Prababka 05.06.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 O matko! jak Wy go DPS-iu zlapiecie???Obcy kot jakiś często mi wpada do domu,ale wąż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 I pomyśleć , że ja w tym cudnym ogrodzie stałam autem mężowym Relcia.. czasami się zastanawiam o czym Ty piszesz???????? U nas deszcze cały czas.. po 7.00 przeszła taka ulewa, że masakra.... teraz tylko kropi.. po to aby znowu lać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A na węża aby go złapać to starszaka mogłabym podesłać.. on miał już chyba dwa/trzy węże, kilka pająków.. może dałby mu radę.. ale co to i jak się z tym obchodzić to ja nie mam pojęcia... ja bym się bała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.06.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 .... teraz tylko kropi.. po to aby znowu lać... przecież leje ....... pi...... pi.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Nie Lesiu.. teraz to tylko trochę pada/kropi.. już lało.. było oberwanie chmury... ale znając życie znów za chwilkę zacznie lać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.06.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Nie Lesiu.. jak nie jak tak ....... leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.06.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 i nas dopadla jesien, zimno, buro, wietrzne - nie pada. ponoc aura ma sie u nas od jutra zmienic na +, nie wiem jak reszta kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.06.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 nie zazdroszczę:)u mnie piękne słońce od rana,ale może lepiej nie chwalić pogody z rana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.06.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 u nas rano k. 5-6 tez slonce piekne swiecilo a od 8 juz szaro i buro. i ten paskudny wiatr. deszczu by moglo troszke popadac, bo sucho okrutnie. najbardziej nie lubie wiatru, deszcz mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 u nas leje, jak do pracy doczlapalam to mialam spodnie do kolan mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.06.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 a ja panienka w sandalkach do pracy i bose nogi. ot madra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 no ale u was chyba troche cieplej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.06.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 az 14 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.06.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 DPS-iu,ja Ci dzisiaj chyba duuużo much wpuszczę ))Tyle razy Ci wchodzę:)Na odrostach róż wielokwiatowych łodygi po deszczach są pokryte białym nalotem;listkom nic.Coś im robić czy zdechną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2013 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Co najmniej miedzianem bym im po majtach pojechała, na grzyba. Sama się zastanawiam, że chyba po naszych pomidorach też miedzianem pojadę, miedzian nawet w eko jest dozwolony. Gosiek, chyba dobrze mnie umiejscawiasz, środkowy zachód, praktycznie przy A4 z Wrocławia do Berlina przez Olszynę. A fotki rzeczywiście wyszły fajne przez to światło właśnie, niebo z tamtej strony było granatowe, nad nami nisko słońce, bo wyszło już pod wieczór, więc efekt był niezwykły, co widać na fotkach. Z pola wróciliśmy - matko złota, jak tam mokroooo!!! Już widac, że w niektórych fragmentach orkisz nie ma szans wygrać z wodą, wymoknie jak amen w pacierzu. Na grządkach mokra breja, trzeba bardzo uważać, jak się chodzi, bo się człowiek zapada na 20 - 30 cm. Dziabką się nie ruszy, oklejona natychmiast, trzeba tylko własną ręką. Ale i tak oczyściłyśmy z Babcią 2 grządki pitruchy (jaka nędzna to nawet nie powiem ), jeszcze trzeba będzie dzisiaj w marchew wejść, bo spod chwastów jej nie widać. Najważniejsze jednak, że mogłam powiesić pranie w ogrodzie do suszenia, pościel gościowa do tej pory zmiłowania czekała, bo nie było jak wysuszyć. Ze Śląska i Zagłębia kochani moi - oby i do Was jak najszybciej doszło słońce, do wszystkich zresztą, bo co za dużo to niezdrowo, naprawdę! Uff, idę na kawę, Sołtys już zaparzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 05.06.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Arnika , a które fragmenty mojego pokrętnego myślenia są Ci nie zrozumiałe? Zapodaj , chętnie Ci przetłumaczę w miarę moich możliwości Depesia , do tej kawy moja tarta rabarbarowa by Ci się nadała i w drugą mańkę ...ja chcę Sołtysowej kawy, bo na sucho jem ...ale dobra no:popcorn: i wg amerykanów zdrowa :rolleyes:raka mnie uleczy, jakby się gdzieś czaił :wiggle:polecam .....leczy nie leczy, smaczna jest no ja się wytłumaczę..... korzystam w prognozie tylko z amerykańskiego źródła , bo nikt inszy na świecie nie ma takiego laboratorium do wróżenia pogody Edytowane 5 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 przykro mi... a juz myslalam, ze pojawilo sie cos wiarygodnego. Wielu bada, bada, ale iron-clad evidence wciaz brak ... Chociaz artykulow na temat udowodnionej, strasznej i smiertelnej implikacji nie brakuje. To samo bylo z sacharyna. Na wiele lat dostala ban'a w USA, az w koncu pojawily sie badania, ze tak strsznie z nia nie jest ... No ale smrodek pozostal a echo (mimo braku zaawansowanych mass media) bylo tak szerokie, ze pamietam jak w dziecinstwie moja babcia wspominala, ze kiedys to byla tyko sacharyna, co to wiadomo raka wywoluje ... To samo dotyczy Cyclamate. No a teraz dodatkowe zamieszanie sie nasila wokol powszechnie stosowanego syropu fruktozowo-glukozowego Tak czy siak lepiej pozostac przy Stevii Na zimno i na cieplo tak samo slodka i naturalna Tylko czemu EU przez cale lata blokowala jej legalna dystrybucje? Wiem, wiem ... pytanie retoryczne Depsia, piekne zdjecia zapodalas z absolutnie magicznym swiatlem Dziel sie z nami takimi "smaczkami". Bardzo pieknie u Was i bardzo klimatycznie. Martwie sie tylko, ze woda moze wyrzadzic Wam tyle roznych szkod Jak jej nie ma to zle i to bardzo! Jak jest w nadmiarze, to tez katastrofa ... Oj ciezkie to zycie na wsi ... nawet tej wspolczesnej, bo pogoda wciaz nie wiadomo jak zawiadowac Od rana biegam, gadam, koncze projekt ... Normalnie dopiero teraz usiadlam na czterech i wypilam pierwsza kawe. I juz trzeba wstac i dalej gnac, bo spotkania mam do nocy ... Nie ma to jak po 12 - 14 godzin zasuwac Depeszka, a moze alpaki zaczniecie hodowac? Nawet nie wiedzialam, ze to takie modne i ... oplacalne. Dzisiaj mialam spotkanie z pewnym Peruwianczykiem, co to duze plany snuje w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.06.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 u nas leje, jak do pracy doczlapalam to mialam spodnie do kolan mokre kto Ci kazał na kolanach chodzić, na pielgrzymkę szłaś nie doczytałem - do pracy, ale dlaczego na kolanach? dyskryminują Cię w tej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dochtór... Amberciu - światło nam wczoraj takie sie pod wieczór udało, też mi sie podobało, nażywo nawet dużo lepsze niż na fotkach! Zleźć do domu z ogrodu nijak nie chciałam. Obiecałam, że wstawię fotki naszych rh. No to wstawiam, choć światła takiego wtedy nie było. Bo tu jedna taka pisała, że mogłyby obficiej kwitnąć... Najbardziej lubię ten trzeci, najdelikatniejszy, lekko tylko różowy, baaardzo delikatne i zwiewne kwiaty, przepiekna bardzo stara odmiana, takie same rosną w parku zamkowym w Książu, widziałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jakim cudem takie cudne są pomimo ciągłego deszczu u mnie sporo ucierpiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts