Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Markotka.. wczoraj Emil ciągnął mnie nad jezioro... obiecałam, że dzisiaj pojadę.. jak ze szkoły będziemy wracać.. odbiera go mąż, yto już chyba nieaktualna obietnica...?:rolleyes:

A mnie jest tak dziwnie, że nie wychodzę z domu.. przez to ten skwar nie wchodzi do domku..

ło matko, jakie Wy ciepłolubne kobiety :D toć lato nadejszło i burzami straszą na dziś ...u mnie mniejsze , u Depesi z gradem :eek:oby im sie pomyliło jak zwykle.....

ja mam kołdrę zimowo- letnią z merynosów i mi dobrze i zimą i latem :rolleyes: ale od kiiedy mam śliczny koc w angielskie kwiaty z mikrofibry,to kładę się pod nim obok kołdry :p a jak mi zimno , to otulam się tym kocem i przykrywam kołdrą :lol2:

Edytowane przez relek

:lol2:

Ambercia - myślę, że jednak jeszcze na geriatrię się nie wybierasz! :rotfl:

Roboty mam huk, nie zdążę do Was, sorki, ale truskawki (20 kg) nie chcą czekać. ;)

W nocy to ja pod kordłą jak najbardziej, koszula także, tyle że z krótkim rękawem.

Kordła puchowa, a co... :p

Burza od 4 rano była, jeden raz prasło okrutnie, ażem podskoczyła na łóżku, a i goście się pobudzili.

Sąsiad antenę na kiju ma bardzo długim, latał potem po dachu wkoło tej anteny, pewne mu przywaliło w tę antenę.

Huk był straszliwy, kurde, już chyba piąty raz w życiu tak blisko mnie wali pierun!

Słowo daję, to nie fair...

Ale z deszczu cieszę się, galancie nam podlało, teraz ciepło, mają mokro roślinki, mają ciepło, powinny rosnąć, że ho ho! :D

Powoli hyzop zaczyna kwiatki pokazywać, trzeba będzie ścinać i suszyć, tyyyyyle suszenia będzie!

Dobra, lecę te truskawki mieszać. ;)

Wiola jeszcze pod ciepla koldra?? puchowa moze?? masakra u nas gorac w sypialni na poddaszu 26 stopni

u nas dzięki zasłanianiu okien i jakby nie patrzeć mechanicznemu przewietrzeniu przed snem, otwartemu oknu cala noc temperatura w pokoju jest bardzo przyzwoita. przy 26 stopniach musiałabym lodem się obkladac. ja przed snem po kapieli ostatnie chwile zimna woda się plucze żeby za cieplo nie bylo:lol2:

21 jest na dole i tam sie czuje dobrze, z domu nie wychodze mimo, ze dzieci mnie ciagna nad wode a ja nawet w cieniu zdycham

tez tak mam, idealna tempa to 21-23 w cieniu

i właśnie to jest urok parterówek... chłodzik wszędzie:lol:

też śpię pod kołdrą... tylko bez zimowego kocyka:p

:yes:

Przykryta, w zasadzie owinięta po uszy kołdrą...

Nie powiem jest ciut cieńsza niż zimą.. ale nadal puchowa..

No i u mnie jest 21*C a nie 26*C...

no, ja po prostu śpię po JEDNĄ kołdrą (zimową) zamiast pod dwiema :) Na poddaszu..

mamuniu ale z was zmarzlaczki :D

U nas też czuja się nieźle.. rozmnażają szczególnie płodnie.. i tną...

Wypryskałam działkę Afanisep 25WP.. i jest jakby mniej, ale zza płotu i od sąsiadów przylatują.. Za to koło tarasu jest jakby mniej i na rawniku.. , jest naprawdę mniej.. ale niestety są.. Przylatują z lasu.. a tam mokradła.. :(

Oooo, no to kiszka z komarami!

Popatrz, na nasze komary specyfik z Zielonego Domu świetnie działa, tylko to jest taki do pryskania na siebie, nie na dwór... :rolleyes:

Uff, dobrze, że gościowe mi pomogły odszypułkować truskawki, poszło duuuużo szybciej!

Na upały napój ziołowy, przypominam: te zawiązki jabłek, które drzewa teraz zrzucają, do tego trochę mięty, cukier, cytryna, można wzbogacić liśćmi czarnej porzeczki, maliny, jeżyny, wiśni.

Delicje! :D

Ale kupiłąś takie do lania na dwór czy na siebie?

Ja pierdzielę, jakie upały u nas, niech to gęś kopnie, roztopię się!

Sołtys wczoraj do północy z Yetkiem siedział, a ja i Yetkowa rodzina padlim. :lol2:

Komary żrą masakrycznie, dzisiaj ma być jeszcze goręcej, basen dopiero przedwczoraj rozłożony, woda jeszcze zimna taka, że zęby dzwonią po włożeniu ręki tylko.

Pozostaje okopać się w piwnicy, tam chłodno... :lol2:

U nas też upały..

Na dwór nie wychodziłam wczoraj wcale... dopiero wieczorem..

Dom pozamykany aby ciepła nie wleciało do środka..

Za to w domku jeszcze przyjemnie...

Komarów całkiem sporo.. ojjj całkiem.. a le tylko od wschodu, tam niezbyt dokładnie wypsikałam a i w zaroślach u sąsiadki mają swoje eldorado.. to i tam tną.. na innej części działki jest znośnie, choć nie powiem.. też jest ich trochę, bo wszędzie mam las i w lesie mokradła po deszczach.. ale duuużo mniej niż u sąsiadek...

jeny juz mi goraco na sama mysl o spaniu w te upaly pod koldra w pizamie z dlugim rekawem i nogawkami i jeszcze w skarpetach

my dzis przy otwartym oknie polaciowym nad naszymi glowami, koldra obok ja pizamka na ramiaczkach i krotkie spodenki i bylo ok, nad ranem musialam okno zamknac bo ptaki tak swiergolily, ze sie spac nie dalo