EZS 18.06.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 no, ja po prostu śpię po JEDNĄ kołdrą (zimową) zamiast pod dwiema Na poddaszu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 No to tak jak ja.. siostro.. A koszula z dł rękawem czy krótkim...? Ja dziś dopiero założyłam z krótkim,.... bo wydawało mi się, że mogą mi ramiona/ręce zmarznąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Markotka.. wczoraj Emil ciągnął mnie nad jezioro... obiecałam, że dzisiaj pojadę.. jak ze szkoły będziemy wracać.. odbiera go mąż, yto już chyba nieaktualna obietnica...? A mnie jest tak dziwnie, że nie wychodzę z domu.. przez to ten skwar nie wchodzi do domku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.06.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nad jeziorem to skwar nie straszny:no: sama przyjemność... chyba bym sobie popływała... Koszulka... piżama właściwie na długi rękaw całe lato... zimno mi w ręce jak nad kołdrę wystawię spodnie też długie ofkors... i obowiązkowo skarpety:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Niee.. ta ja tylko koszula, piżam nie lubię... Skarpetki tyko są jak mi nogi zmarzną,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 18.06.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) ło matko, jakie Wy ciepłolubne kobiety toć lato nadejszło i burzami straszą na dziś ...u mnie mniejsze , u Depesi z gradem :eek:oby im sie pomyliło jak zwykle..... ja mam kołdrę zimowo- letnią z merynosów i mi dobrze i zimą i latem ale od kiiedy mam śliczny koc w angielskie kwiaty z mikrofibry,to kładę się pod nim obok kołdry a jak mi zimno , to otulam się tym kocem i przykrywam kołdrą Edytowane 18 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.06.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 ..... burzami straszą na dziś ... narazie u Depesi nie widać od Czech coś idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.06.2013 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ambercia - myślę, że jednak jeszcze na geriatrię się nie wybierasz! Roboty mam huk, nie zdążę do Was, sorki, ale truskawki (20 kg) nie chcą czekać. W nocy to ja pod kordłą jak najbardziej, koszula także, tyle że z krótkim rękawem. Kordła puchowa, a co... Burza od 4 rano była, jeden raz prasło okrutnie, ażem podskoczyła na łóżku, a i goście się pobudzili. Sąsiad antenę na kiju ma bardzo długim, latał potem po dachu wkoło tej anteny, pewne mu przywaliło w tę antenę. Huk był straszliwy, kurde, już chyba piąty raz w życiu tak blisko mnie wali pierun! Słowo daję, to nie fair... Ale z deszczu cieszę się, galancie nam podlało, teraz ciepło, mają mokro roślinki, mają ciepło, powinny rosnąć, że ho ho! Powoli hyzop zaczyna kwiatki pokazywać, trzeba będzie ścinać i suszyć, tyyyyyle suszenia będzie! Dobra, lecę te truskawki mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Wiola jeszcze pod ciepla koldra?? puchowa moze?? masakra u nas gorac w sypialni na poddaszu 26 stopni u nas dzięki zasłanianiu okien i jakby nie patrzeć mechanicznemu przewietrzeniu przed snem, otwartemu oknu cala noc temperatura w pokoju jest bardzo przyzwoita. przy 26 stopniach musiałabym lodem się obkladac. ja przed snem po kapieli ostatnie chwile zimna woda się plucze żeby za cieplo nie bylo:lol2: 21 jest na dole i tam sie czuje dobrze, z domu nie wychodze mimo, ze dzieci mnie ciagna nad wode a ja nawet w cieniu zdycham tez tak mam, idealna tempa to 21-23 w cieniu i właśnie to jest urok parterówek... chłodzik wszędzie:lol: też śpię pod kołdrą... tylko bez zimowego kocyka:p Przykryta, w zasadzie owinięta po uszy kołdrą... Nie powiem jest ciut cieńsza niż zimą.. ale nadal puchowa.. No i u mnie jest 21*C a nie 26*C... no, ja po prostu śpię po JEDNĄ kołdrą (zimową) zamiast pod dwiema Na poddaszu.. mamuniu ale z was zmarzlaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.06.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A jak u Was, moi drodzy, komary się czują? Bo u nas świetnie... specyfk z Zielonegodomu wyjątkowo im podpasował....Jak tak dalej będą burze i opady na przemian z upałami to im tylko w to graj ! (.. a żeby je pokręciło jakieś choróbsko parszywe krwiopijce jedna małe wredne gnojki..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 U nas też czuja się nieźle.. rozmnażają szczególnie płodnie.. i tną... Wypryskałam działkę Afanisep 25WP.. i jest jakby mniej, ale zza płotu i od sąsiadów przylatują.. Za to koło tarasu jest jakby mniej i na rawniku.. , jest naprawdę mniej.. ale niestety są.. Przylatują z lasu.. a tam mokradła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.06.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Oooo, no to kiszka z komarami! Popatrz, na nasze komary specyfik z Zielonego Domu świetnie działa, tylko to jest taki do pryskania na siebie, nie na dwór... Uff, dobrze, że gościowe mi pomogły odszypułkować truskawki, poszło duuuużo szybciej! Na upały napój ziołowy, przypominam: te zawiązki jabłek, które drzewa teraz zrzucają, do tego trochę mięty, cukier, cytryna, można wzbogacić liśćmi czarnej porzeczki, maliny, jeżyny, wiśni. Delicje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 18.06.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) właśnie jestem zła na babe ,która mnie zapewniła ,że działa kufno z zielonego domu i 4 dychy mnie wyleciały z portfela na śmietnik :mad: komary mnie cięły jak lałam Edytowane 18 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.06.2013 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ale kupiłąś takie do lania na dwór czy na siebie? Ja pierdzielę, jakie upały u nas, niech to gęś kopnie, roztopię się! Sołtys wczoraj do północy z Yetkiem siedział, a ja i Yetkowa rodzina padlim. Komary żrą masakrycznie, dzisiaj ma być jeszcze goręcej, basen dopiero przedwczoraj rozłożony, woda jeszcze zimna taka, że zęby dzwonią po włożeniu ręki tylko. Pozostaje okopać się w piwnicy, tam chłodno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.06.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 U nas też upały..Na dwór nie wychodziłam wczoraj wcale... dopiero wieczorem.. Dom pozamykany aby ciepła nie wleciało do środka.. Za to w domku jeszcze przyjemnie... Komarów całkiem sporo.. ojjj całkiem.. a le tylko od wschodu, tam niezbyt dokładnie wypsikałam a i w zaroślach u sąsiadki mają swoje eldorado.. to i tam tną.. na innej części działki jest znośnie, choć nie powiem.. też jest ich trochę, bo wszędzie mam las i w lesie mokradła po deszczach.. ale duuużo mniej niż u sąsiadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.06.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 jeny juz mi goraco na sama mysl o spaniu w te upaly pod koldra w pizamie z dlugim rekawem i nogawkami i jeszcze w skarpetach my dzis przy otwartym oknie polaciowym nad naszymi glowami, koldra obok ja pizamka na ramiaczkach i krotkie spodenki i bylo ok, nad ranem musialam okno zamknac bo ptaki tak swiergolily, ze sie spac nie dalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.06.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Było mi dziś ciepło w nocy.. Bez skarpet spałam, koszulka kr rękaw.. Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.06.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 roznosze ciekawostki http://www.joemonster.org/art/23755/Jak_nie_budowac_domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ... i u mnie już lato od kilku tygodni 35*C w dzień ... hmmmmm ... ale ja przyzwyczajony jestem do wyższych temperatur ps - w domu jednak utrzymujemy 23 - 25 stopni (co za dużo to może być nie zdrowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.06.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Sołtys wczoraj do północy z Yetkiem siedział...... a dzisiaj ...... biołe mewy ida do dziury ...... kopać ...... narazie woda wyplompano Chef u mnie bez trzymanio ..... 26 Edytowane 19 Czerwca 2013 przez jamles pomiar hicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts