Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze dzień - dwa i grządki będą przyzwoicie wyglądały, za to moje dłonie wyglądają naprawdę fatalnie, ziemia tak się wżarła, że w żaden sposób nie idzie domyć, cytryna i pumeks też już nie dają rady.

Chyba po prostu się z tym pogodzę, ręce wyglądają, jakbym ich nie myła od miesięcy, nic z tym nie idzie zrobić, to trudno, tak będę chodzić i basta.

Czas zgrabić trawę skoszoną, a i druga porcja syropu z róży czeka na zrobienie, lecę! :D

O właśnie, suchość!

Zaraz muszę nałożyć kremu, ciągle nie mam czasu, wieczorem jestem taka zmęczona, że nie pamiętam i tak to się kręci.

Ale syropek różany już zabutelkowany, wieczorkiem ostatnia partia ziół i na jakiś czas z ziołami będzie spokój. :)

Tylko za stodołą zarosło, że aż strach.

Pewnie od piątku - soboty front walki się tam przeniesie.

Dlaczego chwasty w ogóle się nie przejmują niesprzyjającymi warunkami?!

Chwasty jako te psy nierasowe - są jakie są, rosną tam gdzie im najlepiej. Nikt ich nie przesadza w dziwne miejsca i nie kombinuje potem jak im "stworzyć właściwe warunki"... One po prostu żyją tam, gdzie MAJĄ sprzyjając warunki.

No to co nie mają rosnąc skoro to dla nich są dla WARUNKI SPRZYJAJĄCE (same je sobie wybrały...) :cool::cool:

No masz rację, kochana, jednakowoż mogłyby się trochę przywoiciej zachowywać, a nie rozpychać wszędzie. :sick:

A TUTAJ można poczytać raport - która miejscowość w naszym pięknym kraju jest najlepszą miejscowością nadmorską na urlop. :cool:

OCZYWIŚCIE, że moje ukochane 44 wyspy!!! :cool:

Ja lubię na urlop małe mieściny z dobrym dojazdem od nas...

Wypada na zachodnie wybrzeże...

To Łukęcin który baaaardzo lubię, Pustkowo , które bardzo lubię , Pogorzelica z szumem fal (zależy w którym ośrodku mieszkasz... ) Dziwnówek .. i było by na tyle.. resztę może i mniejsze/większe.. ale za duże...

W mieście mieszkam... więc po co mi do miasta jechać...

Kołobrzeg.. odpada.. Świnoujście odpada.. i kilka jeszcze innych... Część małych jest ludna w wakacje i głośna...

Promem trzeba się przeprawiać, ale dla wielu to nie jest utrudnienie, tylko atrakcja turystyczna. :D

A nigdzie nie ma tak fajnej promenady jak u nas. :cool:

Że o szerokiej, pięknej, czystej plaży nie wspomnę.

Ech, pojechałoby się, a nie ma jak...