Arctica 23.05.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Normalka:lol2: Wczoraj sąsiad łąkę na siano skosił Teraz dwa tygodnie brzydkiej pogody:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.05.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Jak wszystko się w tym roku spóźnia to i Zośka tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.05.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A ja mam słońce ale żeby nie było za fajnie to zimny wiatr wieje. Czuje się więc usprawiedliwiona i ... nie robię nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2013 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dopiero z miasta wróciliśmy. Tarcia - te liliowce to one powinny jak chwast... Chyba trzeba powtórkę zrobić wiosną, nie jesienią. Kupiliśmy listwy, kupiliśmy tez sadzonki, trzeba po obiedzie lecieć i posadzić toto... Teraz odrobinę cieplej, ale nie jest fajnie, zdecydowanie nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 U nas też zimno, rano było tylko +9*C... W kurtce skórzanej jest mi normalnie zimno... I co .. zimową mam włożyć... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.05.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Tarcia - te liliowce to one powinny jak chwast... moze wlasnie dlatego nie chca rosnac, bo u mnie cos ostatnio deficyt na chwasty:lol2: zbyt uladzony mam ten ogrod chyba Chyba trzeba powtórkę zrobić wiosną, nie jesienią. powtorke zrobilam, Arnisia wielka kepe mi przywiozla, ale tez nie kwitly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A pociachałaś czy w kupie wsadziłaś?No i u mnie też jeszcze nie kwitną.. to poczekaj jeszcze... Zobacz .. u mnie była już taka wielka kępa, a u Ciebie to dopiero z ziemi wychodziły... TARcia .. za to u mnie chwast rośnie jak goopi.... jak oplewię jedno to za tyłkiem wychodzi... ręce mi opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.05.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 liliowce podzielilam na 2 kepki i trzecia malutka (sie oddzielila:cool:) a kosacce na wieksza ilosc (te maja kwiaty ktore niebawem mi zakwitna). ja czekam na porost chwastow co bym miala co robic, na razie mezu sprzed nosa mi wyrywa jak znajdzie, tak mnie tym wkurza, niech se gmera na swojej trawie a odkila sie od moich rabat. niszczyciel czosnkow:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Choć do mnie, będziesz miała co robić....A tak serio.. w sierpniu jak nie zdążę ogarnąć ogrodu to będzie co do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.05.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 w sierpniu to ja na urlop przyjezdzam a nie na ciezkie roboty:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dobrze.. obrobię hektary, żebyś nie musiała się schylać.. i żeby nie kusiło... I tarasik przygotuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.05.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A te liliowce nie potrzebują cięższej gleby? Może im do dołka gliny wsadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 No coś Ty, u nas rosną w szczerym piachu, na bardzo kwaśnym i na wapiennym, w słońcu i w cieniu i kwitną jak głupie zawsze! Oczywiście jeszcze nie teraz, za wcześnie jest. Nie założymy listew przypodłogowych, przydadzą się w innych miejscach. Pomysła mamy, ale nie powiem, aż zrobimy! Ja pierdzielę wieczorem u nas zrobiło się tak zimno, że się boję, żeby przymrozku nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 DPS-ia wiesz że to okrutne jest:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.05.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Depsia, a jakie kwiaty mają te irysy z żółto obrzeżonym liściem? Melduję, że wylazł u mnie po zimie, ale tylko jeden - taki, jak przywieziony od Ciebie, nie rozkrzewił się na razie. Ciekawe czy zakwitnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.05.2013 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Jak wylazł jeden to nie zakwitnie, irysy zakwitają dopiero jak z jednego zrobią się trzy. A kwiaty ma typowe, takie niebieskie, z tym, że pięknie wyglądają przy tych żółto obrzeżonych liściach. Musisz wykazać się cierpliwością, one są dość kapryśne te irysy, u nas tyle lat już są i jak widziałeś, kępka wciąż niewielka. Ale nawet jak nie kwitną, to cieszymy się ich liśćmi, i tak są ładne! Wusia, ja wiem, ale poczekajcie, pomysł jest fajny i nie chcę zepsuć efektu końcowego, choć chwilkę to potrwa! Brrrr, wciąż zimno u nas. Chociaż chyba mamy nieco więcej szczęścia tym razem niż większość PL, bo mamy błękit nieba i pełne słońce, czyli da się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 24.05.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Jak wylazł jeden to nie zakwitnie, irysy zakwitają dopiero jak z jednego zrobią się trzy. A kwiaty ma typowe, takie niebieskie, z tym, że pięknie wyglądają przy tych żółto obrzeżonych liściach. Musisz wykazać się cierpliwością, one są dość kapryśne te irysy, u nas tyle lat już są i jak widziałeś, kępka wciąż niewielka. Ale nawet jak nie kwitną, to cieszymy się ich liśćmi, i tak są ładne! (...) ...chyba mu lusterko postawię, albo dwa (?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.05.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Postaw trzy, będzie ich więcej .... Swoje liliowce przeniosłam pod modrzew. Przetrwają - dobrze, nie przetrwają - pies z nimi tańcował!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Depesia piszesz ze liliowce to jak chwasty sie rozkrzewiaja a kosacce kaprysne sa. to u mnie na odwrot liliowcow brak a kosacce zabraly sie do kwitnienia i to z niezlym rozpedem na pokaz czekam cierpliwie ale tylko chwile jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.05.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 u mnie zgodnie z powiedzeniem, liliowce rosna jak glupie a kosacce mam duza kepe ale w 3 lata 1 kwiatek byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts