DPS 23.06.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Paweł, proszę się nie natrząsać z nas! Ja na węglowej mojej kuchni to mam walki trochę, ale to wygodne w sumie, jakoś daję radę i nie zużywam kilowatów prądu. Odrobinkę nam dzisiaj tak spokojnie popadało, fajnie. A poiwidła to najlepsze są te, które zrobi Babcia zamiast mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.06.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Relek:rotfl: no sposób niezawodny... tylko soku jednak szkoda:rolleyes:... no i przypalić mi się udało;) w piekarniku na ile stopni i jak długo??? Teściowa kiedyś pasteryzowała jagody w piekarniku:sick:... na szczęście nie w moim piekarniku:p no moje były w zingerowskim garnku i się nie przypaliły ...ale za to się fajnie wyprażyć zdążyły i znalazłam na nie dziś fajniusi przepis na ciasto , tylko muszę namówić kogoś co by po kakao skoknął bedą w nim jak truskawkowe figi http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2013/02/PYSZNE-CIASTO-Z-TRUSKAWKAMI-I-GALARETKA-w-wersji.html ja na tę głębszą blachę ustawiam słoiki nie zakręcone na amen ( potem dokręcam) na szmacie lub ręczniczkach ...130st - 30 min ...potem zostawiam w piekarniku i one sobie strzelają w trakcie stygniecia ...te co sie nie wklęsną - powtarzam Edytowane 23 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2013 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 I jeszcze na blogu skrobnęłam. O wiesiołku nie dałam rady, nie zdążyłam. Ale pokazałam nową podłogę w jadalni, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 no właśnie wracam:)Fiu,fiu,fiu:)Trafiłabym pewnie na węch,tylko jakby daleko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 podloga ok. ale te jaskolki fantastyczne, kurde oglądam to zdjecie i nie czaje jak im udaje się tak kimać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.06.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 A mnie się zachciało sera białego z dzemem truskawkowym a nie mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Sera czy dżemu? Tarcia, sama nie wiem, jak one tak spia, ale biorą i spią! To już drugi "miot" u nas w tym roku, z pierwszego gniazda wychowały i młode już sobie poleciały w świat, a potem powstało drugie gniazdo i nowe dzieci. Goście lubią na nie patrzeć, Yetek stał i patrzył, jak siadają na takim grubym przewodzie nad głową tuż, na wyciągnięcie ręki, w ogóle się nie boją. Co roku wracają. I trzeba wiedzieć, gdzie się nie staje i nic nie kładzie, żeby nie czyścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.06.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 pozazdrościć temu Yetkowi,ziół się nawąchał, ozonem poburzowym pooddychał,specyjałów kuchni Depesi i Babci popróbował,jaskółki po skrzydełkach pomiział...to jest życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.06.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ani sera,ani dżemu:)Dziki dom:)Jutro kupię,ale jak do rana wytrzymać,narobiłaś mi smaku:)A na poważniej-czy mozliwe żeby się na stare lata uczulić na truskawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.06.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Możliwe...Na wszystko można się uczulić... w każdym wieku... Truskawki mam, świeże i dżem truskawkowy ale sklepowy, za to z czarnej porzeczki pyyyszniutki mam... a ser .. tylko pleśniowy.. w sumie to tez ser.. i biały.. tylko trochę z góry zapleśniały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2013 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Latem życie na wsi w ogóle fajne jest. W sumie zimą też jest fajnie, bardzo sobie cenię, że żyję tak, jak żyję, mam szczęście. I niestety, jest tak jak pisze Arnika, można się na wszystko uczulić i w każdym wieku, Prababko, smutne, ale prawdziwe. Jeśli uczuliłaś się na truskawki to współczuję, tyyyle smaczności Cię omijać będzie, o rany... Chłód idzie. Na grządki będzie można ruszyć, hurra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.06.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 polecam wam z truskawkami takie ciastohttp://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-kruche-z-rabarbarem-i-kruszonkawczoraj robilam, rany jakie ono pyszne bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.06.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ten chłód to z deszczem może być i z pielonki nici:p Super jaskóly!!! Nawet wśród nich oportunista jakiś się trafił... ogonem na odwyrtkę śpi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Myślę, że uczulenie PO TRUSKAWKACH to jest raczej uczulenie PO CHEMII na truskawkach (jeśli kupne).Przerabialiśmy to dwa lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.06.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 o to to wlasnie. chemia. od kiedy jadam swoje i mamowe truskawy nie mam zadnych uczulen, po kupnych niestety plamy i krosty. moze mama bedzie miala za duzo czarnej porzeczki to tez od niej wezme a nie z targu:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.06.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Myślę, że uczulenie PO TRUSKAWKACH to jest raczej uczulenie PO CHEMII na truskawkach (jeśli kupne). Przerabialiśmy to dwa lata temu... My w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.06.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Dwa lata nie jadałam truskawek... w tym roku mi przeszło pyszne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2013 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ten chłód to z deszczem może być i z pielonki nici:p Super jaskóly!!! Nawet wśród nich oportunista jakiś się trafił... ogonem na odwyrtkę śpi:lol2: Żesz jasny gwint i deszczowa ich mać! Leje!!! I ma lać przez najbliższe dni!!! Jestem tak zdesperowana, że myślę o pójściu w pole w płaszczu deszczowym. Zobaczę jutro... Gagacia - i Ty MOŻESZ miec rację, kochana, oj, możesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 24.06.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 skaranie boskie z taką babą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.06.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 DPS-ia jak mój kumpel uparł się pomóc mi sadzić roślinki w tym roku - za co niezmiernie wdzięczna Mu jestem - to nawet płaszcze przeciwdeszczowe przywiózł żebym nie marudziła że sadzić się nie da bo pada:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts