Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dochtór - jak w końcu przyjadą tacy fajni goście jak Ty i Koleżanka Małżonka, to będzie czym się chwalić, a tak... ;)

Dekorację mogę pokazać, ale teraz nie chce mi się lecieć, jutro trzasnę fotkę.

Aureola - OMG! :rotfl:

Dochtór - jak w końcu przyjadą tacy fajni goście jak Ty i Koleżanka Małżonka, to będzie czym się chwalić, a tak... ;)

Dekorację mogę pokazać, ale teraz nie chce mi się lecieć, jutro trzasnę fotkę.

Aureola - OMG! :rotfl:

pefnie,

chyba nie sądzis,z że kłamię

pozazdrościć temu Yetkowi,

ziół się nawąchał, ozonem poburzowym pooddychał,

specyjałów kuchni Depesi i Babci popróbował,

jaskółki po skrzydełkach pomiział...to jest życie

A zazdrośćcie, zazdrośćcie :p

Jeszcze dołożę, że w porę przed kolejnymi opadami uciekłem i tu mam pogodę jaką lubię: 15-20*C z delikatnym słonkiem za chmurami. Deszczyk czasem przeleci, ale bardzo delikatny i krótko, albo w nocy. Tak więc włóczyć można się bez zmęczenia, a i posiedzieć też można nie marznąc.

I tu też fajnych gospodarzy mamy. Ech, czasem, to sam z podziwu wyjść nie mogę, że takiego nosa mam do dobrych ludzi ;):lol2:.

Do internetu mam tylko niestety utrudniony dostęp, więc nie tylko zaległości nie nadrobiłem, ale jeszcze się pogłębiły. Chyba skok w czasie zmuszony będę wykonać i zacząć Was czytać po powrocie, pozostawiając tych kilkadziesiąt stron (w różnych wątkach) w cieniu niepamięci :rolleyes:

Wygodniś, kurde, w cieniu niepamięci...

A kiedy wracacie???

Poszliśmy dzisiaj trochę na grządki...

A tam... :jawdrop:

BUSZ CHWASTOWY PO PAS!!! :cry: :bash:

Zaczęłyśmy z Babcią cebulę odgruzowywać, kiedy całość uda się choć z grubsza ogarnąć, żeby było widać, gdzie jakie warzywo rośnie, to ja nie wiem.

Trudno, będzie jak będzie, najważniejsze, że kukurydza póki co od chwastów odrobinę wyższa, ma szanse.

I z tego wszystkiego nie miałam czasu zrobić fotki dekoracji, może jutro się uda, choć też mocno zabiegany i zapracowany dzień się zapowiada.

Dzisiaj w końcu hyzop został ścięty, teraz suszy się już w suszarni, razem z resztą oregano.

A pachnie na cały ogród! :cool:

U mnie są chyba dwie taczki wyrwanych przeze mnie do wywiezienia...

Zarosłam chwastami...

Bo najpierw lało, potem był taki upał, że się wyjść nie dało .. teraz znowu pada... ale włożyłam kurtkę przeciwdeszczową i wyszłam na chwilkę do ogródka..

Masakra z chwastami.. Wyrwałam tylko kilka.. a ile mi jeszcze zostało...

O komarach , które wchodziły we mnie wszelkimi możliwymi dziurkami nie wspomnę...

Chciałam pokosić dziś ambitnie... wyprowadziłam kosiarę i taczkę na skoszone zielsko... odpaliłam kosiarę i zanim wjchałam nią na trawnik - zgasła... znaczy się paliwa niet... wzięłam kanisterek i żówno... małż tak świetnie zakręcił, że ja nie odkręcę... może to i dobrze niech se skosi sam ;)

Schowałam kosiarę do garażu i taczkę do komórki po czym udałam się z czystym sumieniem do domku w celu błogiego nieróbstwa... JEST PIĘKNIE :)

U nas pozarastane tak samo z powodu że albowiem najpierw ulewy, potem upały, a potem znów deszcze. :sick:

I tak jakimś cudem udaje się trochę to odchwaścić, choć łatwo nie jest, to jest już walka z wielkimi chwaściskami!

Nie ogarniam wszystkiego ostatnio, nie nadążam, więc wybaczcie proszę, że nie pokazuję się tak często jakbym chciała.

Latam i usiłuję ogarnąć...

Sezon wakacyjny rusza pełną parą, więc czasu będzie jeszcze mniej.

Podjęłam walkę na serio o utratę kolejnych kilogramów.

Kciuki proszę trzymać za sukces mój w tej dziedzinie!

(...)Podjęłam walkę na serio o utratę kolejnych kilogramów.

Kciuki proszę trzymać za sukces mój w tej dziedzinie!

Widzę, że koniecznie trzeba do Ciebie podjechać i pomóc w tej walce... szykuj piekarnik na poniedziałkowy wieczór, a ja zaczynam namawiać najdroższą na ukręcenie kolejnego orzechowca 2zlosc.gifgrin100.gif

gruba się odezwała,

rzuć palenie i porozmawiaj z Depsią

No sama mądrość przez Ciebie, Dochtór, przemawia! :D

Widzę, że koniecznie trzeba do Ciebie podjechać i pomóc w tej walce... szykuj piekarnik na poniedziałkowy wieczór, a ja zaczynam namawiać najdroższą na ukręcenie kolejnego orzechowca [ATTACH=CONFIG]198022[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]198023[/ATTACH]

Spalę razem z najdroższą na grządkach, a co! [ATTACH=CONFIG]198022[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]198023[/ATTACH]

No nie w domu, chyba, że w moim, od jutra. :cool: :D

:no: Nie, nie, nie:no:

Najwcześniej - poniedziałek wieczór :rolleyes:

Spalę razem z najdroższą na grządkach, a co! [ATTACH=CONFIG]198022[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]198023[/ATTACH]

Chciałem napisać, żebyś se swojego Sołtysa spaliła :evil:, ale... Jego też mi szkoda :rolleyes:.

Phi, szkodujący się znalazł... :p

Jakbym taka zła była, to by Sołtys dawno mnie pogonił. :p

Dobrze, że podobno jakieś ciepło idzie, bo obecne 18*C w żaden sposób mnie nie satysfakcjonuje!

Dzisiaj dzień usprawiedliwionego nieróbstwa, czyli BARDZO DOBRY dzień!

I na dodatek Babcia pyszne ciasto upiekła na Sołtysowe imieniny. :D

Wiele go nie pojem, ale chociaż odrobinę na pewno zjem!

Rąk po plewieniu za cholerę od wczoraj domyć nie mogę, nie wiedzieć czemu.

A co mi tam, będą takie jakie są! :lol2: