DPS 31.07.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Kurde, czyli chyba sie jednak nie zdecydujemy, to tylko dwa pokoje... Tyle, że zupełnie nie wiem, co zrobić, żeby tam nie było tak gorąco, ocieplenia jest już 30 cm! Nie ma żaluzji, ale są rolety, kicha, nic chłodu to nie daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.07.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 może weź scienne pojedyncze "splity". w nich 2 zewnętrzne wielkościowo będą jak 1 zewnetrzna centralna.to malutkie agregaciki i dość cichutkie. rurociagow chłodniczych tyle samo do dwóch co do jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.07.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 ja mam ocieplenie 35-50 cm rolety nic nie dadzą, ale może na szyby folię lustrzaną na lato kleić? Jest na aledrogo i w sumie nie droga. Będzie ciemniej w pokoju, fakt. Albo zaszalej z tą klimą ale do kuchni też podłącz. Nie będziesz się smażyć przy konfiturach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Folia lustrzana...?Nie słyszałam, idę poczytać co to takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 31.07.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (...)Zastanawiamy się czy w stodole ( w pokojach na piętrze nad jadalnią) nie założyć klimy, bo jak są upały, to tam nie da się normalnie funkcjonować, goście się męczą. Yetek przerobił, doskonale wie, potwierdzi.(...) No dobra, chcesz, to potwierdzam. Słoneczko waliło z góry i przez blaszane drzwi, a Gospodyni dokładała do pieca na dole - jak miało nie być gorąco? Klimatyzatory - fajny pomysł... dla gości, bo dla kieszeni Gospodarzy - już znacznie mniej . Depsia, ja zacząłbym od założenia w drzwiach tiulowej firanki, żeby można je było pozostawić wieczorem i nocą otwarte, nie zapraszając na kolację krwiopijców. Gdy zostawiliśmy otworzone drzwi, było znacznie lepiej, ...chociaż i Ty wyłączyłaś już wtedy ogrzewanie podłogowe . Tak naprawdę nam temperatura w pokoju przeszkadzała właśnie tylko nocą (w dzień i tak nas tam nie było) i to załatwiłyby te otworzone drzwi + dodatkowo może jakiś wiatrak dla pełni szczęścia. Gorzej jeśli goście chcą odpoczywać w pokojach również w dzień. Wtedy rzeczywiście jedynie chyba klimatyzatory zapewniłyby pełen komfort. (...)Mnie się szwendacze włączają w listopadzie i późną wiosną. Moje szwendacze są zawsze w pogotowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.08.2013 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Myślimy intensywnie o zacienieniu tarasu, chociaż w części. Powinno pomóc, drzwi są blaszane i nagrzewają się od rana, to może być jedna z przyczyn tego stanu rzeczy. Burza mózgów trwa w domu. Jedziemy do Żar dzisiaj, zobaczymy, może coś się wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 tarcia a jakie rozwiazanie w domu z went. mech ?? Jaki koszt?? Mi wycenili wstepnie na 7tys. Jaki jest koszt dzialania klimatyzatora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.08.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 pogadamy jak przyjade teraz sie zmywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 01.08.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ja też zmywam jak ja nie cierpię zmywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ja też zmywam jak ja nie cierpię zmywać relek, glupot nam tu nie opowiadaja Dzisiaj nikt nie zmywa Wszystko sie dzieje w zmywarze Jeden obowiazek mniej, a cala rodzina zyskuje Bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.08.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ot Ambercia, mądrego to i miło ... poczytać U mnie na poddaszu też gorąco, chociaż wełny od diabła i wszystkie okna pootwierane. No cóż, bez rekuperatora ciężko, oj ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.08.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Pootwierane? W dzień zamknij okna i je zasłoń czymś, wietrz nocą. Będzie chłodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 01.08.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 to ja się zmywam ...opowiadam głupoty ?. pewnie intelektualnie nie dorównuję .....sorry, nie będę już narażać kontakt z niemądrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2013 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Relcia, nie przejmuj się, czasem ktoś coś chlapnie i człowieka wkurzy, wiem jak to jest. Ale w końcu to MÓJ wątek i życzę sobie, żebyś nigdzie się nie zmywała! U nas dzisiaj ma być 35*C, jutro 37*C. Szaleństwo jakieś. Na polu da się cokolwiek zrobić najpóźniej do 8 rano, potem skwar nie daje żyć. Nasi goście rano poszli na ryby i takieeeego szczupaka przynieśli, 3 kg! Oprawili go i smażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.08.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 to ja się zmywam ... przed upałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.08.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 ja zmywam:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.08.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 A ja nienawidzę zmywać Ewcia, nie mam żadnych zasłon w oknach ani rolet, ciężko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.08.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ja też nie twierdzę, że lubię... ale stereotyp łamię... że WSZYSCY wszystko w zmywarce Relek... nie gadasz goopot:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.08.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Braza, pomyśl nad plisami, są wersje z powłoką antysłoneczną. To nie to, co rolety zewnetrzne, ale też coś da, szczególnie od południa. Albo idz nad jezioro na cały dzień, wieczory na szczęście są chłodniejsze i da się dom wychłodzić. A ja siedzę w pracy z klimą. Mam 22,4 st i aż nie chce mi się iść do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Niektórzy to mają szczęście z tą klimą. I WSZYSCY znajomi wiedzą, że ja naprawdę lubię zmywać. Relek, wracaj, do cholery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts