Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Amberciu, przepraszam!

Jakoś mi sie zgubiło po drodze... :oops:

Ze mnie żaden fachowiec, ale wiem, że może być spirytus zbożowy i spirytus z ziemniaków, zdaje się, że ten pierwszy jest lepszy.

Troszkę wiedzy może TUTAJ znajdziesz. ;)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no nie będę Cie straszyć , bo się sama boję i obserwuję czy nas napadnie lae popatrz jak ona rozciągnieta http://burze.dzis.net/?page=mapa

o spirytusach przestudiowałam tyż i moje zdanie takie ,że chłópy się najlepiej na nim znają :rolleyes: a tak na powążnie, to z nim pewno jak z wódką ...ceny ma inne,bo firmy się różnie cenią a sam wyrób to pewno zależy z jakiego polmosa ...ja np nie cierpię alkoholi z Józefowa pod Warszawą ...z tamtejszej gorzelni jedzie drożdżami wszystko, a wódki mają smak spirytu .....kiedyś mi smakował Łańcut ....a teraz porzuciłam picie :wiggle:;)..... i tylko czerwone wino ...może tam ktoś ma racje żeby kupić małpeczkę do powąchania .....może ze Starogardu , bo jak tam Bruce trafił to muszą dobre pędzić :rolleyes:

Edytowane przez relek

Może jakoś łagodnie nam się uda, my przy samej granicy preawie, mam nadzieję, że tylko północny koniuszek tych wyładowań dotrze do nas, objawi się rzadko i łagodnie i pójdzie sobie...

Póki co pada bardzo spokojny deszcz, grzmoty z bardzo daleka widać.

I ja bardzo bym chciała, żeby tak zostało...

Kciuki skuteczne były bardzo. :hug:

Mieliśmy fajny deszczyk, do teraz odrobinę popaduje, ale bez żadnych sensacji w pogodzie i ekstremów.

Cieszę się ogromnie, a ogród jeszcze bardziej chyba! :D

oj to szczęśliwie:yes: jak patrzyłam na tę rozciągniętą burzę , to mnie przerażenie brało ,tyle wyładowań :eek: do 1szej sprawdzałam gdzie to idzie :D a szło na mnie ...w końcu się poddałam , Hrabia powiedział - idź spać , jak burza przyjdzie to ją usłyszysz .......no i cisza do tej pory :Dz czego się niemożebnie cieszę , dużo chmur , wietrzyk :lol2:nareszcie można się przewietrzyć po tej afryce .....ale Dolny Śląsk jednak ucierpiał :( Edytowane przez relek

No widziałam w tv na mapie wyładowań, jak pokazali ten kocioł nad Kaszubami, to od razu o Was myślałam, Tarciu. :hug:

Mam nadzieję, że obeszło się bez większych zniszczeń.

Relcia - dobrze, że i u Was się udało bezpiecznie, strach było patrzeć na te prognozy.

Ale najważniejsze, że jest dobrze! :hug:

Depsiu, czy Wy waszą wędzarenkę to budowaliście własnymi, czy fachowcowymi ręcamy?

Mam od mojego J. obiecany prezencik na urodzinki w postaci piwniczki ziemnej i obok ma być wędzarenka. Nie wiem jak on się wyrobi na koniec sierpnia, chociaż dół piwniczkowy już wykopany.