Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Paweł, proszę się nie natrząsać z nas! :lol2:

Ja na węglowej mojej kuchni to mam walki trochę, ale to wygodne w sumie, jakoś daję radę i nie zużywam kilowatów prądu. :p

Odrobinkę nam dzisiaj tak spokojnie popadało, fajnie.

A poiwidła to najlepsze są te, które zrobi Babcia zamiast mnie!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Relek:rotfl:

no sposób niezawodny... tylko soku jednak szkoda:rolleyes:... no i przypalić mi się udało;)

w piekarniku na ile stopni i jak długo???

Teściowa kiedyś pasteryzowała jagody w piekarniku:sick:... na szczęście nie w moim piekarniku:p

no moje były w zingerowskim garnku i się nie przypaliły :no: ...ale za to się fajnie wyprażyć zdążyły i znalazłam na nie dziś fajniusi przepis na ciasto , tylko muszę namówić kogoś co by po kakao skoknął :D bedą w nim jak truskawkowe figi :lol2: http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2013/02/PYSZNE-CIASTO-Z-TRUSKAWKAMI-I-GALARETKA-w-wersji.html

ja na tę głębszą blachę ustawiam słoiki nie zakręcone na amen ( potem dokręcam) na szmacie lub ręczniczkach ...130st - 30 min ...potem zostawiam w piekarniku i one sobie strzelają w trakcie stygniecia ...te co sie nie wklęsną - powtarzam :D

Edytowane przez relek

Sera czy dżemu? :lol2:

Tarcia, sama nie wiem, jak one tak spia, ale biorą i spią! To już drugi "miot" u nas w tym roku, z pierwszego gniazda wychowały i młode już sobie poleciały w świat, a potem powstało drugie gniazdo i nowe dzieci.

Goście lubią na nie patrzeć, Yetek stał i patrzył, jak siadają na takim grubym przewodzie nad głową tuż, na wyciągnięcie ręki, w ogóle się nie boją. :cool:

Co roku wracają. :D

I trzeba wiedzieć, gdzie się nie staje i nic nie kładzie, żeby nie czyścić... :rotfl:

pozazdrościć temu Yetkowi,

ziół się nawąchał, ozonem poburzowym pooddychał,

specyjałów kuchni Depesi i Babci popróbował,

jaskółki po skrzydełkach pomiział...to jest życie

Możliwe...

Na wszystko można się uczulić... w każdym wieku...

Truskawki mam, świeże i dżem truskawkowy ale sklepowy, za to z czarnej porzeczki pyyyszniutki mam... a ser .. tylko pleśniowy.. w sumie to tez ser.. i biały.. tylko trochę z góry zapleśniały...

Latem życie na wsi w ogóle fajne jest. :D

W sumie zimą też jest fajnie, bardzo sobie cenię, że żyję tak, jak żyję, mam szczęście.

I niestety, jest tak jak pisze Arnika, można się na wszystko uczulić i w każdym wieku, Prababko, smutne, ale prawdziwe.

Jeśli uczuliłaś się na truskawki to współczuję, tyyyle smaczności Cię omijać będzie, o rany... :(

Chłód idzie.

Na grządki będzie można ruszyć, hurra! :D

Ten chłód to z deszczem może być:rolleyes::(

i z pielonki nici:p

Super jaskóly!!! Nawet wśród nich oportunista jakiś się trafił... ogonem na odwyrtkę śpi:lol2:

Żesz jasny gwint i deszczowa ich mać!

Leje!!! :cry:

I ma lać przez najbliższe dni!!! :cry:

Jestem tak zdesperowana, że myślę o pójściu w pole w płaszczu deszczowym.

Zobaczę jutro...

Gagacia - i Ty MOŻESZ miec rację, kochana, oj, możesz...