DPS 18.05.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Relcia - poszkodzić może, więc staraj się sypać tylko tam, gdzie one tabunami łażą, tam przecież chyba i tak boso się nie pętasz...? Kochani - Ewie to ja się nawet oświadczałam publicznie, więc to tylko dziewczęca Ewczyna kokieteria, wie doskonale, że ja się z nią ożenię! Ha, deszczy spadł! :D Taki fajny, równy, spokojny i ciepły deszcz, jak się cieszę! Co prawda teraz przestał, ale naprawdę fajnie popadało, może jeszcze dopada! A my z Babcią i Sołtysem z samego rana posadziliśmy resztę pomidorów i posialiśmy łubin na nasiona. Tralalalala!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.05.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Depsia, dopiero teraz doczytalam jaki "taniec" na bronie wywinelas Dobrze, ze "tylko" tak sie skonczylo ... Siniaki jakos z czasem sie rozejda, a doswiadczenie na zawsze zostanie Wszedzie trzeba miec all eyes Gratuluje zakupu nowej kosiary Mala rzecz a cieszy Ale co tam kosiarka .... alez Wy macie OGROD! Piekny, stary, klimatyczny ... cudny! Bogu dzieki nie macie tego wszedobylskiego parcia na wycinanie starych drzew i sadzenie formowanych cudeniek relek, cos chyba duzo kamorow bedzie w tym roku Nawet w naszym lesie tna jak glupie ... Wszyscy laza z psikaczami bo agresywne cholerstwo jest niemilosiernie Jak Ambercia tu zaglądasz to powiedz jak czyścisz i czym dysze do spieniania mleka? Ja tylko płukam.. co się z nią robi , bo jakby przytkana była... mam ten plyn Jury. Ale przyznam, ze ta dysza nigdy mi sie niczym nie zapchala a plyn uzywam raczej tylko jako dezynfekcje. Jedyne co moge doradzic, to jesli gdzies wysoko sie dysza przytkala to (czyli juz nie ta ruchoma czesc), to musiala zapchac sie kamieniem, ktory wytworzyl sie z wody, bo tam gleboko mleko nie wplywa. Trzeba wiec odkamienic bardzo lagodnym srodkiem, bo odkamienianie jest niestety dla ekspresu szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.05.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ambercia.. to jak to zrobić???? Wiesz może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.05.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ambercia.. to jak to zrobić???? Wiesz może... ja nie Ambercia, ale może kwaskiem cytrynowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.05.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Lepiej nie kwaskiem cytrynowym Arni, wez polowe zalecanej dawki odkamieniacza do Jury i zapusc program. BTW Ty chyba ostatnio odkamienialas swoj ekspres, czy cos pomylilam? Jesli moge cos doradzic, to uzwaj np. dwukrotnie filtrowanej wody, wylacz opcje automatycznego odkamieniania i uzywaj jej np. co trzy lata. Wierz mi, ze to lepsze dla uszczelek ekspresu niz z automatu odkamienianie np. co pol roku. Tylko uzywaj bardzo, bardzo, bardzo miekkiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.05.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 relek nie syp na mrowki proszkiem w domu ani na tarasie, wykorzystaj te pułapki, dawałam linka dla Gosiek, mamy takie cos w pracy (tez nas mrowki dopadly w srodku) i działa rewelacyjnie ooo znalazłam to jest to: http://trawnik.pl/srodki-przeciw-owadom-biegajacym/1110-bayer-blattanex-pulapka-na-mrowki-2x2g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.05.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ambercia.. ja myłam ekspres bo wołał do mnie, ale nie wiem czy dobrze, bo nie mam pojęcia jak się to robi, no i cały problem polega na tym, że chyba nie takie tabletki nabyłam i nie tak zrobiłam jak on do mnie krzyczał..Strasznie skomplikowane to jest... A jakie to powinny być te tabletki... ?I co kilka lat (ok 2 lat , albo co rok jak dużo kawy robi ekspres) wymienia się uszczelki.. oddałam go na serwis i pan powymieniał mi je i nasmarował co trzeba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.05.2013 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Matko, jak tak czytam to jednak cieszę się, że zamiast takiej skomplikowanej maszyny do kawy mam swojego Sołtysa z garnuszkiem! Jak u nas pięknie dziś za oknem, świeci słońce, podnoszą się opary mgły, świat jest rozświetlony i tajemniczy... Po prostu zjawiskowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.05.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.05.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 u nas tez bajecznie, słonko, lekki wiaterek a ciepło jak latem:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.05.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Depsia, mowia ze najprostsze rzeczy sa najlepsze No ale sama wiesz .... kazdy musi miec jakies slabosci Arni, to nie jest skomplikowane. W instrukcji powinnas miec dokladny opis jak odkamieniac i jak czyscic tabletkami, bo to dwie rozne czynnosci. No i jak wylaczyc funkcje odkamieniania, tak aby wywolywac ja tylko manualnie. W kazdym modelu Jury przebiega to troche inaczej, ale jest tak samo proste. Wciskasz wlasciwy przycisk, wlewasz lub wrzucasz tabletke i sie samo robi. Uszczelek jeszcze nie wymienialam i jeszcze nigdy nie serwisowalam naszego ekspresu. Nie ma takiej potrzeby. Kawa i woda maja taka temp. jak trzeba a mlynek w Jurach jest chyba nie do zdarcia, wiec tez nie trzeba wymieniac żaren. wusia, rzeczywiscie jest bajecznie. Ja juz prawie dwie godziny z psami smigalam na rowerze po lesie. Siersciuchy dostaly taki wycisk, ze taraz kolami jak martwe skorki leza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.05.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 a dziękuję, nas wysłałaś , ani pieczonek ani ciasta nie pamiętam Teraz i ja rozumiem, dlaczego mnie i Córcię Sołtys na konie daleko wywiózł .... Cudowny ten Twój rozczochrany ogórd!!! Gratuluje tańca z broną ... Szczęściara jesteś, wiesz o tym, prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.05.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Tańcząca z bronami, na co mi przyszło... Gratulacje miłe, dziekuję, choć ogród już dawno przestał się zmieniać, stary już jest, może dlatego też nabrał pewnej tajemniczości i spokoju. Za nami piękny dzień, duuużo wrażeń, fajna wycieczka, pewnie w tym tygodniu opiszę na blogu, bo warto było pojechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.05.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Lepiej z bronami niż wilkami .... chyba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2013 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ale Kostner chyba żadnych uszkodzeń od wilków nie doznał, a ja od brony... hmmm... Niebo u nas pochmurne, ale ciepło w sumie, chyba fajny dzień wstaje do zrobienia czegoś pożytecznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 To były tresowane wilki!!! Siedzę na tarasie i nie mogę wyjść z podziwu, jak takie małe istotki jak ptaszki mogą robic tak potwornie wielki hałas??!!! Nie wiem, ile to decybeli, ale wieżę musiałabym chyba na maksa ustawic, że je zagłuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.05.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 a Kevinowi za tańczenie to jeszcze zapłacili, a Depesia sama sobie zapłaciła .... bólem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ale chociaż surowej watroby jeść nie musiała... i to tymi rencami wyrywanej... bleee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2013 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No już surowej wątroby to nie zdzierżyłabym! Chyba rozpalę zaraz w kuchennej westfalce, jakoś chłodnawo się zrobiło, a ja mam słoiki z mniszkiem do zagotowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.05.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No już surowej wątroby to nie zdzierżyłabym! Chyba rozpalę zaraz w kuchennej westfalce, jakoś chłodnawo się zrobiło, a ja mam słoiki z mniszkiem do zagotowania.... u nas masakra pogodowa +25 st. klima w robocie napiernicza na calego a moj bark rowniez. jestem dzis taka wsciekla od samego rana, ze szok:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts