19501719500414 21.07.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 ale zawsze można świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.07.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Dochtór, świecić to nie po basenie, tylko po wizycie w Fukushimie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 znaczy się chlor no chiba będę się musiała złamać wytłumacz mojemu Hrabi ,żeby nie chodził w basenie i kulosami nie bełtał jak pompa ssie no czemu Dochtór ? Dochtór wtedy basen się nazywa podświetlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.07.2013 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 z racji funcyji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.07.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Chlor niekoniecznie:no: tlenować wystarczy:yes: wiem z autopsji:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.07.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 U nas tlenowanie w życiu nie zdałoby egzaminu przy tej ilości ludzi i częstotliwości kąpieli. Super, zachwycona jestem, deszczu nie było oid 3 tygodni, prognozy mówią, że temperatury będa rosły u nas, do 34-35*C, deszczu nie należy oczekiwać co najmniej do końca miesiąca. :cry: Nie wiem, co w polu urośnie, a o ogrodzie to nawet nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.07.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Przecież ogólnodostępne baseny miejskie bywają ozonowane, nie wszystkie walą chlorem:no:a ludzi tam na bank więcej niż u Ciebie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.07.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Wylało za trzy miesiące. Bilans musi być na zero, żeby meteorolodzy na koniec roku radośnie poinformowali gawiedź, że opady za 2013 były w normie. To się nazywa statystyka. Znaczy, łeb w lodówce, nogi w ognisku... to d..a 36,6. Tylko że moje roślinki tego nie wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.07.2013 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Ano właśnie, całkiem tak jak moje... Arcti - nie będę teraz dokupowała jakichś nowych cudów i instalacji tlenujących, chlorem sypię starannie i nie przekraczam zaleconych dawek, na jesień woda jest już niechlorowana, bo nie ma sensu, i tak nikt się nie kapie, więc jak chlor wywietrzeje to woda idzie w ogród, rośliny się cieszą, nigdy nic nie zmarniało. W niedzielę u nas prognozują 36*C, odczuwalna 37*C. Rozłożyliśmy z Sołtysem drugi basen, dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.07.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 o widzisz a mialam sie zapytac co zrobic potem z ta woda chlorowana a tu sama odpowiedz sie znalazla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A u nas dzis zimno, gdzie te zapowiadane upaly???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.07.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 u nas niby slonko ale jak jechalam rowerem to chlodnawo bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.07.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Mam nadzieję, że te upały to do nas nie dotrą... do tej katastrofalnej suszy to upał za gwóźdź by robił... do trumny:rolleyes:... dla roślin oczywiście bo mi nie przeszkadza... że upał bo susza to już troszkę przeszkadza, chłopa w domu nie ma:p bo podlewa:) ale znalazłam i dobrą stronę suszy... zielsko kiepsko rośnie, nawet prawie wcale:D Do tlenowania nie potrzebne żadne machiny, to w tabletkach i nawet pływak niekonieczny:) jedyny mankament to cena... ze dwa razy droższy od chloru:rolleyes: ale idzie wytrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.07.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 U nas upał i susza od dwóch tygodni, w perspektywie następne dwa. Wieczory mamy wyjęte z życiorysu, jesteśmy przyklejeni do baniaków z wodą i konewek, Sołtys co wieczór wodę na grządki na polu wiezie. Ech, co tu dużo gadać... Z finansami już całkiem klapa - rachunek na wodę przyszedł nam, wg niego w ciągu ostatniego miesiąca zużyliśmy... uwaga... 941 m3 wody!!! Razem z prognozami wychodzi, że mamy płacić blisko 6 tysięcy za pierwsze półrocze. Chyba już byśmy prywatne jezioro tutaj mieli, wieeeelkich rozmiarów!!! )*&%#!#^*&() I znowu trzeba jechać i wyjaśniać i tłumaczyć, że nie jest się wielbłądem. U nas JUŻ jest gorąco. Będzie gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 bo tak to jest z tymi prognozami, powinno sie placic za rzeczywiste zuzycie, prognozy to o kant tylka potluc mozna.u nas zuzycie za ostatnie 2 miechy - 69 m3 z tego na pewno 70% to podlewanie ogrodu - 192 zl. do zaplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (...)I znowu trzeba jechać i wyjaśniać i tłumaczyć, że nie jest się wielbłądem(...) Może bardziej trafi im do wyobraźni właśnie porównanie z wielbłądem - on też ma podwyższone zużycie wody tylko okresowo - w oazach między kursami karawany po pustyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 23.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Depsiu nie zgadzaj się na prognozy,powiedz twardo w wodociągach że płacisz za rzeczywiste zużycie i albo będą przysyłać pracownika do odczytu licznika,albo będziesz im co miesiąc telefonicznie zgłaszać zużycie,łaski Ci nie robią, nie ma takiego przepisu, że musisz się zgodzić na przedpłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 dokladnie, to samo z pradem i gazem. RR to fajne rozwiazanie, stany podaje przez internet i od razu widze jakie rachunki do zaplaty. nawet mozna sobie wykresy i tabelki zuzycia generowac - fajny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Depesia a tak z innej manki po ile macie m3 wody (tej do podlewania) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.07.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Było po 3,16, podrożało na 3,60. Teraz tak zrobimy, mowy nie ma o prognozowanym zużyciu, mają odczytywać!Ale udowodnienie, że nie zrobiliśmy sobie podziemnego (na wierzchu przecie nie widać) ukrytego jeziora będzie bardzo trudne.Chyba szlag mnie trafi, jak okradną nas na te kilka tysięcy złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts