Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Twarda sztuka ze mnie, to prawda! :lol2:

Zaraz zlezę z łóżka, idę na grządki trochę, potem koszenie za stodołą, a co... ;)

Relcia - w sumie to ja mam takie łóżko, tylko o baldachim trzeba by się postarać... :lol2:

Ooo to dobra ta kosiarka..a samojezdna, znaczy z napędem czy bez.. bo stara o ile mnie pamięć nie myli bez napędu była...

Moja jest z napędem i trudno przy moich szybkich ruchach ją dogonić.. ale ostatnimi czasy chłopaki koszą zabierając mi najlepszą ogrodową robotę...

Oby siniaki i bolaki wszelakie szybko przeszły...

Jak boli przetrącona kość ogonowa to niestety z autopsji wiem... od pamiętnych sianokosów:sick:. Nie na brony, a w marchewkę wpadłam za to z dobrych dwóch metrów... teraz już śmieszne:p

Na furę więcej nie wlezę:no:

Jakby się udało dosuszyć to może i uda się sprasować w tym roku, bo luzem to zachetać się idzie... zobaczymy, na razie upał:D

Kuruj zadek i inne fiuleciaki:hug:

Chyba Sołtysowi odbitkę zrobię i wszędzie porozklejam, coby nabył takie... :lol:

Nadal boli, ale wspomagam się farmakologicznie i walczę. ;)

Grządki prawie doprowadzone do porządku, jeszcze tylko proso i len posiać trzeba i wszystko już będzie posiane i posadzone.

Pozostaje tylko na bieżąco dbać.

Arnisia, kosiarka bez napędu, to mi pomaga schuśc, jak se pokoszę ze dwa dni to i dwa kilo mniej może czasem być! :D

Idę pranie wyjąć, nową pralkę dla gości sołtys mi podłączył, dzisiaj testowanko.

Jak wszystko ok, to teraz będzie miała duuuużo pracy!

Na dziś, na początek - 6 kompletów pościeli + 9 ręczników gościowych. :cool:

qAha! Taki gość nas dzisiaj odwiedził, ptaszek co najmniej 2 razy taki jak wróbel (nawet jeszcze troszkę większy), dzióbek pomarańczowy...

Ktoś wie, kto to taki? :rolleyes:

aaa.jpg

Gosia - jesteś pewna, że to wilga?

WCALE nie bała się, skakała po gałązkach spokojnie w odległości jakichś 3-4 metrów ode mnie, ja powoli sobie wyciągnęłam telefon, narobiłam jej całą serię fotek, a ona tylko sobie śpiewała, główkę przekrzywiała i przyglądała mi się, ale ewidentnie była ciekawa, a nie przestraszona.

I miała biały brzuszek. :rolleyes:

Obejrzałam w google - rzeczywiście, to musiała być samiczka wilgi! :D

I W OGÓLE się nie bała mnie! :o

Potem na dęba naszego poleciała, może tam sobie gniazdo zrobiła...?

my mamy takiego trznadla, dal sie ostatnio nawet poglaskac, chodzil sobie po opasce kamyczkowej przy rabatce, a ja juz dzis wiem dlaczego on tam ciagle przebywal, no domyslam sie. bo tam w iglaczkach one sobie jajka wysiadywaly. wiecie, ze trznadle monogamiczne sa, zatem w dobre miejsce trafily:wiggle:

Niom. :D

A w ogóle - skoro wszyscy pokazują ogrody, to i ja pokażę, choć mój ogród zupełnie rozczochrany.

Ale pomyślałam sobie: jak wszyscy, to wszyscy, Depsia też! :cool:

100_5989.jpg

100_5990.jpg

100_5991.jpg

100_5992.jpg

100_5993.jpg