do sadzenia, są najlepsze.

Czosnek, tak jak cebulę, najlepiej sadzić wcześnie, ale w końcu - co szkodzi spróbować?

Najwyżej będą mniejsze. :cool:

I daj mu jakiś lepszy kawałek, mniej piaszczysty, jeśli masz. :)

Sołtys wczoraj słowa dotrzymał, zrobił co obiecał, ale do chałupy to po 22 wrócił, biedny.

Ale prawie wszystkie najważniejsze rzeczy są zrobione, dzisiaj już zaczniemy sprzątanie w domku, jeszcze tylko muszla i umywalka na miejsce pójdą i będzie ok. :)

Ewa na operację się nie pcham, ten do którego się wybieram najlepciejszy na Śląsku neurochirurg i chodzi mnie o to żeby powiedział co i jak co robić a czego nie robić żeby sobie krzywdy nie zrobić bo i tak ręce mi już życie wybitnie uprzykrzają i wolałabym nie pogorszyć ich stanu:(

Eeee tam, oboje nie umiemy pracować w niedzielę, wieloletni nawyk nijak nie pozwala się zebrać w sobie do pracy. :lol2:

Tyle, że auto Sołtys posprzątał, odkurzył, umył, żeby wstydu nie było jak pojedziemy.

Jutro to poogarniamy, a co!

Wusia, jak dasz rade to sie podpytaj :-) Bede wdzieczna, chociaz to nie zaden straszny problem wypadkowy tylko te nieszczesne zwyrodnienia :( Od biedy umowie Mame u mnie w Carolinie, ale wole aby miala lekarza bardziej "pod reka" niz tak z doskoku ...

Arni, osoba dorosla i reh. w kierunku zwyrodnien kregoslupa i ukladu motorycznego.