Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli nieco naiwne i dobro koniecznie zwycięża, to wtedy może być z dreszczykiem, inaczej nie zdzierżę, uciekam... :lol2:

Te wyjątkowe numery to wyjątkowe nuworyszostwo, słowo daję! :p

W moim osobistyum odczuciu przejaw wyjątkowo złego smaku, kojarzący mi się natychmiast z estetyką buiraków z bmw i Dody. :rotfl:

Z góry przepraszam, jesli ktoś z czytających ma taki, po prostu tak mi się kojarzy i koniec...

Mnie do głowy przychodzi z tą spanielką dużo gorsza opcja.

Wścieklizna...? Możliwa...?

Potwierdzonym zespolem agresji, ktory moze wystapic u Cocer Spanieli - czesciej jednolicie umaszczonych (zlote, red, czarne) - jest tzw. rage syndrome. Pierwsze opisy tego syndromu pochodza juz z 1935r. W Polsce - jak to w Polsce - z ust do ust o Cocerach przekazywana jest glupiutka informacja, ze to jeden reproduktor "zakazil" rase agresja i stad te nasze, polskie agresywne spaniele ;) Glupotka i tyle.

Swiatowy Klub Spaniela oficjalnie nie potwierdza istnienia w rasie rage syndrome czy cocer syndrome, opisujac takie zachowanie jako "nietypowe", ale nie zwiazane z obciazeniem genetycznym, zaburzeniami psychicznymi czy genetycznymi brakami w wydzielaniu serotoniny ;) Warto wspomniec ze ten syndrom agresji dotyka tez inne rasy jak np. slodziutka (i wyjatkowo pozyteczna) Springer Spaniel, boxer i wiele innych.

Rage syndrom cechuje sie niestety zupelnie bezpodstawna, nieprowokowana, nieprzewidywalna agresja wobec domownikow w obronie zabawki, miski, legowiska, czegokolwiek ... Pojawia sie dosc wczesnie bo juz u 11 - 12 miesiecznego psiaka, czesciej u psow niz u suk.

To tyle w temacie.

A jesli trzeba, to znam paru bardzo dobrych behawiorystow i trenerow. Wizyta u veta tez powinna sie zdarzyc aby psa przebadac na okolicznosc ewentualnych chorob :yes:

Depsia, w sprawie tablic zdanie mamy identyczne :yes: Biorac pod uwage ile glodu, nieszczesc, chorob i tregedii jest na swiecie, to kazdy inny sposob na zagospodarowanie takich pieniedzy bylby lepszy niz nadeta rejestracja :mad:

Nie, żebym nie lubiła dzieci, ale...

Przyjeżdżają goście dzisiaj.

Wysiadają i... naszym zdumionym oczom ukazują się zarezerwowane dwie osoby... plus oczywiście małe dziecko, niespodzianka taka!!! :evil:

Przy rozliczeniu bardzo zdumieni: to za co my mamy płacić, proszę pani, jak mamy dla dziecka własne łózeczko?

Oczywiście zużycie prądu na ogrzanie do bardzo ciepłego pokoju w domku to za darmo (taki kilkumiesięczny maluch potrzebuje mieć ciepło i cześć).

Oczywiście znacznie większe zużycie wody to też darmo.

I oczywiście góry śmieci powstających z zużytych pieluch, zwłaszcza w tych nowych stawkach, to też darmo!!!

Nie wiem już, jak z ludźmi rozmawiać, naprawdę.

to moja Ruda coca ma Rage syndrom? myślelim dotąd ,że to wpływ pobytu na poletku doświadczalnym Marsa ...że tam musiała wszystkiego pilnować ze względu na innych współtowarzyszy niedoli - sforę psów rasowych :(....a ona się z tym urodziła? .....oj gdyby była u mnie w wieku 12 miesięcy , to ja bym ją ułożyła :D z tym zachowaniem , to ona ma napady ...kilka miesięcy spokojna i nagle jej odbija , jakby coś ją nakręciło

Depsia nie rozmawiaj , uprzedzaj na wejściu ....weselne sale tyż się opłaca plus zużycie prądu, wywóz śmieci, i szkody :D więc uprzedzaj ,że w ramach opłaty jest zwykłe użytkowanie a jak ktoś przegnie , to dopłata jest konieczna

maluszek nie poszedł :) bo zaczęli sobie jaja robić i w pewnym momencie osiągnął miliard :rotfl:więc właściciel usunął wszystkie niepoważne oferty powyżej 150 tys i chyba sprzeda go za 280 tys poza allegro ( być może by uniknąć wysokiej prowizji )

ludzie to mają łeb czasem i brak skrupułów :yes: samochód wraz z garażem i domem odziedziczył 60 latek po dalekim krewnym ...poprosił pana z komisu, a ten widząc ,że autko może być warte kilkanaście tys powiedział mu ,że nie ma na to pieniędzy i pomoże mu sprzedać w internecie.... i tę okazję złapał młody i postanowił wystawić ,żeby sprawdzić za ile pójdzie......no i przy kwocie 100 tys zdecydował rozstać się z nim :D facet z auto świat mówi ,że to wariactwo, bo za tę sumę można kupić kolekcje aut :D z dużym fiatem na czele ......wariaci , no wariaci

co ten 60latek sobie teraz myśli ?

Edytowane przez relek

No ja bym uprzedzałą nawet przez telefon, ale oni ani słowem się nie "zająkają", że z dzieckiem będą!

A potem oburzeni "pani nic nie mówiła".

No jak miałam mówić, jak nie wiem, że dziecko będzie???

Gdybym wiedziała, to bym po prostu im powiedziała, że na naszej kwaterze nie ma warunków do pobytu z takim małym dzieckiem!

Ewa, z mąką dzisiaj podejmujemy wreszcie walkę. ;)

Sołtys swoim zwyczajem (pisałam, że bałaganiarz nieprawdopodobny) gdzieś postawił górę od maszynki do mielenia.

Szukał dzisiaj godzinę czasu!!!

Latał i gadał, że na pewno ja schowałam gdzieś i teraz nie pamiętam! :mad:

I OCZYWIŚCIE szukając zaczął mi przewracać w szafce z maszynami kuchennymi i... stłukł mi szklany dzbanek od blendera!!! :mad: :mad: :mad:

Nie chcecie wiedzieć, co ja powiedziałam. :evil:

Zwłaszcza, że w szafce wszystko było widać jak na dłoni, bo to MOJA szafka i jest w niej porządek.

Kiedyś tego chłopa uduszę i wszyscy będą baaardzo zdziwieni: co ona od niego chciała, TAKI DOBRY CZŁOWIEK!!!

no to pozostaje Ci zaczynać rozmowę od - "Państwo sami czy z dziećmi ? bo będę przy zameldowaniu doliczać...... :yes:.....albo wyrzucać :lol2:

co jest z tymi facetami , że wszystko zgonią na kobietę :eek:każdą plagę nawet huragan

mój Hrabi jak coś mnie zniszczy , to nie ma przepraszam , odkupię , odpracuje w naturze ;)....tylko " no przecież nic nie jest wieczne , kupi się nowy "....a nowego do ty pory nie widzę .... a zepsuj Ty mu co :eek:...koniec świata :mad:

Osia a co cie tak wcurwilo ze posunelas się do tak drastycznych ruchow:eek:

A jeden wredny typ...:yes:

No ja bym uprzedzałą nawet przez telefon, ale oni ani słowem się nie "zająkają", że z dzieckiem będą!

A potem oburzeni "pani nic nie mówiła".

No jak miałam mówić, jak nie wiem, że dziecko będzie???

Gdybym wiedziała, to bym po prostu im powiedziała, że na naszej kwaterze nie ma warunków do pobytu z takim małym dzieckiem!

Ewa, z mąką dzisiaj podejmujemy wreszcie walkę. ;)

Sołtys swoim zwyczajem (pisałam, że bałaganiarz nieprawdopodobny) gdzieś postawił górę od maszynki do mielenia.

Szukał dzisiaj godzinę czasu!!!

Latał i gadał, że na pewno ja schowałam gdzieś i teraz nie pamiętam! :mad:

I OCZYWIŚCIE szukając zaczął mi przewracać w szafce z maszynami kuchennymi i... stłukł mi szklany dzbanek od blendera!!! :mad: :mad: :mad:

Nie chcecie wiedzieć, co ja powiedziałam. :evil:

Zwłaszcza, że w szafce wszystko było widać jak na dłoni, bo to MOJA szafka i jest w niej porządek.

Kiedyś tego chłopa uduszę i wszyscy będą baaardzo zdziwieni: co ona od niego chciała, TAKI DOBRY CZŁOWIEK!!!

Ja chcę...:rotfl:

O i co "zrobiłaś" z tymi goścmi DPSia??

Jakies ustalenia.......?

No właśnie... też jestem wielce ciekawa...:yes:

Depsia, bo ludziska przyzwyczajone, ze w apartamentach i hotelach dostaja opcje bezplatnego pobytu z dzieckiem. Bezplatny, bo pobyt maluchow wkalkulowany jest w cene kazdego miejsca "doroslego", a ze nie kazdy dorosly ciagnie za soba dzieciaka, to nastepuje efekt skali, ktory jednej i drugiej stronie sie oplaci. Czysta ekonomia i nic wiecej. Nie wiem jakie masz ceny, ale jesli wybralas opcje konkurowania cena, to nie wesolo, bo tniesz koszty dla klienta jak mozesz i kazdy taki przypadek powoduje dosc drastyczny spadek marzy.

Lepiej umiesc informacje na web'ie, ze dzieci traktujecie jak osoby dorosle, albo przymykaj oko na fakt, ze rodziny przyjezdzaja z "niezapowiedzianymi i bezplatnymi" dzieciakami. W przeciwnym wypadku - co niestety moze sie zdarzyc - klienci zaczna opisywac swoje doswiadczenia w necie. Jedna lub dwie negatywne opinie czesto kosztuja wiecej niz pewne, drobne, marketingowe posuniecia.

To tak z mojego punktu widzenia, pewnie blednego bo na hotelarstwie sie nie znam :cool: