Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Sama się nad tym zastanawiam, myślałam, że smętne resztki z nich zostaną, a one w ogóle się deszczu i ulewy nie boją! :o

Są od północy, więc położenie raczej nie ma wpływu, chociaż...

Rosną bardzo blisko ściany domu, ale co to ma za znaczenie dla deszczu, i tak przecież leje.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No lubią wilgoć, ale przeważnie żaden kwiat nie lubi, jak silny deszcz wali na niego, po prostu więdnie wtedy i zbity jest deszczem, a te - o dziwo dają radę!

Przepalone mam w kozie oczywiście, cieeepło teraz, fajnie! :D

A z tym wężem - okazało się, że zaskroniec, duży kawał wężusia, na pewno ponad metr długości, ale na szczęście nie w naszej piwnicy, tylko koło naszego kompostu! :lol2:

Matko, jak ten Sołtys gada, to ja czasem naprawdę nie daję rady nadążyć...

Ja już kiedyś pisałam o tym, hodowla żadna u mnie nie wchodzi w grę, nie chcę być uwiązana do gospodarstwa cały rok. :no:

Jak się kończy sezon, to ja muszę mieć możliwość wyjazdu gdzieś, dla Karusia i kotów to Babcia da radę, ale z takimi - to już by było ponad jej siły, więc... nie. :no:

Arctisia, jak w takim tempie będziesz te byczki rozmnażać, to niedługo z palcem w bucie na te alpaki zarobisz! :lol2:

U mnie słoneczko było i własnie sobie wybyło ... Wyglada mi to na zbliżajacy się deszcz.

Piękne zdjęcia, śliczne rh ... jednego mam fioletowego takiego dużego jak ten Twój pierwszy, reszta to jeszcze bździny, do tego pod jednym chyba się franca opurchlak zadekował bo liscie coś żre!!

Dochtór, ja cały czas Ciebie lubię:yes:

wasze slonce prawdopodobnie trafilo do nas, u nas slonecznie i cieplo. bylam dzis w zarnowcu, zahaczylam o debki i DPSia zatrzymalam sie na chwile przy pomniku piasnickim - tak pieknie o tym pisalas, ze noga sama hamulec wcisnela by przystanac.

:hug: :hug: :hug:

I ta plaża w Dębkach, piękna, prawda? :D

U nas jakoś tak... też zmiennie z tą pogodą dzisiaj, to świeci słońce, to idą chmury.

Mam nadzieję, że nie spadnie kolejny deszcz, bo na grządki to już chyba w ogóle nie da się wtedy nijak wleźć!

Poszłam dzisiaj, chciałam trochę pogrzebać, trochę chwastów wyrwać - a gdzie tam, tylko na niektórych, większość tak nasiąknięta wodą, że mowy nie ma, żeby tam stanąć i coś robić. :(

Deszcz, wynocha, poszedł tam, gdzie susza!

Brazunia, rh Ci urosną, nawet się nie obejrzysz, parę lat i też będą takie, na pewno! :yes:

Teraz pewnie u nas będzie 6 tygodni takiej zmiennej pogody...

Oby nie za dużo deszczu, jak jest trochę deszczu i trochę słońca, to to jest najlepiej na świecie! :yes:

Ale pranie dzisiaj już też zrobiłam i wysuszyłam. :D

I jeszcze skosiłam trochę za stodołą. :cool:

Całkiem sporo trochę, a co!

W sumie bardzo przyjemny dzień, prawie jak wczoraj.

Słonko było, choć z drobnymi przerwami, deszczu nie było, czyli wszystko w porządku. :yes:

W związku z powyższym może jutro uda się zrobić coś znowu na polu - oby, oby!