Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dopiero z miasta wróciliśmy.

Tarcia - te liliowce to one powinny jak chwast... :(

Chyba trzeba powtórkę zrobić wiosną, nie jesienią. :yes:

Kupiliśmy listwy, kupiliśmy tez sadzonki, trzeba po obiedzie lecieć i posadzić toto...

Teraz odrobinę cieplej, ale nie jest fajnie, zdecydowanie nie! :no:

Tarcia - te liliowce to one powinny jak chwast... :(

moze wlasnie dlatego nie chca rosnac, bo u mnie cos ostatnio deficyt na chwasty:lol2: zbyt uladzony mam ten ogrod chyba ;)

Chyba trzeba powtórkę zrobić wiosną, nie jesienią. :yes:

powtorke zrobilam, Arnisia wielka kepe mi przywiozla, ale tez nie kwitly

A pociachałaś czy w kupie wsadziłaś?

No i u mnie też jeszcze nie kwitną.. to poczekaj jeszcze...

Zobacz .. u mnie była już taka wielka kępa, a u Ciebie to dopiero z ziemi wychodziły...

TARcia .. za to u mnie chwast rośnie jak goopi.... jak oplewię jedno to za tyłkiem wychodzi... ręce mi opadają...

liliowce podzielilam na 2 kepki i trzecia malutka (sie oddzielila:cool:) a kosacce na wieksza ilosc (te maja kwiaty ktore niebawem mi zakwitna). ja czekam na porost chwastow co bym miala co robic, na razie mezu sprzed nosa mi wyrywa jak znajdzie, tak mnie tym wkurza, niech se gmera na swojej trawie a odkila sie od moich rabat. niszczyciel czosnkow:mad:

No coś Ty, u nas rosną w szczerym piachu, na bardzo kwaśnym i na wapiennym, w słońcu i w cieniu i kwitną jak głupie zawsze!

Oczywiście jeszcze nie teraz, za wcześnie jest.

Nie założymy listew przypodłogowych, przydadzą się w innych miejscach.

Pomysła mamy, ale nie powiem, aż zrobimy! :D

Ja pierdzielę wieczorem u nas zrobiło się tak zimno, że się boję, żeby przymrozku nie było! :o :(

Jak wylazł jeden to nie zakwitnie, irysy zakwitają dopiero jak z jednego zrobią się trzy.

A kwiaty ma typowe, takie niebieskie, z tym, że pięknie wyglądają przy tych żółto obrzeżonych liściach.

Musisz wykazać się cierpliwością, one są dość kapryśne te irysy, u nas tyle lat już są i jak widziałeś, kępka wciąż niewielka.

Ale nawet jak nie kwitną, to cieszymy się ich liśćmi, i tak są ładne! :yes:

Wusia, ja wiem, ale poczekajcie, pomysł jest fajny i nie chcę zepsuć efektu końcowego, choć chwilkę to potrwa! :D

Brrrr, wciąż zimno u nas.

Chociaż chyba mamy nieco więcej szczęścia tym razem niż większość PL, bo mamy błękit nieba i pełne słońce, czyli da się żyć. :D

Jak wylazł jeden to nie zakwitnie, irysy zakwitają dopiero jak z jednego zrobią się trzy.

A kwiaty ma typowe, takie niebieskie, z tym, że pięknie wyglądają przy tych żółto obrzeżonych liściach.

Musisz wykazać się cierpliwością, one są dość kapryśne te irysy, u nas tyle lat już są i jak widziałeś, kępka wciąż niewielka.

Ale nawet jak nie kwitną, to cieszymy się ich liśćmi, i tak są ładne! :yes:(...)

...chyba mu lusterko postawię, albo dwa (?)... :rolleyes: