jamles 02.06.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 O ile deszcz to w sumie mi tak nie przeszkadza ...... w Merdardego tyż mo padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.06.2013 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Czasem i na Świętego Medarda wiosna jeszcze przytwarda.Gdy deszcze w dzień Świętego Medarda padają, do dni czterdziestu częstokroc nie ustają.Gdy Medard z deszczem przybywa, tak samo jest we żniwa.Gdy się Medard rozpłacze, a Jaś (24.06) nie utuli, popłacze pewnie aż do Urszuli (21.10).Jak na Medarda pada, czterdzieści dni pada.Jak się na Medarda pogoda zepsuje, to potem dni czterdzieści niebo posikuje.Jaki czas w Medarda majś, w taki żniw się trzymają.Jaki Medard dzień obwieści, takich będzie dni czterdzieści.Jakim Medard dniem zaświęci, takie będą sianożęci.Kiedy Medard się rozwodni, będą deszcze sześc tygodni.Medard cztery niedziele podobnych do siebie ściele.Od Świętego Medarda czterdzieści dni szarga.Święty Medard kropi, czterdzieści dni w deszczu chłopi.Święty Medard w sobie mieści słot lub pogód dni czterdzieści.Gdy na Świętego Norberta (06.06), Roberta i Medarda (08.06) deszcz leje, to lac będzie przez sześc tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2013 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 O matko złota, Dochtór, Ty nawet nie gadaj... Ja jednak mam nadzieję, że nie będzie padać na Medarda, może to jakoś się rozejdzie... U nas leje od tygodnia bez przerwy. Nawet nasze piaseczki mocno już nasiąknęły wodą, pod nogami chlupie i pluska na podwórzu i w ogrodzie. Nie ma jak wyjść w pole, bo na głowę się leje, więc okropnie pozarastało. Nad ranem dzisiaj znowu obudził mnie desdzcz walący w szyby... I teraz też wciąż pada. Szlag by to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.06.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 [h=2][/h] O matko złota, Dochtór, Ty nie kracz ...w piątek ma przestać burzyć , to i dyszcz zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.06.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Relek... a Ty wiesz, że za ten Płock to masz prze***ne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 a u nas od tygodnia tak samo: rano i dzien slonce, w nocy troche deszczu - tak jak powinno byc wiosna. ciekawe jak dlugo tak sie utrzyma. slonca zycze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.06.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 U nas pada... Noo może nie w tej chwili, bo przestało jakiś czas temu.. ale rano lało... komarów mam pod dostatkiem... No i ziemia już wody nie przyjmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2013 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 I u nas permanentnie leje, kałuże stoją nawet na naszym piachu.Po niemieckiej stronie już powódź, oby do nas nie doszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 oby nie doszło, tego wam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.06.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 U nas tak bardzo nie leje... ot trochę pokapie i spokój a to, że nie ma upałów to akurat mnie bardzo cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.06.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 DPSia.. u nas w lesie stoi woda.. rów melioracyjny zwykle suchy dziś płynie w nim woda...Co chwilę pada, przestaje to znów ulewa i burza .. i tak w kółko co dwie godziny inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.06.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 A kiedy jest dzień tego Medarda, bo nie chce mi sie googlać?? Dochtór, żeś dowalił, nie powiem .... Jestem, czy ja też mam prognoze pogody zostawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.06.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 8 czerwca... może do soboty to przestanie padać, cooo??? Braza to nie prognozy tylko sprawozdania:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Zdaje się, że 8 czerwca Medarda... Dla nas Niemcy wieszczą deszcze wtedy. Policzyłam. Dzisiaj mieliśmy 14 deszczów, w tym 7 ulew. Szlag. Trzymajcie kciuki, żeby nas nie zalało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.06.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 brazula, też Cię lubię to nie ja, to jamles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 03.06.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Trzymamy,DPS-iu!Nawet tak nie myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 kciuki trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.06.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Depsia, przeczytalam o Twoim Dziadku ... Bardzo wzruszajaca historia. I smutna wyjatkowo Przykro mi, ze tak tragiczne losy dzielila Twoja Rodzina. A co do Piasnicy, to wciaz historia skrywa bardzo wiele tajemnic. Moze jak w przypadku Katynia, w koncu dowiemy sie jak bylo na prawde. AI co do Katynia, najbardziej (dla mnie) wstrzasajace bylo to, że Niemcy czesto mordowali nie wlasnymi rekoma Straszne to ... A wracajac do wielkiej wody ... to rzeczywiscie mogloby przestac padac. U nas sloneczny dzien, z dwiema burzami. Mamy wiec slonce, nawalnice, slonce, nawalnice Mimo tego kazdego dnia staram sie smigac 20 - 30 km na rowerze z moimi siersciuchami ... tak miedzy kroplami Frajda super, ale znowu wszystkie spodnie na agrafkach nosze, bo spadaja mi do kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.06.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Relek... a Ty wiesz, że za ten Płock to masz prze***ne??? ...że co proszęęęę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 He he, coś mnie się zdaje, że byłaś blisko Arctiki i nie zajechałaś byłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts