Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co najmniej miedzianem bym im po majtach pojechała, na grzyba.

Sama się zastanawiam, że chyba po naszych pomidorach też miedzianem pojadę, miedzian nawet w eko jest dozwolony.

Gosiek, chyba dobrze mnie umiejscawiasz, środkowy zachód, praktycznie przy A4 z Wrocławia do Berlina przez Olszynę. :yes:

A fotki rzeczywiście wyszły fajne przez to światło właśnie, niebo z tamtej strony było granatowe, nad nami nisko słońce, bo wyszło już pod wieczór, więc efekt był niezwykły, co widać na fotkach. :cool:

Z pola wróciliśmy - matko złota, jak tam mokroooo!!!

Już widac, że w niektórych fragmentach orkisz nie ma szans wygrać z wodą, wymoknie jak amen w pacierzu.

Na grządkach mokra breja, trzeba bardzo uważać, jak się chodzi, bo się człowiek zapada na 20 - 30 cm.

Dziabką się nie ruszy, oklejona natychmiast, trzeba tylko własną ręką.

Ale i tak oczyściłyśmy z Babcią 2 grządki pitruchy (jaka nędzna to nawet nie powiem :evil: ), jeszcze trzeba będzie dzisiaj w marchew wejść, bo spod chwastów jej nie widać.

Najważniejsze jednak, że mogłam powiesić pranie w ogrodzie do suszenia, pościel gościowa do tej pory zmiłowania czekała, bo nie było jak wysuszyć.

Ze Śląska i Zagłębia kochani moi - oby i do Was jak najszybciej doszło słońce, do wszystkich zresztą, bo co za dużo to niezdrowo, naprawdę!

Uff, idę na kawę, Sołtys już zaparzył. :cool:

Arnika , a które fragmenty mojego pokrętnego myślenia są Ci nie zrozumiałe? Zapodaj , chętnie Ci przetłumaczę w miarę moich możliwości :rolleyes:

Depesia , do tej kawy moja tarta rabarbarowa by Ci się nadała i w drugą mańkę ...ja chcę Sołtysowej kawy, bo na sucho jem ...ale dobra no:popcorn: i wg amerykanów zdrowa :rolleyes:raka mnie uleczy, jakby się gdzieś czaił :wiggle:polecam .....leczy nie leczy, smaczna jest :p

no ja się wytłumaczę..... korzystam w prognozie tylko z amerykańskiego źródła , bo nikt inszy na świecie nie ma takiego laboratorium do wróżenia pogody :rotfl:

Edytowane przez relek

przykro mi...

a juz myslalam, ze pojawilo sie cos wiarygodnego. Wielu bada, bada, ale iron-clad evidence wciaz brak ... Chociaz artykulow na temat udowodnionej, strasznej i smiertelnej implikacji nie brakuje. To samo bylo z sacharyna. Na wiele lat dostala ban'a w USA, az w koncu pojawily sie badania, ze tak strsznie z nia nie jest ... No ale smrodek pozostal a echo (mimo braku zaawansowanych mass media) bylo tak szerokie, ze pamietam jak w dziecinstwie moja babcia wspominala, ze kiedys to byla tyko sacharyna, co to wiadomo raka wywoluje ... To samo dotyczy Cyclamate.

No a teraz dodatkowe zamieszanie sie nasila wokol powszechnie stosowanego syropu fruktozowo-glukozowego :p

Tak czy siak lepiej pozostac przy Stevii :-) Na zimno i na cieplo tak samo slodka i naturalna :p Tylko czemu EU przez cale lata blokowala jej legalna dystrybucje? :p Wiem, wiem ... pytanie retoryczne ;)

Depsia, piekne zdjecia zapodalas z absolutnie magicznym swiatlem :-) Dziel sie z nami takimi "smaczkami". Bardzo pieknie u Was i bardzo klimatycznie. Martwie sie tylko, ze woda moze wyrzadzic Wam tyle roznych szkod :( Jak jej nie ma to zle i to bardzo! Jak jest w nadmiarze, to tez katastrofa ... Oj ciezkie to zycie na wsi ... nawet tej wspolczesnej, bo pogoda wciaz nie wiadomo jak zawiadowac :(

Od rana biegam, gadam, koncze projekt ... Normalnie dopiero teraz usiadlam na czterech i wypilam pierwsza kawe. I juz trzeba wstac i dalej gnac, bo spotkania mam do nocy ... Nie ma to jak po 12 - 14 godzin zasuwac :sick:

Depeszka, a moze alpaki zaczniecie hodowac? :p Nawet nie wiedzialam, ze to takie modne i ... oplacalne. Dzisiaj mialam spotkanie z pewnym Peruwianczykiem, co to duze plany snuje w tym temacie :p

Dochtór... :rotfl:

Amberciu - światło nam wczoraj takie sie pod wieczór udało, też mi sie podobało, nażywo nawet dużo lepsze niż na fotkach! :yes:

Zleźć do domu z ogrodu nijak nie chciałam. ;)

Obiecałam, że wstawię fotki naszych rh.

No to wstawiam, choć światła takiego wtedy nie było.

100_6111.jpg

100_6112.jpg

100_6114.jpg

Bo tu jedna taka pisała, że mogłyby obficiej kwitnąć... :p

Najbardziej lubię ten trzeci, najdelikatniejszy, lekko tylko różowy, baaardzo delikatne i zwiewne kwiaty, przepiekna bardzo stara odmiana, takie same rosną w parku zamkowym w Książu, widziałam! :cool: :D