Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gorąco to u nas wczoraj było, piękna pogoda na wycieczki.

o taaak to prawda :-) Chociaz codziennie popoludniu mamy burze a nawet burze z gradem, ale potem powietrze takie czyste i bez tych pylkow :D Ale o swiecie tak ok. 6.00 smigam na rowerze po lesie i jest cudnie :-) Chciaz scisk i tlok okrutny, bo wtedy wszyscy przed praca biegaja, jezdza na rowerach a nawet biegaja z wozkami terenowymi, w ktorym spia niemowlaki :eek::D Generalnie super atmosfera i po godzinie porannej jazdy czlowiek ma mega sile do wszystkich obowiazkow :-)

Depsia, czytalas o ostanich rewelacjach na temat Monsatno i pszczol??? Bo wiesz ... to wszystko to wina kurzu i roztoczy, a nie ichniejszych chemikaliow :mad: W opozycji pojawia sie cien nadziei w postaci Urban Bee. Szkoda tylko, ze w calej wawie jest tylko jeden dach przeznaczony na ta fajna inicjatywe, ale za to jak chcesz u nich kupic miodek to zaplacisz ok. 10 razy tyle ile za standardowy miod ;)

Chyba zaczne hodowac pszczoly ... albo owce jak Kluska, ktory sprzedaje owczy ser po 110 zeta za kg. Ale jaki pyszny :yes: Buziaki zostawiam i biegne dalej ... bo musze sie spakowac na jutro :-)

z owcami kupa pracy, ile ich trzeba mieć, żeby było mleko! Ja doiłam owcę kiedyś, z takiego udoju to mleka tyle, co kot napłakał, no i owca nie ma mleka cały czas a tyko jak karmi młode. Jesteśmy skazani na produkty "z dodatkiem owcy" albo trzeba płacić :)

A o 6... to ja STANOWCZO śpię. Mam kolegę, który biega zapamiętale i też namawiał mnie kiedyś na 6. Mojego męża to nawet nie próbował ale ze mną miał nadzieję. Chyba bym dobiegła do pierwszego drzewa, objęła je i poszła spać :D

Hmmm...

Gdybym mieszkała w mieście, to może też chodziłabym na spacery o 6 rano, kto wie! :D

Kluska niesamowity facet, ciekawość mnie zaczyna brać, co by z Polski zrobił, premierem będąc.

Może jakiś dobrze sytuowany kraj o jasnych zasadach?

Szkoda, że nie ma ambicji politycznych, bo widać, że nie potrafi mało i po łebkach robić, wizja to u niego podstawa.

Podziwiam ludzi, którym tak się chce. :yes:

DPSia.. bo żeby być politykiem to trzeba by było być ku.wą , albo złodziejem... i nie wiem czy generalizować czy nie ...

A z niego jest normalny uczciwy facet , z wizją, wiarą, nauką , i konsekwencją i robi to za swoje pieniądze... A w polityce to i mądrych nie ma i doświadczonych i bez wizji i nie ręczą swoim majątkiem...

Święte słowa, Arnisia - a jednak żal...

Piękny deszczyk nam popadał na nasze świeżo posadzone kapustki! :D

I panele w jadalni Sołtys kładzie! :D

Matko, jakże ja będę z ich powodu wreszcie szczęśliwa, to chyba nie wie nikt.

Tyle lat zamiatania cementu, pełno pyłu w powietrzu, paskudny wygląd gołej wylewki, przykrywanej jak się da to wykładzinbami, to dywanikami, to skórami...

Teraz nareszcie KONIEC Z TYM! :cool:

O matko - to musiałaś też sobie pomyśleć : :o o naszych wyborach estetycznych... :rotfl:

Ewa, w stodole oczywiście!

Już są połozone! :D :D :D

Boszsz, jaka zmiana...

Nie są to co prawda płytki, ale tak krawiec kraje, jak materii staje, panele wychodzą taniej, a ja nie wytrzymałabym kolejnego roku z tym cholernym cementem, chyba by mnie do wariatkowa odwieźć musieli. ;)

Troszkę zmieniłam też ustawienie mebli, zrobiło się nieco więcej miejsca.

Jutro ogarnę to do końca, to porobię fotki zmian.

Ale jestem bardzo szczęśliwa!

Chociaż tyłek wciąż boli... :lol2:

Aaaa, dziękuję, kochana, to bardzo miłe, co mówisz, choć nasz ofród bardzo jest "rozczochrany", stary już i nie jest formowany, jest co najwyżej brany w ryzy, żeby co niektóre rośliny nie rozrastały się zbyt mocno i nie właziły na inne.

Arnisia - jednakowoż beton w rustykalnym wnętrzu słaaaaabo pasowałby.

Wiem, bo miałam... :bash:

Jeszcze listwy przypodłogowe zostały do położenia, ale to już pikuś po prostu! :yes:

Zaraz się wybieramy do miasta, trzeba dokupić flanców kapusty włoskiej i brokułów, to od razu te listwy przywieziemy. :yes:

Zimno, nie? :o