Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Kurde, czyli chyba sie jednak nie zdecydujemy, to tylko dwa pokoje...

Tyle, że zupełnie nie wiem, co zrobić, żeby tam nie było tak gorąco, ocieplenia jest już 30 cm!

Nie ma żaluzji, ale są rolety, kicha, nic chłodu to nie daje... :(

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam ocieplenie 35-50 cm ;)

rolety nic nie dadzą, ale może na szyby folię lustrzaną na lato kleić? Jest na aledrogo i w sumie nie droga. Będzie ciemniej w pokoju, fakt.

Albo zaszalej z tą klimą ale do kuchni też podłącz. Nie będziesz się smażyć przy konfiturach...

(...)Zastanawiamy się czy w stodole ( w pokojach na piętrze nad jadalnią) nie założyć klimy, bo jak są upały, to tam nie da się normalnie funkcjonować, goście się męczą.

Yetek przerobił, doskonale wie, potwierdzi.(...)

No dobra, chcesz, to potwierdzam. Słoneczko waliło z góry i przez blaszane drzwi, a Gospodyni dokładała do pieca na dole :lol2: - jak miało nie być gorąco? :p

Klimatyzatory - fajny pomysł... dla gości, bo dla kieszeni Gospodarzy - już znacznie mniej ;).

Depsia, ja zacząłbym od założenia w drzwiach tiulowej firanki, żeby można je było pozostawić wieczorem i nocą otwarte, nie zapraszając na kolację krwiopijców. Gdy zostawiliśmy otworzone drzwi, było znacznie lepiej, ...chociaż i Ty wyłączyłaś już wtedy ogrzewanie podłogowe ;).

Tak naprawdę nam temperatura w pokoju przeszkadzała właśnie tylko nocą (w dzień i tak nas tam nie było) i to załatwiłyby te otworzone drzwi + dodatkowo może jakiś wiatrak dla pełni szczęścia.

Gorzej jeśli goście chcą odpoczywać w pokojach również w dzień. Wtedy rzeczywiście jedynie chyba klimatyzatory zapewniłyby pełen komfort.

(...)Mnie się szwendacze włączają w listopadzie i późną wiosną. ;)

Moje szwendacze są zawsze w pogotowiu :rotfl:

Myślimy intensywnie o zacienieniu tarasu, chociaż w części.

Powinno pomóc, drzwi są blaszane i nagrzewają się od rana, to może być jedna z przyczyn tego stanu rzeczy.

Burza mózgów trwa w domu. ;)

Jedziemy do Żar dzisiaj, zobaczymy, może coś się wymyśli...

Relcia, nie przejmuj się, czasem ktoś coś chlapnie i człowieka wkurzy, wiem jak to jest. ;)

Ale w końcu to MÓJ wątek i życzę sobie, żebyś nigdzie się nie zmywała! ;) :hug:

U nas dzisiaj ma być 35*C, jutro 37*C.

Szaleństwo jakieś.

Na polu da się cokolwiek zrobić najpóźniej do 8 rano, potem skwar nie daje żyć.

Nasi goście rano poszli na ryby i takieeeego szczupaka przynieśli, 3 kg!

Oprawili go i smażą. :D

Braza, pomyśl nad plisami, są wersje z powłoką antysłoneczną. To nie to, co rolety zewnetrzne, ale też coś da, szczególnie od południa.

Albo idz nad jezioro na cały dzień, wieczory na szczęście są chłodniejsze i da się dom wychłodzić.

A ja siedzę w pracy z klimą. Mam 22,4 st i aż nie chce mi się iść do domu :)