jamles 06.05.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Gospodyni pewnie po podróży poleguje a Sołtys traktoruje na polu aku w klamorze odmówił współpracy teraz ma elektrowstrząsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 06.05.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) piosenka na dzień dobry:D http://www.youtube.com/watch?v=Ay6iJVwyQqk Edytowane 6 Maja 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.05.2013 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Jesli walkę na polu z perzem, przygotowanie trzech zagonów pod kapustę i trzech grządek pod inne oraz wysianie: kapusty włoskiej, kapusty czerwonej, kapusty późnej białej, brokułów tudzież późnej marchwi to polegiwanie - no to polegiwałam. Od tego polegiwania już mnie plecy bolą, posiałam tej kapusty ponad 200 gniazd... Sieję do gruntu, rysuję najpierw na ziemi rodzaj siatki, potem na skrzyżowaniach linii będą kapusty, ale zamiast sadzenia flanców sieję po 3-4 ziarna w takie miejsce, potem zostanie najsilniejszy. Moja durna pietruszka jeszcze nie powschodziła! Sołtys zaorał pole, po obiedzie chyba z dolomitem tam polecimy, trzeba będzie go wysypać i kultywatorem potem, a póżniej to już siewnik z orkiszem pojedzie i brona. Ciekawe czy zamie to nam 3 czy 4 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.05.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 nie no nie zdzierżę .... :mad::mad::mad::evil::evil::evil: to ostatnie to ja ... że się dałem skusić na wymianę Yes!!!! Yes!!!! Yes!!!! Braza nie wytykaj jezyka, bo ci krowa nasika Luzik, w promieniu 20 km żadnej krowy nie widziałam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.05.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 A takie pytanie - mam dwa rządki pięknej pietruszki (natki) zeszłorocznej, co to się uchowała pod śniegiem a teraz wygląda jak nowa..Można ją normalnie konsumować?Zamrozić nadmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.05.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 To ja odpowiem .... konsumowałabym bez obaw!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.05.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 A takie pytanie - mam dwa rządki pięknej pietruszki (natki) zeszłorocznej, co to się uchowała pod śniegiem a teraz wygląda jak nowa.. Można ją normalnie konsumować? Zamrozić nadmiar? natkę do czasu, aż wybije w pęd kwiatowy, pewnie można mrozić, ale jeszcze tego nie robiłem, korzeń po zimie wygląda nieapetycznie i nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.05.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Dzięki Jamlesie!No właśnie myslę o natce.To czym prędzej zerwę i zamrożę, póki się nie wygłupia z tym kwiatem.. Odnosnie korzenia - wynalazłam takie pozimowe marchewki - smak mają tak ZIEMISTY, że się nie da jeść.(Tak nie uważa Bazylka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.05.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Korzeń jest do niczego konsumpcyjnie, będzie twardy i bardzo łykowaty, ale natkę - śmiało można konsumować ile wlezie! No to mamy problem. Traktor się rozkraczył. Sołtys poleciał do sąsiada, żeby go ściągnął swoim z pola, nasz nawet nie drgnie, ani myśli odpalić. No i jak my roboty w polu zakończyć mamy??? Cholera, to mnie się coś przestawiło w kompie? Wszystko, każdy wyraz mam podkreślone na czerwono, język wciąż ustawiony polski programisty! Przepraszam - wyrazy "cholera" i "mam" nie są podkreślone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.05.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Cieszcie się, że macie normalny traktor a nie EUROciągnik (jak nasze zaprzyjaźnione małżeństwo rodem z Nocy i dni, kiedys opowiadałam) - oni za naprawę takiego ciągnika zabulili......50 patoli! SZOK. Dla nich też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.05.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Cieszę się wobec tego, nasz zazwyczaj daje się naprawić przy pomocy sznurka i patyka... Teraz nie wiadomo - sam z siebie przestał działać i sam z sibie znowu zaczął! Robimy w domu zakłady, czy dociągnie bez awarii do końca wiosennych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.05.2013 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 A o co się zakładacie?? To ważne, musi byc o cos poważnego, inaczej traktor może się obrazić i ... psińco!!!! A na pytanie, dlaczego podkreśla na czerwono nie odpowiem, bo nie mam pojęcia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 07.05.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 U nas na wsi sołtys ma przepięęęękny czerwony traktor. Suuuperowski jest. Kupił go dwa lata temu. Prawie mercedes. A wielgaśny że hohooo Ja tam się na tym sprzęcie nie znam, ale mi się podoba. Kolor też o dziwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.05.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 No i padł mu rozrusznik, cholera. Już zamówiłam nowy, ale trzeba poczekać dwa dni na dostawę. Wrrrrr!!! Z tego wszystkiego chyba pojedziemy zaraz do Żar, muszę zakupy spożywcze zrobić jakieś większe, a do tego Aldi najlepszy. Może przy okazji jakiegoś ciuszka w szmaciarni sobie znajdę... Na polu już dzisiaj byłam, wyhakałam trzy grządki. Niebo niby się zaciąga, może coś popada, zobaczymy. Chyba będziemy autem na pole ten dolomit jutro wozić, żeby czasu nie marnować... Przecież i tak trzeba go rozrzucić, a szkoda czasu zanim ten rozrusznik dojdzie. OK, lecę, bo jeszcze muszę zacząć sprzątać pokoje gościnne, 9-tego ma przyjechać 6 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.05.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 rozpoznaje mlecze i perz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.05.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 No właśnie... A to z okrągłymi, podłużnymi listkami?? Takie... ładne......??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.05.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 kurka mi to na chwasty wyglada:lol2: a sadzilas tam cos czy ot tak sobie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 a to cos lapie sie ubran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.05.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 tez ide tym tropem: to wyglada troche jak przytulia czepna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts