Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ambercia, powiedz, cczy do europejskiej wersji KA będą pasować przystawki ściągane z USA? Ja bym chętnie nabyła szatkownicę i maszynkę do mięsa ale ceny w Polsce są nieprzyzwoite

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia, powiedz, cczy do europejskiej wersji KA będą pasować przystawki ściągane z USA? Ja bym chętnie nabyła szatkownicę i maszynkę do mięsa ale ceny w Polsce są nieprzyzwoite

pasuja! Mozesz brac, ale lepiej poczekaj na jakas promo. No chyba ze Ci sie spieszy, to bierz co akurat jest :rolleyes: Przystawki wzielam osobna paczka, aby mi sie wartosc KA za bardzo na cle nie powiekszyla. Mimo, ze firma przepakowala mi robota, to balam sie ze opcja ":gift" nie zadziala i bede plecaic i VAT i clo. No ale sie udalo :-) W sumie za KA w kolorze bialym zaplacilam 175 USD.

No i masz sprawę załatwioną.. małe/większe dzieci, dwie/cztery osoby +1 (tylko co to 1 znaczy... kot, pies, dziecko????, tu podali akurat dziecko...) dostają pokoik nr4 dwu osobowy , płacą za 5 osób.. same zyski.. tylko coby po każdym wyjeździe pokoi nie trzeba było malować...

Cos pozytywnego. Depsia zerknij http://www.cnbc.com/id/100780655

Prawda jest taka, ze wycofuja sie nie dlatego ze tak sporzadnieli, tylko chca "infekowac" przyjazna im Afryke i Chiny, ktore jak wiemy o jakosc zywnosci nie dbaja ... przy takiej masie, to ilosc i cena jest najwazniejsza, a nie czym to zarcie pedzimy.

Doczytaj koncowke ... niezly skandal, nie? Chociaz Amerykanie, maja teraz inny bol glowy. Chinczycy przygotowuja przejecie amarykanskiego poteznego producenta wieprzowiny. Oj ... co sie teraz stanie z ulubionym beconem :sick::lol2:

No widziałam już doniesienia, tylko strach, co to będzie, jak ta wschodnia Europa to wpuści, wejdą nam tylnymi drzwiami. :mad:

Relka - mam nadzieję, że w tym roku nie będzie takich tragedii, wyczerpałaś limit obecności przy wypadkach lotniczych!

U nas wciąż pada. :o

Jak tak dalej pójdzie, to jeszcze woda w piwnicy nam podejdzie!

Ciekawe, czy pomidory nie załapią grzyba jakiegoś zaraz... :confused:

A koza za nic mi się rozpalić nie chce, a w chałupie zimno!

Jamles, zalania piwnicy mi życzysz? :confused:

U mnie błona pławna już chyba zaczyna wyrastać.

Dobrze chociaż, że udało się kozę pokonać i rozpalić w niej.

Boszsz, w czerwcu codziennie palić trzeba, paranoja jakaś!

Rzodkiewki w curry zrobiłam, ale jakoś mało mi wyszło, koło 30 małych słoiczków, bleeee, trzeba konievcznie jeszcze dorobić!

Posiałam kozieradkę z ciekawości, ma piękny zapach, to składnik curry i pachnie zupełnie jak przyprawa maggi, lubczyk ma przy niej naprawdę delikatny aromat.

A ona wzięła i powschodziła! :o :D

Jakby dojrzała, to byłoby super, byłby świetny składnik do mieszanek ziołowych do zup! :yes:

I stewia przeżyła, już wysadziła wreszcie nosa z ziemi, a myśleliśmy, że padła, bo tak długo nie rosła.

Ją też ususzę i dodam do herbatek ziołowych, będa od razu posłodzone!

Koperek i tymianek wysuszyłam już nad kuchn ią i dałam do słoików, teraz wypada polecieć w poniedziałek po grządkach i zacząć zbierać oregano i miętę, hyzop jeszcze nie zaczyna kwitnąć.

Ale też - lada moment, lada dzień, a zakwitnie i wtedy szybko! zbierać i suszyć. :yes:

Lubię ten czas, tak pięknie w kuchni pachnie jak zioła schną.

Tylko żeby ten deszcz wreszcie dał nam spokój!

A nasze pomidorki koktajlowe na grządkach już zaczęły kwitnienie! :cool:

A ogórki stoją jak zaklęte i nie rosną, za zimno im...

Miałam nadzieję na melony, ładnie powschodziły nawet, ale w tych temperaturach to one rosły nie będą, zdechną.

I nie ma jak pójść wyplewić, choć pozarastało, bo wciąż z góry woda leci! :bash:

Trawa zaraz będzie po kolana i nie ma jak skosić, bo wciąż mokra!

Tyle, że sobie wczoraj dwie hosty kupiłam z takich, co to mi padły wcześniej, chyba ślimaki zeżarły.

I żurawkę taką czerwonolistną - ona do cienia głębokiego może być...?

Prababko - nawet nie zdążyłam zapytać, cholerka, wybaczysz...? :oops:

Pokażę Wam coś, bo nie uwierzycie.

Przyszło zapytanie o wolny termin z portalu z kwaterami, turysta może stamtąd wysłać sam takie zapytanie.

No to wysłał/a.

I proszę poczytać ile osób ma przyjechać i ile pokoi chcą...

Jeden dwuosobowy, pokój nr 4!!!

Od 01.07. do 31.08. opłata za pokój, w pozostałych terminach od osoby..... To z Twojej oferty. Dziwisz się, że myślą racjonalnie? Pokój to pokój a ile ich wlezie, to ich sprawa...

To po prostu efekt braku precyzji :)

Miałam dziś oberwanie chmury !

No dobra - to w takim razie spróbuj mi pomóc i zredagować tę informację bardziej precyzyjnie, bo ja nie umiem.

Mądra jesteś, to dasz radę, chętnie skorzystam. :cool:

Prababko - no bierze się wieczorem ziemniaczki z obiadu gotowane całe, wrzuca się na odrobinę oleju i podgrzewa, posypuje ziołami do pachnących ziemniaczków i... ma się cudnie pachnące przeapetyczne zagrzane ziemniaczki! ;)