DPS 28.07.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A to wczorajszy dzień i mój warsztat prac kuchennych - w ogrodzie. W tej chwili już mamy 31*C w cieniu, więc nie wiem, co będzie po południu. Okopać się w piwnicy? I muszę zagotować słoiki z ogórkami w curry, bo nie postoją dłużej bez gotowania, nie ma szans. Brrrr, gotować w taki upał! Ale pójdę sobie do basenu, potem mokra polecę do stodoły i zagotuję ogórki, a potem można wleźć do basenu i nie wychodzić z niego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 a nie pasteryzujesz w piekarniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.07.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Nie nadrobię... Fot nóżek w morzu nie mam.. ale jest cudnie i UPAŁ Ślad zostawiam..:bye::bye::bye::bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Nie umiem w piekarniku... Arnisia - super, że pogoda Wam sprzyja i że urlop taki udany! A teraz coś z zupełnie innej beczki: U 7 na 10 przebadanych Niemców, Polaków i Brytyjczyków stwierdzono obecność tej substancji (Roundupu - przyp. mój) w moczu, choć w ogóle nie powinno jej tam być. W przypadku Holendrów i Czechów odsetek ten wynosił 60 proc., a w przypadku Hiszpanów i Chorwatów 30 proc. Co ciekawe, badaniom poddani zostali mieszkańcy dużych miast, którzy wcześniej teoretycznie nie powinni mieć styczności z herbicydami. Badacze podejrzewają, że przedostały się one do organizmu właśnie poprzez zanieczyszczoną żywność i apelują o zaostrzenie kontroli nad tą substancją. Całość TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.07.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 No tak... i cóż z tego, że nie chcę tym świństwem u siebie pryskać (przez to osty jak drzewa mi rosną), jak i tak przytrują mnie w sklepie z pietruszką :evil: Depsia, jakbyś bardziej ten warsztat kuchenny do basenu podsunęła, to obierać nawet z wody byś mogła... ,pasteryzować chyba się już tak nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Kurde - TERAZ to już naprawdę się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.07.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.07.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) wynurzyłam się z basenu 34 st w cieniu ...a wynurzyłam się , choć tego nie lubię bo muszę sprawdzić gdzie jest burza , bo mnie tak cosik na południu nap......rnicza .....a w tym basenie taka ulga po tej nieprzespanej nocy 0 2,30 piłam wino na tarasie i słuchałam argentyńskich przebojów wesele było dziwne , bo o 1 wszej zamilkł zespół deczko jazzujący ....nie wiem czy ich popędzili czy mieli do tej zapłacone ....czy taka moda teraz Depesia , cebulaki pikne ....ale muszę to napisać woda u Ciebie przejrzysta :bash: skręca mnie ....ale nie do końca , bo mam to ........że też im się tak chce poprawiny zaczęli i znów ten zespół gra , tyle że dzień to głos słabo dochodzi ....a dziś bym sobie posłuchała ....... a nie wiem czy nie ryzykuję , bo moje osy domowe od tego upału chyba zgłupły , strasznie mnie tu poruszone nio ! 1950 rok musiał sie pochwalić , no musiał żeby taki skwar sie jeszcze denerowoać ,że ma takie ładności a u mnie trawa sucha .......... no dobra ...a 1950 roku nie odpowiedziałeś mi chyba na pytanie na czym te imieliny prowadzisz? hę ? Edytowane 28 Lipca 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.07.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.07.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 kiedyś był to taki trejażw tej chwili jest do remontu i wymiany słupków i listew łączących słupki,milin daje w d...ę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Relka - jak Ci woda zmętniała, to przechlorować (pewnie chlor zdążył wyparować) i filtrować, filtrować i jeszcze raz filtrować, wróci do normy po jakich 3 dobach filtrowania. Pływadełko fajniste masz, ale ja wolę w wodzie siedzieć, nie na pływadełku. Dochtór - milin przepiękny, ale u mnie nie chce taki być nijak, tylko przy ścianach mu dobrze. Ciemiężycielu jeden, ciekawe ile czasu Twoja zapracowana Małżonka musi spędzać ciężko pracując w ogrodzie, że on taki utrzymany pięknie! A ja na blogu opowiadałam o Stalagu Luft III, co to z niego Wielka Ucieczka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.07.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 byłem tam, ale nie uczestnikiem ucieczki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.07.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 1950 mówisz? to wykopać go zanim od ziemi odrośnie? ....znajoma trzyma go na pieńku od moreli , ale tez ciekawe kiedy jej ten pieniek spr€chnieje i całe to ciarajswto ruuunie , oj runie Depesia pporatuję Cię wieściami z WP " Front atmosferyczny, który wprowadzi na terytorium Polski silne burze, idzie od zachodu, obecnie powodując błyskawice w okolicach krajów Beneluksu. Będzie on przemieszczał się na wschód, niebawem dochodząc do Niemiec. Już w niedzielny wieczór błyskać może w zachodniej Polsce, która tym samym zacznie uwalniać się od ekstremalnych upałów. W większości kraju odczujemy jednak ich skutki dopiero w poniedziałek. ......bedziesz miała chłodniej no ja se pó łdnia w wodzie siedzę a pół pływam nawet se parasolkę przyczepiłam i tez pływ a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.07.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 DPS-ia ja z wiśniami walczyłam wczoraj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.07.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Depsia, relek jakie wymiary mają Wasze baseny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.07.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Ja kupiłam 305 srednicy , INTEXU bo mocniejszy ...Depesia też widze ,że ma tej samej firmy i chyba ten sam rozmiar ...albo 366 albo sie mylę na tyle mi Hrabia pozwolił , bo" rzeka jest w hektarach" ale do rzeki daleko i we wte lato muchy końskie i pokrzyw nie ma komu i.....tak dalej , to se kupiłam i mam pod nosem ...Hrabia teraz tez wchodzi , do rzeki nie lata Depesia a Ty każeż bite 3 dni ten prąd ciągnąc czy ino w dzień 2 godzieny przez 3 dni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.07.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A ja mam 360 na prawie 900:cool: tyle, że w starym domu i stoi nie używany:p tutaj siedzę w domu, wychodzę jak muszę (żaaaaaaaaaadko)... i wcale mi basenu nie brakuje:no:... i nawet mi się nie chce nad jezioro jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.07.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 DPS-ia ja z wiśniami walczyłam wczoraj;) ja tez Na nalewki drylowalam kolejne 3 kilosy Powiedzcie mi Kochani, czy jeden spirytus 95% rozni sie jakos od innego tez 95%??? Bo u na rozpietosc cen znaczna. Miedzy 34 a 42 zeta i nie wiem jakim zalac te moje owocki Depeszko, cudne skarby upolowalas Jak zwykle Z kazdym takim drobiazgiem, Twoje miejsce na ziemi glebszego klimatu nabiera Podziwiam i gratuluje W sprawie basanów napisze tylko, ze mozna ozonowac. Zdrowiej, ale nie wiem czy taniej niz chlorem potraktowac. Z uwagi na alergie moge tylko w ozonowanych plywac, wiec wiem ze tez sa bezpieczne dla zdrowia i bardzo lagodne dla oczu czy skory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.07.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 My tylko ozonowaliśmy jak używaliśmy, chlor mi śmierdzi nawet po prysznicu:rolleyes: Jest conajmniej dwukrotnie droższy niż chlor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Znaczy - nasz też z Intexu, teoretycznie niby miał mieć 366 cm, ale on ma ponad 4 m średnicy. A ta średnica bierze mu się stąd, że on dziwnie się układa, zamiast napełniać się i podnosić do góry, jak każdy basen, to on w trakcie napełniania rozłazi się wszerz. Chyba błąd jakiś w konstrukcji. Po prawdzie to nie krzywdujemy sobie, basenik jest jak brodzik bo wody tylko nieco powyżej połowy ud, ale szeroki, genialnie siada się prosto tyłkiem na dnie i człowiek cały schowany pod wodą, tylko głowa wystaje. Opieram się głową o brzeg i opalam pod wodą, bez smażenia i wytapiania tłuszczu. Co do tlenowania i ozonowania - drogo wychodzi, a i dostać u nas trudno, na razie nie wchodzi w grę. Amberciu - dziękuję za dobre słowo o zakupach, bo towarzystwo tutaj najpierw fotek się domagało, a potem jednym słowem nawet nie pochwaliło! Relka - ja bym ciągnęła do skutku ten prąd, chce się mieć czystą wodę, to trzeba mieć na jej oczyszczenie. Parasol mój za duży na pływanie cokolwiek... U nas w tej chwili 32*C. Ma zelżeć w nocy do 27*C. Może jakoś doczekamy tego deszczu, oby jak najszybciej deszcz i trochę chłodniej, oby... :stirthepot: :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts