Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Nalewka! Mniam! Z czego, truskawkowa też? :lol:

Moje powidełka też tracą kolor, ale jak spróbujesdz smaku to przestaniesz zwracać na to uwagę, jestem pewna!

Nie są ŁADNE, ale są PRZEPYSZNE!!!

I nie czuję się winna uzależnienia, bądź sobie uzależniona na zdrowie! :cool:

To bardzo smaczne uzależnienie!

W misce w kuchni stodolnej naciągają drugie już rzodkiewki w curry, pranie wisi w ogrodzie, koperek wysuszony i schowany do słioka, kolejna porcja mąki zrobiona.

A Sołtys do Lubska pojechał i udało mu się dokupić flance kapusty - zaraz lecę powsadzać je na grządkach.

Jak ten zając przyjdzie... :evil: http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/u075.gif

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze raz (całkiem spokojnie ..) zapytam - czy mogę podlać nawozem do kwiatków warzywnik (tam mam przemieszane warzywa i kwiatki)? Czy taki nawóz nie zaszkodzi warzywom? Bo jakoś mnie się to .... :no:

I drugie pytanko - poproszę - czy można jeszcze posiać ogórki? I dynie?? I cukinie???

DPSia - ???

:bye:

Jak nasiona namoczysz to dużo szybciej powschodzą, my zawsze gtrzymamy dynię i cukinię zawinięte w wilgotną szmatkę (w wodzie czegoś nie chcą kiełkować) i potem takie podkiełkowane w tej nawilżanej wciąż szmatce bierzemy na pole i sadzimy, wschodzą momentalnie. :yes:

Mirek jest ze stronnictwa chemicznego, ja bym tego na warzywa nie lała! :no:

Kochany - stratyfikacja to wtedy, kiedy trzeba danej roślince zrobić "sztuczną zimę", bo potrzebuje tego do skiełkowania, np. lawenda tak ma i trzeba ją trzymać przez 6 tygodni w lodówce. :p

Ja przyspieszyłam ją, tydzień w lodówce i tydzień w zamrażarce.

Skiełkowała, łaski nie robiła... :cool:

Słuchajcie, jakiś rok świra chyba mam! :o

Tym razem spadł mi na nogę w kostce z całym impetem i krawędzią duży blat kuchenny, taki ciężki, który Sołtys zdjął, bo rury pod nim poprawiał.

Oparł o stół kuchenny i jak weszłam, to blat postanowił sprawdzić wytrzymałość mojej kostki.

Nie jestem płaczliwa, ale popłakałam się z bólu...

Czy ja w końcu mogę już przestać mieć wypadki???

Spytałam nawet mojego męża jak wiele jeszcze razy zamierza podstawiać mi różne przedmioty...

TERAZ biega i nosi mi altacet.

Teraz!!!

A ja muszę nadal normalnie funkcjonować, choć stopa nijak nie chce ciężaru ciała utrzymywać. :confused:

Cholera.

I gdzie ja położyłam mój nurofen forte?

O Matko!!! Kochana, uwazaj na siebie bo teraz "tylko" stluczenie a nastepnym razem zlamanie, albo co gorszego :( Ciezkie dni przed Toba, bo niestety pewnie bedzie obrzek i wszystkie bolowe atrakcje :( Bardzo wspolczuje i sciskam Cie mocno :-)

Ja przy Tobie to pryszcz ;) Co wyjazd na rower (czyli codziennie ;)) to nowy siniak na lydce ;) Normalnie w krotkich kieckach chodzic nie moge, bo nogi jak po przemocy domowej wygladaja :sick::p Nie mniej, dzisiaj po dwoch godzinach pedalowania czuje sie jak nowo narodzona :wiggle: A od 6.00 jeszcze basen zaliczylam, potem sauna i galopem do pracy :wiggle:

Jak nasiona namoczysz to dużo szybciej powschodzą, my zawsze gtrzymamy dynię i cukinię zawinięte w wilgotną szmatkę (w wodzie czegoś nie chcą kiełkować) i potem takie podkiełkowane w tej nawilżanej wciąż szmatce bierzemy na pole i sadzimy, wschodzą momentalnie. :yes:

Mirek jest ze stronnictwa chemicznego, ja bym tego na warzywa nie lała! :no:

Gdzie to napisałem niby? I skąd takie wnioski? Toć przepraszam, na nogę spadło...:mad:

Ketonal żel. D...ę smarowałem, jak w zeszłym roku se załatwiłem kość ogonową. Pomagało.

Nawóz to nawóz. Różni się proporcjami NPK i tyle. Nie na tyle się różni, żeby miał kałafiorowi zaszkodzić.

A nasiono coby skiełkowało potrzebuje wody... i tlenu. Niby czym w tej wodzie ma oddychać?

Edytowane przez Mirek_Lewandowski

Miruś, ja Cię znam, Ty nawet roundupu się nie boisz! :lol2:

Czym oddychać, czym oddychać...

A coś Ty taki ciekawy, hę? :p

Spałam z nogą zawiniętą w liść kapusty - na razie fioletowa nie jest, tylko sina, ale chyba rozwojowo jest...

Już mówiłam Sołtysowi, że jak tak bardzo chce, to ja mu dam rozwód, nie musi zaraz uszkadzać! :mad:

Nieodwołalnie dzisiaj muszę zrobić sok z kwiatów czarnego bzu, bo mi do cna przekwitnie!

Druga partia rzodkiewki czeka na zagotowanie w słoikach.

No i fajni goście dzisiaj przyjeżdżają, będzie wesoło!!! :D

A jutro w planie wycieczka do sąsiedniego kraju pięknego. ;)

Faaaajne nowe miejsce do zwiedzenia mamy! :cool:

Piękne słońce świeci, czas do roboty się brać! :lol:

Nasze ogórki jakieś paskudne, najpierw zimno im było i stały w miejscu, teraz chyba im za sucho...

Głupie ogórki. :sick:

Kukurydzę trzeba przerwać, bo powyłąziła parami, sialiśmy po kilka ziaren w jednym miejscy dla pewności, hakać trzeba na gwałt, bo deszcze wcześniej nie dały wyjść w pole i teraz chwasty jak w buszu jakimś.

Noga mnie dzisiaj tylko odrobinę pobolewa, sina jest, nie fioletowa, więc chyba nie będzie tak źle. ;)

A w naszej wsi festyn dla dzieciaków zrobili, głośne granie jest, ryczą i wyją syreny OSP, było też WOP z pokazem, a "wokalistka" tak nieprawdopodobnie fałszuje, że powinnni ją wsadzić!

Mogłoby so bie czasem i być przez chwilę głośno, ale czemu tak fałszywie???

No dobra, idę się pocieszyć do gości, przyjechali już. :D