Gosiek33 09.06.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 kozaki w truskawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.06.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 kozaki pod brzózką, a truskawki na 30-to krzaczkowej plantacji założonej tej wiosny i zupa na kozaka w garnku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Kurde, chyba wyciągnę dzisiaj Sołtysa do lasu! Już w paru miejscach w sieci widziałam, że są grzyby! Przy tym cieple i wilgoci wszystko możliwe... Truskawki u nas jeszcze zielone, ale za to jak ich duuuużo na krzaczkach! Relka, smaczności grzybowych życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.06.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 W czwartek jak jechaliśmy kawał drogi trasą to w kilku miejscach stali z grzybami przy drodze... Nie widziałam co to za grzyby, ale wydawały mi się, że albo kozaki albo prawdziwki... Wszystko możliwe , że wysyp[p może być.. bo mokro i ciepło... ale może to też równać się, że robaczywe mogą być... Ambercia w PL znalazłam co prawda słabszą, ale można silniejszy roztwór zrobić.. inne proporcje.. No i jutro dzwonić muszę czy na oprysk działki się nadaje, bo gryza niemiłosiernie u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ja na komary używam tego: http://cygbud1.nazwa.pl/bartek/prestashop/img/p/1/4/4/144-large_default.jpg Zielony Dom to robi, pachnie bardzo przyjemnie i nie ma takich szkodliwości różnych za dużo, bo na bazie geranium jest robione. Działa, sprawdziłam. I pachnie cytrynowo, geraniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.06.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Maja w ogrodzie polecała jakiemuś aktorowi to jeszcze nie wypróbowałam , bo jeszcze nie zamówiłam, ale chyba się zbiorę , bo wieczory w domu albo tylko na tarasie jak się go obstawi setką kadzidełek ......i coś by było na rzeczy, bo sie doczytałam, że ma zawartość polecanego przez Amber trutki Edytowane 9 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.06.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Właśnie ja ten specyfik wyśledziłam.. jest tani.. Jutro zadzwonię do tego składu rolnego i dopytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 O, to o której wstałaś? przed 5.00 :lol2: Przybieglam z joggingu, zjadlam male co nieco, wsadzilam jedna siersc na rower i pognalam do lasu. Potem wrocilam i pojechalismy jeszcze na silownie. Wlasnie wrocilismy i chcielismy jechac na rowery, ale burza sie rozpetala niemilosierna Ciezki tydzien przede mna ... im ciezszy, tym wiecej musze biegac, jezdzic i sie ruszac, aby wszystko dokladnie przemyslec Najlepsze rozwiazania wtedy przychodza mi do glowy Depsia, no to szykuje sie sezon na pyszne truskawkowe konfitury Arni, jak bedziesz pryskac to przeczytaj dokladnie (albo sie dowiedz) w jakich warunkach permetryna zachowuje najwyzsza stabilnosc w terenie. O tych trutkach na wszelakie paskudztwa musialam jeszcze raz dokladnie poczytac po takim incydencie u mojej suczy, ktory zdarzyl sie pare tygodni temu I to przy regularnym zabezpieczaniu ... http://i41.tinypic.com/4qlhdv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.06.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 ...a cio to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 No właśnie, co to...?Uczulonko czy inny jakiś ślad po kleszczu...? Wyszliśmy dzisiaj z Sołtysem na obchód z kartką i długopisem i pisaliśmy mniejsze i większe rzeczy do zrobienia wokół domu, w sadzie, ogrodzie...Dłuuuuuga lista z tego wyszła. Ciekawe, czy zdołamy choć połowę w tym roku zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.06.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 podcięliśmy czarny bez i jestem posiadaczką kwiatów. Co z nich zrobić? To znaczy w naleśnikach odpada ale może ususzyć można. tylko co dalej? Parzy się to czy inaczej używa. Jakaś nalewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Gdzieś (chyba u Toli) było o soku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 o zapisałam sobie:p Przypominam Toli a przede wszystkim mamom ,ze właśnie zaczęło się kwitnienie czarnego bzu z którego robi sie przepyszniutki sok ,na którego wspomnienie już mam ślinotok .....nie jest pracochłonny i myślę ,że jak się go raz skosztuje...... sok z kwiatów 40 kwiatów (nie płukać .....ja rozkładam na białym papierze aby wszystkie robaczki powychodziły) 4 cytryny pokrojone w plastry (porządnie wyszorować) 10 dkg kwasku cytrynowego 4 litry wody zalać kwiaty i cytryny i pozostawić na 48 godzin odcedzić ....dodać 4 kg cukru ...delikatnie podgrzać dla lepszego rozpuszczenia cukru ......rozlać do słoików i pasteryzować kilka minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Za to poproszę SPRAWDZONY przepis na konfiturkę z płatków róż... bo zrobiłam dwa słoiczki ale nie jestem pewna co do jakości... wyczuwalne są płatki:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.06.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 chyba jednak wysusze, mniej roboty i mniej kalorii.co do konfitury - kiedyś gotowałam tydzień i nadal czuło się płatki. Ich się chyba nie da rozgotować? Ale włożona do kruchego ciasta była rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ja w ogóle nie gotowałam... wg. prastarego przepisu to trzeba drewnianą kulką rozetrzeć z cukrem, może się wtedy utrą ale ja za leniwa jestem no i w końcu po co mamy wynalazki, do malaksera wrzuciłam, zmiksowałam z pudrem i szczyptą kwasku, powinna być cytryna ale nie miałam. Chyba za krótko miksowałam bo płatki czuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Z samej róży nie robiłam, ale robię powidła truskawkowe z różą - są przepyszne, fantastyczne, bardzo polecam. Przepis TUTAJ. A kwiaty czarnego bzu suszę i potem parzę, w razie przeziębienia doskonałe napotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Płatki oczywiście też miksuję, czasem dodaję nieco wody, żeby łatwiej to szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 ...a cio to ? ano wlasnie odczyn po kleszczu Na chudej lapiej zajmowal jakies 2 cm srednicy. Musial tez nizle bolec, bo nam sucz na 2 dni okulala. Innych konsekwencji na szczescie nie bylo,a plus jest taki ze przeczytalam co bylo w temacie repellentow Juz przestancie o tej rozanej konfiturze ... mam gleboka i pazerna slabosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ha! To jednak MASZ jakąś słabość, jesteś kobietą! Bo czasem to już myślę, że ideałem, a ideały to fatalna sprawa, trudno z nimi żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts