Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Mnisio śliczniasty - dziękuję, Kochana! :D

W całym domu pachnie syropek, bo sobie pomalutku się gotuje na kuchni węglowej u nas, pięknie pachnie!

Jutro znowu gotowanko wieczorem, w domu wtedy przyjemne ciepełko od kuchni (a wieczory mają byż chłodniejsze teraz), pachnie wspaniale, żyć nie umierać!

My na śpiku wszyscy, taka pogoda, ale deszczyk u nas śliczny jest!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale że orkiszowa? Wysłać Ci?

Jak coś to mów, postaramy się coś temu zaradzić. :hug:

Dzisiaj to już chyba damy radę w końcu rozsypać ten dolomit.

Oby.

Trzeba selery posadzić.

Dokupiłam wczoraj kilka krzaczków tymianka, jakoś nie chce mi się nasiewać mój tymianek sam z siebie.

Matko, nie wiem, czy ten orkisz zdąży dojrzeć w tym roku. :(

Trudno, dobrze, że jest sporo zeszłorocznego, zostawimy żelazny zapas na zasiew w przyszłym roku, żeby mieć dojrzałe nasiona...

Jakie to szczęście, że czytam z uwagą .... na to Arnikowe "zlaniona" chciałam juz lance w dłoń chwytac i ruszać na drania, który odważył się "zlanić" moja Koleżanką .... Zlenioną rozumiem bo mam to samo:D

Woda z nieba podlała mi wszystko, czy była taka potrzeba, czy nie była, ale w ogólnym rozrachunku jestem zadowolona. A teraz słoneczko mam ... chwilami ...

Wieczorami rozpalam w kominku ... no nie lubie chłodu!!!!

U nas dzisiaj pięknie.

Deszcz pieknie wczoraj podlał, głęboko nawilżył ziemię, jest ciepło - mam nadzieję, że teraz wszystko, co posiane ruszy z kopyta!

I w końcu znowu tyłek mi chudnie!!! :D :D :D

Szanpani ile życzy - 4, 5 czy 6 kilo? :D

Pomalutku przygotujemy. :yes:

Dolomit wreszcie rozsypany, ale brona pojedzie dopiero w poniedziałek, po deszczu za mokro.

No to chyba od razu w końcu posieje Sołtys w ten poniedziałek, oby!

Dzisiaj posiałyśmy z Babcią kukurydzę i łubin.

Trochę perzu wyrwałam, trochę poprałam i dzień minął, jak z bicza trzasł.

Uszyć parę rzeczy powinnam, ale mi się nieee chceeee... :oops: :p

Ewa - pod koniec przyszłego tygodnia, dobrze?

Teraz jeszcze musimy najpilniejsze prace porobić, jeszcze chyba nam się w środę wyjazd służbowy wykroi (marszałek jakieś spotkanie robi), czyli koło piątku - soboty się za to weźmiemy.

Zaraz idę Brazowe foty obejrzeć. :)

No i masz - WYDAŁA MNIE... :lol2:

A wcale nie mam jeszczer spotkania z mistrzem Krabatem umówionego!

Spać mi się chce nieprzytomnie, kurde.

I żebra coraz bardziej mnie bolą, w zeszłym tygodniu rąbnęłam organizmem o schody z ostrymi metalowymi kantami i już myślałam, że przechodzi, a tu dzisiaj zonk, zaczęło coraz bardziej boleć, żebra, bo je stłukłam chyba. :sick:

Najpierw tylko z boku bolało, coraz mniej, a teraz więcej i jeszcze na środku też! :bash:

Do jutra ma przejść, bo robota nie poczeka!

Wiem, nie przejdzie...

acha, czyli nie tylko ja miewam bliskie spotkania ze schodami. wspolczuje, wiem jak to boli, mój lokiec wciąż mi dokucza a za chwile rok minie jak go sobie skrzywdziłam i tak mysle czy by nie udac się gdzies na sprawdzenie czy wszystko w porządku, czasem czuje jakby mi dlon za bardzo dretwiala a szczególnie najmniejszy palec. a już czasem po pracy po kilku godzinach z reka na myszcze i biurku to lapka calkiem nie do uzycia.

Arnisia - a co ten rtg pomoże!

Przecież nawet jak jakieś zioberko pękło, to o ile wiem nie zakłada się niczego na takie zioberko, musi poboleć i samo się zrosnąć. ;)

Tylko marzy mi się, żeby jednak nie bolało na tyle, że tabletki trzeba źreć, bo nie da się w polu zrobić bez tego. :sick: