Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z jakich badan wiadomo? Moze jakies linki? Bylabym wdzieczna :-)

przykro mi... pracowałam kiedyś z koleżanką bulimiczką i perfekcjonistką, ona wynajdywała wszystkie prace naukowe na temat szkodliwości różnych dodatków jedzeniowych, w tym aspartamu. wywaliłam ten chłam jakiś czas temu, ale z całej literatury wynikało, że jedyne, co nie szkodzi, to stara dobra sacharyna pod warunkiem niskiej dobowej dawki. O stewii wtedy mowy nie było, nie była popularna :) Znając moją koleżankę to odrobiła pracę perfekcyjnie, jak i wszystko inne poza życiem osobistym :)

nie otwierają się załączniki, status "nieokreślony"

my w niedziele pozarlismy wszystkie czeresnie z naszego drzewka, było ich k. 30. jak na pierwsze owocowanie to i tak niezle, były pyszniutkie, słodkie i przesiakniete słoneczkiem. za chwilke truskawy nam się zaczerwienia

Aaa, przypomniało mi się. Rozmawiałam wczoraj z pacjentką, która 3 lata temu miała oczki laserowo robione z wady minus nascie, teraz bez okularów smiga. Robiła w Kaliszu i cały zabieg, łącznie z hotelem, pobytem itd kosztował ją 2500 zł na dwa oczy! Nie jest to zawrotna suma a kiedyś pisałaś, że byś chciała. Może się przyjrzyj? Tylko nie wiem, czy to promocja nie była :) Mówiła, że jedno oko płaciła 500 zł sam zabieg, trwa to 20 minut! Czasem w złozonej wadzie bywa drożej, ale i tak połowę tego, co w Łodzi...

Aaa, przypomniało mi się. Rozmawiałam wczoraj z pacjentką, która 3 lata temu miała oczki laserowo robione z wady minus nascie, teraz bez okularów smiga. Robiła w Kaliszu i cały zabieg, łącznie z hotelem, pobytem itd kosztował ją 2500 zł na dwa oczy! Nie jest to zawrotna suma a kiedyś pisałaś, że byś chciała. Może się przyjrzyj? Tylko nie wiem, czy to promocja nie była :) Mówiła, że jedno oko płaciła 500 zł sam zabieg, trwa to 20 minut! Czasem w złozonej wadzie bywa drożej, ale i tak połowę tego, co w Łodzi...

:o

Kalisz, [powiadasz...?

Dziękuję za pamięć, chyba rezeczywiście się przyjrzę, czy mogłabym tam i za ile. :yes:

Kurde, ale super byłoby!

Ale że też pamietałas coś takiego... :hug:

tak mnie ta burza o 17 uśpiła, że dopiero wstała :rotfl:

Arctica , to już dwa lata minęły ...nie w zeszłe lato :rolleyes:.......byłam nad Wisłą , miałam miejscówkę dokładnie na przeciwko i opowiadałam małolatowi po co tam straż stoi ...jak skończyłam ot Szufa spadł :o powiedziałam tylko - no i masz teraz akcję swojej straży, teraz będziesz wiedział po co .......trauma została :rolleyes: nie mogłam spokojnie patrzeć na Żelaznego

Depsia , zauroczyłam się kiedyś różanecznikami w lesie ...no miedzy iglakami niech będzie...a Ty to masz :)

Edytowane przez relek

no chyba ten wasz święty pomieszał jednak we głowach amerykańcom , bo wymyślili:rolleyes:

" Wygląda na to, że początek miesiąca będzie deszczowy na wschodzie Polski, a słoneczny na zachodzie. Tak będzie mniej więcej do 6.06., później... dżdżyście zrobi się już w całym kraju.

Niestety, pogoda w kratkę utrzyma się przez całą pierwszą połowę miesiąca i wygląda na to, że także do jego końca. Będzie burzowo, deszczowo, pochmurno i paskudnie. Szansa na poprawę jest dopiero w ostatniej fazie czerwca. Wówczas poprawi się również temperatura i jest szansa na pierwsze prawdziwe upały w tym roku. ,,,,,,

mTemperatury zapowiadają się na stabilne do 20 czerwca. Oczywiście, wystąpią pewne wahania, nawet dobowe, ale z reguły będzie od 18 do 24 stopni na terenie całego kraju. Gdyby nie deszcz, mielibyśmy zatem do czynienia z bardzo przyjemnymi warunkami. W trzeciej dekadzie miesiąca może się zatem zrobić upalnie, z temperaturami przekraczającymi 30 stopni w całej Polsce.

Czerwiec będzie zatem dość nieprzyjemny i mało letni. Z pewnością można spodziewać się przejaśnień i momentów ładnej pogody, ale planowanie w tym miesiącu urlopu w Polsce jest wyjątkowo ryzykowne. Z tym należy poczekać do lipca, a kto wie, czy nawet nie sierpnia. Na pocieszenie możemy dodać, że model GFS lato w Polsce ocenia jako potencjalnie ciepłe i suche. Oby słaby czerwiec był jedynie złym początkiem miłego. ało?

"

Relka... :evil:

Gdzieś Ty wynalazła tych prognostów, hę?

Ja się nie zgadzam na tę prognozę, ja ich zwalniam!

Naprawdę, deszczu to my mamy już dość, woda stoi w piwnicy, a jakże, a na dodatek wczoraj Sołtys zlokalizował w piwnicy ponad metrowego węża (zaskrońca chyba) i mamy zagwozdkę, żeby delikwenta odłapać i do lasu odtransportować.

Rzecz niezwykła absolutnie - SŁOŃCE MAMY!!!

Wstał piekny słoneczny poranek, niewidziany u nas od długieeeego czasu!!! :D

Z tej radości chyba w pole dzisiaj polecę, chociaż jakąś jedną grządkę zacznę odchwaszczać!

Jak oststnio zajrzeliśmy na moment (aż wstyd się przyznać, autem podjeżdżaliśmy wracając z miasta), to zarośnięte wszystko nieprawdopodobnie.

I teraz tyyyyle roboty z tym będzie!

No mam różaneczniki między sosnami, też lubię, leśne ogrody są przepiękne. :yes: