Gosiek33 19.07.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Gapa ze mnie DPS wszelkiej dobroci Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.07.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Gosiek - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.07.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 No dobra - mam TOPSIN (był do kupienia) , niedużą porcyjkę koncentratu.Ja teraz potraktować tego malucha?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.07.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 wg przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.07.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Ha ha. Tak też zrobiliśmy , aleśmy mądre som..... Ale ... nic jakoś nie było o małych dąbczakach................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.07.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 ee... chciałam powiedzieć - mondre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.07.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Jesienią mój dębczak też był cały w mączniaku o oprysku mogłam zapomnieć - samolotem nie dysponuję, na wiosnę było ok i tak jest do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.07.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Gosiek, rozumiem, że Twój był raczej dorosły - to mu łatwiej walczyć. Nasz to maluch... No cóż, zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.07.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Depsia, spoznione ale szczere Niech Ci sie wszystko uklada po wlasnej mysli i pragnieniach Buziaki ogromniaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.07.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Dziękuję, Amberciu, wiem, że od Ciebie to zawsze szczere są! Czarną porzeczkę dzisiaj zaczęłam przerabiać i jagody. Kurde, najadłam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 a od innych to nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.07.2013 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Chciałam podkreślić WIEM, a nie OD CIEBIE. Najadłam się wczoraj tych jagód jak bąk, do dzisiaj mnie trzyma. No i znowu wstaje nam piękny bezdeszczowy dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.07.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Chyba jutro podjade na nasz weekendowy bazarek i kupie jagody, maliny i wisnie Takiego mi Kochana smaka narobilas Wisnie rzecz jasna na nalewke Juz pierwsza czesc nastawilismy Poszlo 2 litry spirytusu A wszystko aby na Boze Narodzenie pralinki z pijanych wisni i pysznej czekolady robic, a reszte podac w formie rozgrzewajacej nalewki po Pasterce i innych spacerach U nas dzisiaj bylo pieknie, ale w nocy troche pokropilo. Zaliczylam silownie, saune, potem rower a na koniec szybciorem ogarnelismy w domu I nawet Plusza obcielam, tyle mam energii A teraz czas aby troche popracowac Kurcze, jaka ja mam fajna prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.07.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) moja sobota tez była swietna, pospalam sobie odpowiednio, potem pojechaliśmy na dzialke do babci meza, obzarlam się agrestem i pozeczkami prosto z krzakow, potem mój cudowny mezczyzna zabral mnie na obiad gdzie zaaplikowalam sobie zupe cebulowa i pysznego steka, a na koniec obsadzilam nowa rabatke - fotki jutro będą:wiggle:czuje się pozytywnie zmeczona i zrelaksowana. to nic, ze plecy lupia jak w glowie szczęście szaleje Edytowane 20 Lipca 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 20.07.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 wczoraj zaczął kwitnąć milin w tym roku był nawożony i zgłupiał, zawsze był duży ale dzisiaj musiałem go podpierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.07.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Dochtór milin piękny a ja od dwóch dni zaliczam basen a poza tym się obijam i też mi dobrze:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.07.2013 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Oooo, ładny milin! Przy drzewach go posadziłeś? Ja walczę wciąż jeszcze z odrastającym przy domu milinem, który był uprzejmy przeleźć przez fundament i wyrosnąć w pokoju A znowuż ten, który posadziłam nie przy ścianie a pod sosenkami, żeby na nie sobie wlazł, co roku mi przemarza! I co roku odrasta do wysokości 50 cm... Właśnie wróciliśmy z podlewania ogrodu szlauchem od 5 rano... Na prognozie długoterminowej dla nas wciąż nie ma szans na deszcz, do końca miesiąca co najmniej. Amberciu, świeże owoce to zawsze jest to, co najlepsze, a już taka nalewka zimą - mniammmmm! Mnie w sumie też dobrze, bo dzisiaj niedziela - a to oznacza, że nie będę stała nad przetworami z jagód i porzeczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.07.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 na basen to dopiero po śniadniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.07.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Dochtór ,Depesia ......ja tu napłynełam z opóźnieniem ......a dlaczego te panienki do Ciebie Dochtór ? a poważne , to jesienią zadobyłam milina , w zimie znikł wziął ,a teraz odrósł w kilku gałązkach ...u Ciebie wyglada jak drzewko ...możesz zdradzić jak go prowadzisz ? cały czas sie zastanawiam jaką mu podporę wymyślić cy cóś...... Czy kulturalno - oswiatowa Pod Sosnami , w doma czy na wycieczce turystyczno krajoznawczej z turnusem ? bo jak w domu , to może sie w końcu dopcham z tematem mnie nękającym i otrzymam pomoc fachową ? zadobyłam basen w tem roku ciut większy niż w zeszłym nie ogromny ale przysparza kłopotu , bo jest za duży ,zeby ciągle wodę zmieniać na czystą ......czy możesz mnie Kochana opisać jak dbasz o ten swój akwen , że on taki kryształowy ?....ja poszłam w tlen ze względu na czasem kąpiące się pasielaki ...woda jest czysta , nie cuchnie ale ni jest kryształem i folia się deczko obślinia ....mozesz mi dac wykład skrócony ? Please :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.07.2013 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Nie minie Cię chemia basenowa, kochana. I tak powinnaś chlorować, ze względu na różne żyjątka, które lubią wpaść do wody i potem w niej podgryzać kąpiących (np. pływak żółtobrzeżek), ale także grzybice, pleśnie, glony i inne wątpliwe atrakcje. Ja kupuję zazwyczaj preparat o nazwie Chlor Szok, daję do wody na początku sezonu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. potem na bieżąco cały czas chlor w tabletkach, takich duuuużych, w pływającym dozowniku. Wody nigdy nie ma potrzeby wymieniać, nigdy też nie jest ślisko czy zielono. Basen jest przykrywany specjalną plandeką, kiedy nikt się nie kąpie, wtedy nic do niego nie wpada z powietrza, żadne paprochy np. z drzew czy muchy, które marzyły, by się właśnie w nim utopić i malowniczo potem przewalać się po dnie. Niezbędna jest też pompa z filtrem, włączana przynajmniej na dwie godziny dziennie. UWAGA - NIE WOLNO SIĘ KĄPAĆ, JEŚLI WTYCZKA POMPY JEST PODPIĘTA DO GNIAZDKA!!! łatwo o przebicie prądu i wtedy nieszczęście gotowe. No i to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts