Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

No to mnie podłamałaś. Ja tu na stare narzekam, Braza mi smaka na młode robi, a Ty stwierdzasz, że i młode nieudane... A już miałam nadzieję, że kiedyś na jakąś chińszczyznę pechowo trafiłam...

Dziecka ryżu nie lubią, kaszę ze skwarkami i makaron w różnych postaciach będę serwować aż do pierwszych polskich młodych ziemniaczków.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mówię Wam, pytajcie o kraj pochodzenia! Jeśli te afrykańskie to good!! Najczęściej jest to właśnie Maroko!! Jak trzy lata temu kupiłam młode duńskie to do tej pory pluję na wspomnienie :-? U nas tych z Maroka wszędzie skolko ugodno!

Taka średniomała. Bo gdy wyciskałam z siebie siódme poty na aerobiku, to brzydko myślałam o sobie - tej, która dzisiaj zeżarła dwa kawałeczki czekolady (skąd inąd wielki wyczyn, bo normalnie, jeżeli zacznę tabliczkę czekolady - dobrej! - to nie skończę wcześniej niż ona się skończy).

Taka średniomała. Bo gdy wyciskałam z siebie siódme poty na aerobiku, to brzydko myślałam o sobie - tej, która dzisiaj zeżarła dwa kawałeczki czekolady (skąd inąd wielki wyczyn, bo normalnie, jeżeli zacznę tabliczkę czekolady - dobrej! - to nie skończę wcześniej niż ona się skończy).

:lol: :lol: :lol:

podobno tyje sie od wyrzutow, a nie od samej czekolady ;) Daj wiec na luz 8)

A tak poza tym cudownie jest sie tak sponiewierac fizycznie o poranku 8) Psy wybiegane juz po lesie, a my zmykamy na silownie :lol:

W sprawie zimniakow, to wiary nie dacie ale od jakis 8 lat nie kupilam ani kilograma ... Nie uzywam ... Jem tylko u Mamy (a to raz na jakis kwartal) i czasami cos z nich zapiekanego w restauracjach ...

Ziemniaki maja jedna zasadnicza wade, ktorej nie posiada ryz czy makaron 8)

No tak, ja z ziemniakami nie mam takich problemów, bo my mamy swoje, z pola. Bardzo smaczne. 8)

Póki co, jemy jeszcze stare, ziemniaki nawet jeszcze nie wylazły zielonym z ziemi po posadzeniu. :roll:

Myślę, że dopiero w drugiej połowie czerwca będzie u nas szansa na młode.

Ale - jakie wtedy pyszne są! :D

Kasia, ja biorę do Rrmi smalec i jajka, może jeszcze jakiej kiełbachy kupię. Ziemniaki w sumie też bym mogła wziąć, tylko nie wiem, jak ja to wszystko bym dotaszczyła, To dodatkowa sztuka bagażu będzie. Pomyśleć muszę.

No chyba, że limuzyna z kierowcą pod dworcem podstawiona będzie. 8) :wink:

Odmawiam taszczenia tego autobusami. :p

dziewczyny !!!! :D (dot.kasi i depeesi 8) ) wy tu o jakichs jajcach, miesiwach .....wy flaszki przeed wszystkim nie zapomnijcie :lol: :lol: :lol: , coby sie lepiej trawilo te rarytasy :wink:

ano depeesia ..jezdem , juz jezdem :roll: ....to nic pilnego, chcialam tylko zapytac czy nie wiesz co moze byc przyczyna "zdechniecia" szczodrzenca i bzu (albo zarnowca i lilaka jak wolisz :roll: ), co zrobic by przywrocic je do zycia ? i jodla ta koreanska chyba cos mi zolknie :cry: ...zniecheca mnie to kupna czegokolwiek nowego

p.s. listki ponownie sie ukorzeniaja 8) , mam nadzieje , ze tym razem sie uda :roll: buziaczki wielkie ode mnie i usciski od Froscha :D

Frosiu, za mało informacji. Na jakiej glebie rosną? Nie mają za mokro albo za sucho? Może na glinie posadziłaś? Musisz sadzić roślinki, które lubią ciężką glebę. Jak chcesz, to w wolnej chwili poszukam i podrzucę Ci jakiś zestaw.

Żarnowiec i bez na glinie nie będą, jodła też.

Chyba żebyś wykopała dół 1 x 1 x 1 m i wypełniła piaszczystą glebą, dając na spód warstwę drenażową ze żwiru.

Wtedy jest szansa.

Z tą flaszką to u mnie słabo, pijak ze mnie żaden. :oops:

Frosiu, za mało informacji. Na jakiej glebie rosną? Nie mają za mokro albo za sucho? Może na glinie posadziłaś? Musisz sadzić roślinki, które lubią ciężką glebę. Jak chcesz, to w wolnej chwili poszukam i podrzucę Ci jakiś zestaw.

Żarnowiec i bez na glinie nie będą, jodła też.

Chyba żebyś wykopała dół 1 x 1 x 1 m i wypełniła piaszczystą glebą, dając na spód warstwę drenażową ze żwiru.

Wtedy jest szansa.

Z tą flaszką to u mnie słabo, pijak ze mnie żaden. :oops:

no jak to na jakiej glebie rosna ? :evil: tak jakbys nie wiedziala :roll:

mozesz poszperac , najlepiej zima , bo masz wtedy wiecej wolnego czasu :lol: :lol: :lol:

doly wykopalam (wlasciwie wyrylam siekiera i kilofem ) prawie takie duze jak podalas , na dno wsypalam piasek wymieszany ze zwirem (nawet nie wiedzialam , ze taka madra jestem :roll: , po prostu intuicja mi podpowiedziala :D ), potem dalam czarna ziemie ogrodowa i przykrylam kora

mozliwe , ze za slabo podlam (nie mielismy jeszcze podlaczonej wody i nosilam ja ze zrodelka ).....kurde....moze odzyja , bede sie modlic za nie

dziekuje za troske i zainteresowanie ....odplace sie jakos w naturze :D

Frosia daj im szansę, moze odbiją. Mi padł migdałek ale odbija przy koronie. myślalam ze zmarzł ale to chyba bakteria jednak. Teraz zastanawiam się, jak urozmaicić ciąg drzew owocowych. Mam niewielkie przerwy pomiedzy nimi gdzie mogłabym coś posadzić. Ale dawac tam iglaki? jakoś mi to nie pasuje. Moze pigwę albo coś w ten deseń :roll: Jak myslicie?