DPS 08.06.2013 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Heh, pomidorówka słynna za moją sprawą właśnie i ja pomidorówkę to mam na dzień dobry! Mam też mgłę. I szare niebo. Może się przetrze jeszcze, oby... I żadnych sensacji po południu sobie nie życzę, chociaż takowe zapowiadają w prognozie! O tak u nas dzisiaj: Amberciu - podziwiać jeno mogę, takie odległości i taką wytrwałość oraz pęd do wysiłku fizycznego. W sumie pęd to ja mam też, na pole, ale nie da się nic zrobić, bo błoto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.06.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 A co to za specyfik Ambercia.. ja mugge kupuję.. Ja kupuje czysta permetryne o wysokim stezeniu i roztwor z niej robie. Mozna tez kupic zupelnie czysta ale juz w spray'u, bez dodatkow taka dla ludzi albo normalnie veterynaryjna, bo sklad ma identyczny. Tylko trzeba pamietac, ze skuteczniejsza jest aplikacja na odziez (trwa od prania do prania, albo 2 tygodnie), niz na skore. Peremtryna tez najskuteczniej dziala na kleszczory. A ta Mugge dajesz swoim gdy jada na ryby? I jak? Amber a tych komarow w zebach nie macie jak tak smigacie na bicyklach:lol2: Mieliby, gdyby wolniej jeździli. Przy takich "gonitwach po ścieżkach", to komary zęby wybijają. na szczescie predkosc jest, ze tak powiem ... konsumpcyjna . W sumie nie liczy ile polknelam Amberciu - podziwiać jeno mogę, takie odległości i taką wytrwałość oraz pęd do wysiłku fizycznego. W sumie pęd to ja mam też, na pole, ale nie da się nic zrobić, bo błoto... Ale wiesz, my to musimy tylko w taki sposob. A w Waszym przypadku, to mocno bym sie dziwila, gdyby po calym dniu w ruchu po polach, lakach, gospodarstwie jeszcze sie Wam chcialo rowerowych wygibasow uprawiac ... No ilez mozna Braza, nie trudno sie domyslic, ze mam wszelakie badania w temacie ... Jak na oczy wiarygodnych wynikow nie zobacze, to nie wierze Skuteczna. Na komary, meszki, kleszcze i inne paskudztwa. Potwierdzaja i badnia i ci ktorzy umilowali ekstremalne wycieczki na mokradla, amazonskie lasy i inne dzungle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Miała być burza, ale - na szczęście poszłą sobie bokiem! Niech idzie i nie wraca, na co nam ona! Kurde - zające nam zeżarły prawie wszystkie flance kapusty na polu! :mad: W sumie posadziliśmy jakieś co najmniej 150 flanców, zostało może 20!!! :bash: Przez siatkę dołem sie przecisnęły, mendy jedne, znalazły jedno jedyne miejsce nie zabezpieczone dodatkową gęstą siatyką!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.06.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 ooooooooooo DPS-ia smutek:( u nas ciepło było wręcz upalnie trochę chmurek czasem kilka kropli deszczu teraz tak jakby się burzowo chmurki zbierały ale może nic z tego nie będzie bo w sumie cały dzień straszy i jakby kolejne 40 dni takie miało być to ja nie tylko nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń wręcz przeciwnie wszystkimi czterema kopytami za jestem:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.06.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 No właśnie tak mnie ten specyfik zaciekawił, że zamiast iść spać to czytałam i szukałam... do 3.00 I z tego co dobrze doczytałam to można opryski w terenie robić i podobno pomaga... Jaką Ty Amberci kupujesz gdzie i ile % , bo ja znalazłam taką 24,8%.. I nie wiem jak to działa w terenie... aż ciekawa jestem... Mugge psikam na ciało.. dziala bdb.. komary i meszki nie tną.. ale drogo wychodzi, bo teraz jest opakowanie po 30zł Psikamy się na działce i na rybach i na wakacjach.. nienawidzę jak mnie kąsają komary, a na meszki okazało się, że jestem uczulona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.06.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Buuu ... brzydkie zające.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.06.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 u nas dziś patelenka była, zero chmur, w cieniu 25 stopni w sloncu dochodzilo do 29-30 można jajo było ugotować. wietrzyk wschodni. zjaralam się na murzynka:cool: to tak relacje zdaje jakby ktos nad morze się wybieral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.06.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Wredne szaraki:(bielaki grzeczniejsze, u nas nie wchodzą w szkodę:)U moich sąsiadów dziś szpaki okupują czereśnie:)a wrzeszczą,jak czort:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.06.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 O TAR-super,dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.06.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 jutro powtorka z rozrywki, u nas susza masakryczna, zakazy wstępu do lasu itp. jak byliśmy na naszej działce to rzeczywiście widzialm co w lesie się dzieje. przydaloby się trochę deszczu. ogrod podlewamy ale to kropla w morzu potrzeb. choć jeden dzień z opadami, to już by dalo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.06.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Dziwnaie jest:(U mnie mokro.Dziś nie padało,gorąco ale ziemia jest b. mokra,głęboko.A co ja wykopałam-3mm kulki ,żółte w środku poste?Po mrówach czy resztki nawozu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.06.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 W środku puuuuste(jak ja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 No cały czas mówię temu deszczu, żeby paszoł tam, gdzie susza, a on głupi jakiś. Sołtys tę jedną dziurę dzisiaj załatał, zobaczymy, czy zeźrą te pozostałe flance, jak nie, to trzeba będzie poszukać i ewentualnie posadzić jeszcze raz... Trudno, najważniejsze, że jeszcze dzisiaj nie padało, a Medarda w końcu jest! Nawet skosiłam kawałek po naszej stronie, ale było tak koszmarnie parno i gorąco, że musiałam odpuścić, nie zrobiłam tyle, ile chciałabym. Wykosiłam sobie ścieżkę pod sznury do suszenia prania, pod sznurami też, żeby pościeli trawa nie czepiała i jeszcze Babci ścieżkę do kurnika i jeszcze nam do stodoły - najważniejsze... Jak się uda, to w przyszłym tygodniu ta reszta, od ulicy też dzisiaj skosiłam, więc nie straszy. I w końcu kinkiet mi Sołtys zrobił w sypialni koło lustra, jupiiii! Mała rzecz, a cieszy, w końcu nie będę trafiała szminką w oko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.06.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 france zjadły flance:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.06.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Depsia, no to slabo z tymi szarakami Na gotowy i komfortowy wypas przykicaly Chyba trzeba o nich w kierunku obiadu pomyslec Wiesz co ... jak piszesz o Babci, to normalnie podziwiam, ze to taka witalna kobietka. Chyba mloda nie jest, a pole ogarnie, nad kurami ma dozor a i o podniebienia gosci zadba wzorcowo .... Ma Babcia jakis super material anatomiczny i niech Jej swietnie sluzy przez laaaaaata Szacunek! Arni, o ryby pytalam bo DEET jest bardzo silnym na nie repellentem. Wedkarze albo go zupelnie unikaja, albo dozuja z wielka uwaga Permetryne ja stosuje w wystarczajacym stezeniu 0,5% na odziez, potem ok 2 - 3 godziny suszenia i mozna smigac po lesie i mokradlach bez obaw o uklucia. W terenie nigdy nie rozpylalam, bo nie musze, wiec nie wiem jak dziala na takich powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.06.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 ....zostało może 20!!! :bash: .... mądre jakieś, zostawiły sobie na główki ....... zima może być znowu długa Medardy był u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.06.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Amber, a gdzie kupujesz tą permetrynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2013 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Amber, a gdzie kupujesz tą permetrynę? z Amazonu http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=permethrin Roztwor (po przeliczeniu) przygotowuje sie na wodzie. Ja uzywam destylowanej. No co spiochy? Ja juz po godzinnym joggingu Energia mnie rozpiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 O, to o której wstałaś? Zającom skończy się wypas, a o tym myśleniu w kierunku obiadu to i Sołtys mówił, wkurzony straszliwie na wredne długozębę stwory z wytrzeszczem. Jamlesik, no to współczuję tego Medarda, nam się na szczęście udało, nawet burza poszła bokiem i nie zawitała do nas. A ranek dzisiaj wstał słoneczny, więc jest ok. Sołtysa muszę obudzić, kawy mi się chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.06.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 wstałam dzisiaj rannym słonkiem bosą stopą poszłam w ogród ranną rosą i z czym ja wróciła ? a z tym :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts