Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

No i mamy deszcz :-) Nareszcie! Jedyny minus, to psiury rzekly, ze futerek moczyc nie beda :lol: Solidarnie zatrzymaly sie na ganku, w tyl zwrot i do domu :lol: Po kim to maja :roll:

Depsiu,

Trzeba byc dobrej mysli. Pewnie wroci ... tylko potrzebuje troche czasu na kocie szalenstwa i polowania :-) A jak juz wroci, to ma od nas tydzien siedzenia w kozie :evil: 8)

Ufff ... jestem dzisiaj tak umordowana, ze znikam spac ... jutro jak zwykle pobudka o 5.15 :-? :lol:

Milej nocki Kobialki i jutro wspanialego poniedzialku :-)

brazunia, a Ty sie tak nie przepracowuj! Wszystko czytalam ;) Teraz nozki na kanape i niech wypoczywaj :-)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amonite - dziękuję, ale to u Ciebie raczej w ogrodzie czarów szukać trzeba. :wink:

Dziękuję Wam za słowa pociechy, ale... Misia chyba nie wróci. :cry:

Takie mam odczucie.

To młoda kotunia, przywiązana do bezpiecznego domu i ciągle głodna oraz domagajaca się pieszczot, taka pańci kochasia.

Wróciłaby, gdyby mogła.

Nie tracę nadziei całkowicie, ale... :(

Łezki lecą i tyle.

Dzisiaj Misi nie ma szósty dzień. :cry:

Jest jednak i radosna wiadomość:

Młody zdawał dzisiaj ustny angielski, dostał 95%. 8) 8) 8) :D

Niniejszym zakończył zdawanie egzaminów maturalnych. :D

Mam nadzieję, że z tych pisemnych też będzie dobrze. :roll:

Teraz możemy odpocząć - aż do września, kiedy zacznie rok akademicki w Newcastle. 8) :D

Depsia,

Gratulacje dla Synka :-) Stanal Chlopak na wysokosci zadania :D

Przykro mi z powodu kotki ... moze jeszcze wroci ... moze sie komus spodobala i zamknal ja w domu :roll: A moze ponaklejasz po wsi ogloszenia o jej zaginieciu ze zdjeciem? Wiesz, ludzie wiele widza i moze trafisz na jakis trop? :-?

brazuniu,

My tak zawsze od switu na nogach :D Moze nie zawsze ale od miesiaca ;) Od 9.00 - 10.00 mam juz tyle zajec, ze tylko skoro swit moge troche pobiegac na biezni i powymachiwac ciezarami 8)

Już pytaliśmy wiele osób - nikt nic nie wie.

Dziękuję w imieniu Synusia i swoim za gratki - zawszeć to przyjemnie. :p

Teraz czekamy nie tylko na polski i geografię, ale jeszcze też na historię i biologię. Fakt - mniej radośnie.

Ciekawe, czy choć 70% zrobił. :-? :roll:

To teraz trzymam kciuki za Miśkę. Coby znalazła drogę do domu i stęsknionej Pańci.

W mojej Miśce obudziły się mordercze instynkty. Właśnie jej obiecałam, że dostanie obróżkę z dzwonkiem. Takim krówskim! Przyniosła nam w prezencie jaszczurkę - śliczną zieloną zwinkę, żywą jeszcze, ale już bez ogona. Jaszczurka zwinnie pomykała po domu (jak to zwinka), za nią Miśka, za Miśką ja. W końcu przegoniłam kocię, złapałam jaszczurkę i zwróciłam jej wolność (poza brakiem ogona wyglądała na nienaruszoną). Miśka nie obraziła się na mnie za to, że nie doceniałam jej daru i następnego dnia położyła w hollu kolejny prezent - tym razem na wszelki wypadek zupełnie martwą myszkę z długim pyszczkiem (ryjówka?). Prezent powędrował na pole. Kolejnego dnia Andrzej zauważył, że nasza dzielna łowczyni paraduje za oknem z wielką myszą w pyszczku. Pogoniona upuściła mysz, która jeszcze wykazywała oznaki życia. Madzia zaczęła się zachwycać mysią ("ona takie śliczne oczka ma i tak patrzy..") i cieszyć, że ta jeszcze żyje (nie uświadomiłam jej, że to już drgawki agonalne są). Mysia została w trawie, a Miśka jeszcze kilka razy z podziwu godną wytrwałością i zręcznością uciekała nam przez drzwi balkonowe i pędziła w stronę truchełka z zamiarem konsumpcji lub tylko dokończenia zabawy. No i właśnie wtedy Miśka usłyszała obietnicę. Krówski dzwonek! Bo mi żal Madzi, która wciąż niezmiennie kocha tę paskudę, ale i myszki też kocha.

Carmen, jak to aryskotratka, nie interesuje się myszkami. Czasem tylko na jakieś owady poluje. Poza tym raczej się trzyma domu. W końcu tu jest micha i mizianie!

Nasza Misia własnie jakies dwa tygodnie temu dostała obróżkę z dzwonkiem, ze względu na prowadzoną przez nią masową eksterminację ptaków w ogrodzie. Łowna bestyjka i zawzięta.

Wieczorem zdejmowaliśmy jej dzwoneczek i obróżkę, żeby mogła po stodole myszki poganiać - w końcu kot na gospodarstwie pracuje na siebie w ten sposób.

No i w ostatnią środę rano już się nie pojawiła na sniadanie...

Nasza bestia na razie ptaków nam nie przynosi. Chciałabym mieć budkę dla szpaków w ogrodzie, ale to by było okrutne wobec ptaszków - bestia na pewno by wywlekała z gniazda pisklaki. Nawet dzwoneczek na to nie pomoże, bo co zrobią biedaki, które fruwać nie umieją?

Trochę się boję, że się paskuda powiesi na tej obróżce - takie wypadki kotom się zdarzają. Nie mamy płotu z wystającymi szczeblami, po drzewach na razie nie łazi, więc może nic jej nie będzie? Ech, trudna decyzja...

Dobre ziemniaczki to teraz rarytas! Jakich nie kupię, to czernieją w trakcie gotowania! :evil:

Poważnie???!!! Jeszcze mi się zdarzyło!! Kupuję tylko u jednego, może ma po prostu dobre!! A dzisiaj sobie zaszalałam i młodych marokańskich nagotowałam!!! Dobre były!!

W zeszłym roku były dobre w Selgrosie aż do polskich młodych. W tym jakoś nie możemy trafić, a wypróbowujemy różne. Paskudne są i koniec! A miały być w zeszłym roku takie dobre, bo pogoda ponoć im sprzyjała.

Chyba w końcu kupię młode, chociaż kiedyś się nacięłam na jakieś importowane (chińskie pewnie były...). ZUpełnie bez smaku młodych ziemniaczków i jakieś takie wodniste... Poszukam marokańskich!

W zeszłym roku były dobre w Selgrosie aż do polskich młodych. W tym jakoś nie możemy trafić, a wypróbowujemy różne. Paskudne są i koniec! A miały być w zeszłym roku takie dobre, bo pogoda ponoć im sprzyjała.Chyba w końcu kupię młode, chociaż kiedyś się nacięłam na jakieś importowane (chińskie pewnie były...). ZUpełnie bez smaku młodych ziemniaczków i jakieś takie wodniste... Poszukam marokańskich!
Masz rację Agduś, coś te młode ziemniaki w tym roku jakieś takie paskudne są :roll: jedne się rozgotowują, inne sa niedogotowane :x bezsensu :-?