Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha! To jednak MASZ jakąś słabość, jesteś kobietą! :rotfl:

Bo czasem to już myślę, że ideałem, a ideały to fatalna sprawa, trudno z nimi żyć... ;)

:hug:

no co Ty! Zaden ze mnie ideal! A najwieksza, jeszcze dziecieca slabosc to mam do marcepanow. Kiedys - w zamierzchlych czasach ;) - gdy w Polsce co najwyzej landryny mozna bylo kupic i reglamentowany torcik wedlowski, Babci przywozila mi pyszne i ogromne marcepanowe batony z Berlina :D Co to byly za uczty!!! Obecnie, to lata cale ich nie jadlam i to tylko dlatego, ze wiem dobrze iz na jednym by sie nie skonczylo :mad::lol2:

Ojejujeju... :(

Kurczę, no współczuje Wam ogromnie, u nas co prawda dzisiaj leje, ale przynajmniej nie mamy sensacji burzowych.

Oby to paskudztwoi poszło sobie jak najszybciej, niech idzie tam, gdzie nikomu nie przeszkadza!

Ja lecę do Sołtysa, skoro pada, to będziemy w stodole coś robić...

Markotka... to tak jak i u nas.. Jak deszcz z burzą przyszedł do nas po cudnym dniu wieczorową porą.. to tak trzaskało, że Iśka na dwór nie chciała wyjść... Drzewa w lesie uginały się do połowy.. myślałam , ze się połamią jak zapałki... później ulewa...

Znów trawa mokra, podlana.. Dobrze , że w biegu skosiłam ją, bo bym już jej nie dała kosiarką rady...

A cały dzień był taki cudny słoneczny, upalny.. to komu to przeszkadzało...

a u nas zapowiadaja przelotne opady na czwartek lub piatek i upal w kolejny weekend, oczywiscie dzis pogoda b.z. wczoraj 3 godziny podlewalismy ogrod :evil:

nie mowie zeby burze, ulewy dzien w dzien ale choc troche deszczu spadlo, bo jest naprawde kiepsko.

O rany, a to dopiero straty... :(

U nas deszcz poszedł sobie, więc mogliśmy się wziąć za poplanowane rzeczy, trzymam kciuki, żeby już Was te burze nie męczyły.

A w kuchni u mnie pachnie ziołami absolutnie oszałamiająco, w przerwach między deszczami ścinam zioła, bo porosły bez pardonu, kwitnąć już bardzo chcą, więc najwyższa pora je ściąć i ususzyć.

Mięta, estragon, szałwia, tymianek, oregano...

Upić się można samym zapachem. :D

O kurczę, to nieźle tam u Was dawało, współczuję serdecznie!!!! U mnie jak u TAR-ci, gorąco i sucho, dzisiaj troche wiatru a wody ni huhu, znowu trzeba podlewać.

Zajęcy jest coraz mniej, więc o żadnym obiedzie mowy byc nie może!!!!! No ale 130 sztuk zeżreć, to już trzeba być świnią!!!!!

Amberciu, dziękuję za informacje.