EZS 19.06.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Chefie, co ja bym dała, żeby nasze miasta tak dbały o swoich mieszkańców!!!!! no problem, jak będziesz płacić 1% od wartości nieruchomości rocznie, to też będą dbać. W moim przypadku - przy wartości ponad 500 000 zł (wcale nie zawyżonej, bo grunt drogi) było by to marne 5 tyś ROCZNIE (a może i 7). WOLĘ KOMARY Choć pocieszam się, ze gdyby wprowadzili taki podatek, to ceny nieruchomości by spadły, bo ludzi nie byłoby stać na zapłacenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.06.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Depsia, alez fajnie czas spedzacie Troche pracy i troche oddechu ... i jak widac troche sportu U nas tez upaly (cuuuudownie!!!), co wcale nie przeszkadza mi wskoczyc na 15 - 20 minut do sauny parowej po treningu Ten jogurt z Aldi ma az 12% owocow??? To rzeczywiscie wyjatkowo. Zadna popularna marka tyle nie ma - bo ma co kot naplakal. W Lidlu mozna kupic swietne jogurty ale z 10% zawartoscia owocow. Joagobella, czy Danon calkiem przy takich parametrach wymiekaja Jeżuuu .. jak ja bym chciał aby miasto mordowało nasze komary i u nas.. ja bym nawet ekstra płaciła... pewna jestes, ze 1% od wartosci nieruchomosci? Se przelicz BTW na komary to chyba najlepiej zaimpregnowana permetryna odziez pomaga. U nas w lesie lawice a uklucia nie mamy zadnego No nic ... ide jeszcze posmigac na rowerze Cos trzeba zrobic z ta energia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.06.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 a co mieli by powiedzieć stareńkie rolniki co to ich Warszawa dogoniła i ich marne parę hektarów warte są mniej marne parę milionów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.06.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 a co mieli by powiedzieć stareńkie rolniki co to ich Warszawa dogoniła i ich marne parę hektarów warte są mniej marne parę milionów??? no jak co??? sprzedac? To sie perfect timing nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.06.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ale po co im pieniądze????? oni chcą dalej własne ziemniaczki własnym konikiem w polu obrobić Jakby się dali z roli wyorać to już dawno by się dzieci spieniężeniem zajęły:yes:, perfect timing nie od dziś przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.06.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ale po co im pieniądze????? oni chcą dalej własne ziemniaczki własnym konikiem w polu obrobić no to ja sie nie znam i nie wiem pod wawa tylko tacy co to kapuche uprawia tylko dotad, dokad ktos porszakiem nie podjedzie i wlasciwej ceny nie zaoferuje Sentymanty??? Zadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.06.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 widocznie nie trafiłaś na "Kosela &Kosela":D koło naszego poprzedniego miejsca zamieszkania właśnie ktoś taki mieszkał... co konikiem sobie orał...cena gruntu rzędu set tys. za 1000m2:rolleyes: to przez niego jesteśmy teraz tu gdzie jesteśmy i robimy to co robimy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.06.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Oooo nie.. 1% to nie chcę.. niech mnie nawiedzają.. a ja sobie swoją działkę opryskam.. no i się wypsikam jakimś preparatem..Mam Afanisep, ale to zawiesina.. nie nadaje się na odzież.. Kto zna jakiś środek co to działa i białych plam nie zostawia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Pawełku szukam Cię kajś indziej i nie widza, nie widza Moderatorze ... bardzo przepraszam ... a co niby mam "moderować" ? wypowiedzi czterech osób przez tydzień ? ... Kurde, Pawełku, jak Wy przywykliście do tych temperatur to ja nie wiem... ... w pierwsze lato było nam gorąco ... w drugie już trochę mniej jak by ... po trzecim organiżm się całkowicie przestawia Zimą (przy +5*C) bez grubej wełnianej kurtki, nosa z domu nie wyściubię no problem, jak będziesz płacić 1% od wartości nieruchomości rocznie, to też będą dbać. W moim przypadku - przy wartości ponad 500 000 zł (wcale nie zawyżonej, bo grunt drogi) było by to marne 5 tyś ROCZNIE (a może i 7). WOLĘ KOMARY Choć pocieszam się, ze gdyby wprowadzili taki podatek, to ceny nieruchomości by spadły, bo ludzi nie byłoby stać na zapłacenie ... zapewniam Ciebie, że było by stać na zapłacenie gdyby: podatek "VAT" byłby 7% (od art. spoż. 0%), podatek dochodowy niższy (łącznie z "progami podatkowymi" - a emeryci i renciści od podatku zwolnieni), ZUS-y, KRUS-y, podatki obrotowe, podatki "na drogi" w cenie benzyny, podatki "na leczenie gruźlicy" w cenie tytoniu, itp, itd i wiele innych ukrytych podatków ... policz ile to tak naprawdę jest ? ... no i kochaj komary ps - oprocentowanie od pożyczki hipotecznej, odejmowane jest od podatku dochodowego (obecnie 3,9%) i samo tylko to zwolnienie, przewyższa wysokość podatku od nieruchomości ... jeżeli masz tylko jedną nieruchomość i w niej zamieszkujesz, otrzymuje się zniżkę od podatku w wysokości 25% ... ... no ale ile może wynosić podatek od "domów z kartonu" ? Edytowane 19 Czerwca 2013 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.06.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Pawełku a Ty nie moderuj ino rozmawiaj z tymi 4-rymi osobami Tym komarom to ja różne rzeczy wybaczę, ale żeby mnie moczem Arnika działa ten Afanisep ?bo sem jeszcze nie kupiła, alem kupiła pożegnanie z komarem na ubranie i trochę działa bo ten na krzaki to by trzeba non stop psikać :mad:pewno woń szybko ulatuje a u mnie komary siedzą w sosnach , modrzewiach z brzozą łącznie ...a u sąsiada w małym lesie sosnowym , to ich wiecej niż w Moskwie rakiet a w Aleksandrowie Kujawskim ani jednego komara :yes:sprawdziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.06.2013 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ooooj, z tymi komarami... Nawet u nas te krwiożercze bestie atakują wściekle w tym roku. Straszliwie nam to dokucza, bo w sumie nie znamy tego, u nas zawsze było sucho i te cholery nie bardzo miały jak się ulęgnąć. A w tym roku u nas długo była wilgoć i... Jesteśmy cali w bąblach! Ja pierdzielę, dzisiaj u nas ma być 36*C w cieniu. Nie wiem, jak my będziemy funkcjonować i czy w ogóle będziemy. Może pójdziemy z gośćmi gremialnie do basenu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.06.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 U mnie tyż gorąc wścieknięty... wcurwionam wielce, gdyż muszę chłodny domek opuścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.06.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 U mnie tyż gorąc wścieknięty... wcurwionam wielce, gdyż muszę chłodny domek opuścić... pootwieraj okna, wpuść gorąc do chaty i nie będzie żal wychodzić ...... idę do dziury znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.06.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Reportaż "Uwagi" TVN ujawnia szokujący proceder faszerowania zwierząt antybiotykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.06.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Paweł, ale ja to pisałam przy naszych zarobkach i wydatkach. Pomysły na 1% już są, niestety (kataster) a zwolnień od podatki się nie uwidzi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.06.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 W zachodnio-pomorskim, u Brazy, to (na ile się orientuję, a TROCHĘ się orientuję..) faktycznie sprawę załatwiają żaby. U nas niby też są, aaale taaam...!!! Zawsze w panice patrzę pod nogi co by bydlątka jakiego nie zadeptać.. Jakoś je lubię, paskudy... ciekawe czemu?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.06.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 w sosnach grzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.06.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A już chciało, ale wzięło się i zabrało! agadałam tej burzy, e sobie nie życze i zwątpiła, poszła dalekim bokiem. Gorąco nieprawdopodobne, nikomu nie życzę... Gdyby nie basen, to nie wiem, chyba szlauch by w ruch poszedł, albo wszyscy byśmy siedzieli w piwnicy w stodole. Nie paliłam w kuchni absolutnie, ale i tak gorąc paskudny. Yetusie całą noc spali z drzwiami na oścież otwartymi na taras bo są w pokojach gościowych w stodole. Przykryli się samymi poszewkami. Jamlesik - tej dziury to ja Ci BARDZO współczuję w ten gorąc, kurde. Nie możesz tego odłożyć, hę...? Żaby to i ja lubię, Gagatko, choć ropuszek nie biorę do rąk, coby mnie krzywdy w skórę nie zrobiły. A z tymi antybiotykami... Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby przestać jeść mięso. Nie dlatego, że światopogląd taki mam, tylko dlatego, że jest to potencjalnie niebezpieczne! : A tak się gadało, chińska ryba fe, antybiotyki, nie kupować! I co??? Szkoda tylko ogromna, że reporterka nie ujawniła danych tej firmy, co to jedyna na te 25 zachowała się przyzwoicie i ją pogoniła do weteryniarza. Przynajmniej człowiek mógłby poszukać tego mięska... Już zaczynam myśleć, jak odtworzyć smak szyneczki z marchewki własnej, zdrowej, osobistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.06.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A Yetki jeszcze s a czy pojechali już? Noo gorąco baaardzo, ale ja na upał nie narzekam..... jak kocham ciepełko.. ale dzisiaj na noc nie wezmę do sypialni puchowej kołdry.. już się nie da.. Czyli co DPSia.. z mięs najlepiej jeść dziczyznę.. ta przynajmniej nie wie co to antybiotyki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A z tymi antybiotykami... Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby przestać jeść mięso. Nie dlatego, że światopogląd taki mam, tylko dlatego, że jest to potencjalnie niebezpieczne! : A tak się gadało, chińska ryba fe, antybiotyki, nie kupować! I co??? ano wlasnie ... my okrutnie miesni jestesmy. Wiadomo, ze najlepiej przyswajalne bialko mamy z jaj, a to najszybciej (naturalne a nie jako odzywki) z drobiu (kura/indyk). Ale po tym programie nawet moj stwierdzil, ze przestajemy jesc mieso. Tylko dobre ryby, owoce morza, nabial i jaja ... Powstaje pytanie ile antybiotykow moze byc w jajach??? Ja codziennie jem 1 - 2 zoltka i ok. 4 - 5 bialek. Calkowita rezygnacja z jaj jakos mi sie nie widzi, no ale jak trzeba ... Chef, u Was tak jest bo wielki Ben inaczej widzi walke z recesja niz Europejska Trojka. I pewnie slusznie Dla doczesnosci to dobrze, ale patrzac w przyszlosc nalezaloby sie zastanowic jak gleboko USA naleza obecnie do Chin. Juz za 3 - 5 lat staniemy (wszyscy) w obliczu dotad nieprawdopodobnej sytuacji, gdzie rzadowe obligacje beda o niebo bardziej ryzykowne niz akcje komercyjne. Bankructwo tego albo owego skarbu panstwa moze stac sie ... rzeczywistoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts