braza 25.06.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dokładnie tak jak i mnie .... a ponieważ od rana leje, na co czekałam już dni kilka(naście) więc z czystym sumieniem oddaję się w tej chwili w pełni swojemu mottu .... I wcale nie chcę zimy, zima może być od II połowy grudnia do ... okey, zgadzam się na koniec stycznia, dłużej ni huhu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Całą noc lało, mokro wszędzie, potem przyjdą upały i w konsekwencji nowiutkie, świeżutkie hordy komarowe. Bosko.Jedno jest dobre - dom mamy tak zrobiony (dobrze zaizolowany itp), że jest w środku pięknie...chłodno, komarów nie ma - mam pierwsza siatkę (znaczy starą firankę) na drzwiach do ganku, drugą na drzwiach do domu a jak chcę otworzyć okno to na okno tez mam takie małe firaneczki i zawieszam. Gościom zrobiłam to samo.Okna drewniane skrzynkowe, wbijam z zewnątrz gwoździki, na nich firaneczka, wpuszczam ją dołem między okna i JESTEM BEZPIECZNA. CUDO. Tylko - cytując - "Po (....) co mi ogród"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ... ponoś w Nowej Zelandii klimat bardziej umiarkowany ... i komarów mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Zawsze dla mnie Nowa Zelandia była rajem na ziemi, taka mam wizję.. tylko ... tam nie przyjmują "z łapanki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ja zawsze mialam wizje na australie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 W Australii te jakieś huragany i inne atrakcje - ale to też w Polsce teraz mamy, to człowiek może bardziej będzie przyzwyczajony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.06.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) W Australii to trzeba mieć duży hart ducha. Pająki, węze i inne paskudztwa. Nawet mój kolega chilijczyk, który dostał tam bardzo fajnego post-doca liczy już dni do wyjazdu. A oferowali mu stały post na bardzo atrakcyjnych warunkach Za to New Zeland jest fajna, lecz biedna... pracy nie ma, sporo ludzi w Anglii siedzi, bo u nich widoki marne Edytowane 25 Czerwca 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 25.06.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) przeanalizowałam narzekają tu tak już od Nowego roku .....zimno ,biało - gorąco, mokro ....komary , meszki i bomby a nie , tematu bomby jeszcze nie było ..........Polak to zaraz ,który tylko narzeka ...wiedzą to już nawet inne narody a ja mam ogródek do patrzenia łoże mam na tarasie ( pokazywałam ) stół i krzesła i sznur na sznurze wieszam szmaciane części po parasolu , spryskuję geranium i zapalam ze 4 kaździdełka i siadam i na ogród patrzę i na zarazy fruwające w bezpiecznej odległości Edytowane 25 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Relka jakim geranium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 W Australii to trzeba mieć duży hart ducha. Pająki, węze i inne paskudztwa. Nawet mój kolega chilijczyk, który dostał tam bardzo fajnego posd-doca liczy już dni do wyjazdu. A oferowali mu stały post na bardzo atrakcyjnych warunkach Za to New Zeland jest fajna, lecz biedna... pracy nie ma, sporo ludzi w Anglii siedzi, bo u nich widoki marne hart ducha mam, robale i weze mi nie robia. czy to w nowej zelandii krecili wladce pierdzieli??? moj mezul jest zafascynowany a ja nie przecze, ze ladnie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wysmarowałam się muggą i komary trzymają się z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 25.06.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 twardym trzeba być a nie mientkim cytując klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 nareszcie popadalo :wiggle:ale ogrod jakos mocno tego nie odczul, mogloby jeszcze cos skapnąć. to i u mnie komaruchy się pewnie teraz pokaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 25.06.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ... ponoś w Nowej Zelandii klimat bardziej umiarkowany ... i komarów mniej I pająków jadowitych ponoć nie ma:D Pojadę tam kiedyś, a co , pomarzyć piękna rzecz:D U nas od rana polało, teraz troszku piź...dzi jak w kieleckiem ale zasadniczo pobieżnie piknie jest;-) Na komary na taras spiralki albo pałeczki Brosa a na się olejek waniliowy, Muga albo Ultrathon spray lub żel. Sprawdzone ...działa:yes: U nas też krwiopijcy szaleją a najgorsze są takie małe gówna co to ledwo je widać I w pełnym słońcu rąbią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.06.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 muggę mam, ale mi daje uczulenia. Jakiś odczyn po wyjściu na słońce, mogę albo w cieniu albo ciuchy smarować. Spiralę muszę zakupić. geranium wcale nie działa. Wyszłam dziś przesadzić kwiatka i wróciłam cała w bąblach. Ale nie mam komarów w mieszkaniu, więc jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 25.06.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) a zapomniałam Wam pokazać http://www.wykop.pl/link/1554853/wrotycz-pospolity-naturalna-ochrona-przed-komarami/ trza tylko sprawdzic toksyczność :pbo cós , gdzieś .... no i okazuje sie ,że on genialny lek na wszystko http://www.igya.pl/srodki-lecznicze/rosliny-lecznicze/283-wrotycz-tanacetum-vulgare.htm lto co z tą toksycznością ? czy ja jak np zrobię sobie ocet z wrotyczem jabłkowy i się nasmaruję , to poronię albo będę miała omamy Edytowane 25 Czerwca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Relka, nie wiem co gorsze .... ja bym się chyba tych omamów bardziej bała:D W domu nie mam komarów, znowu musiałam kleić siatki w oknach bo na moskitiery z prawdziwego zdarzenia kasy zabrakło. Za to w ogrodzie są, chociaż na szczęście nie w ilościach porażających, to jednak każda wizyta po truskawki wieczorową porą kończy się bablem .... Gdybym ja chociaż w 1/4 miała takiego nosa do kasy jak te małe mendy do nas to mogłabym już księżyc kupić!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.06.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 aaa, wrotycz.. muszę poszukać, chyba widziałam. Zatruć zielem to nie tak łatwo, co innego wyciąg czy nalewka. Muszę go wypróbować. relek, a masz co poronić? Bo omamy to można mieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 25.06.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 noo.... poronić można ........ pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.06.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Mnie się ciśnie co innego na usta.. ale zamilczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts