Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to ja się zmywam ...opowiadam głupoty ?. pewnie intelektualnie nie dorównuję .....sorry, nie będę już narażać kontakt z niemądrym

intelektu w to nie mieszaj. Jesli widzisz powod aby tracic czas na zmywanie, to ok. W koncu ludzie maja rozne sposoby na spedzanie wolnego czasu. Phiii ... nic mi do tego :p:popcorn::bye:

Ambercia - bez złośliwości mi tu proszę, Relek jest dla mnie wazna.

Nie widzę najmniejszego powodu, aby twierdzić, że ktoś, kto zmywa ręcznie jest głupszy czy opowiada głupoty.

Raczej powód do szacunku dla kogoś, kto bardzo dba o swój dom i domowników. :yes:

U nas przyjemnie, tak około 28 stopni.

I niech tak zostanie, ani mniej ani więcej, jest w sam raz.

... u mnie również całkiem przyjemnie (31) ... może zostać do wieczora :)

http://www.weather.com/weather/today/Palm+Coast+FL+32137:4:US

Ja też zmywam w łapkach na co dzień. Zmywara jest, a jakże, tyle, że nas dwoje tylko, więc ciężko ją załadować do pełna. Używam, gdy goście napadają dom.

... w domu (prócz najazdów - weekend) zmywamy tylko i wyłącznie ręcznie :)

Edytowane przez Chef Paul
był

Ha! U nas też w sumie całkiem przyjemnie, rano popadało przyzwoicie :D :D :D a i teraz odrobinkę dopadało, so I'm happy! :cool:

Okno otwarte szeroko, chłodniejsze powietrze zawiewa, goście tacy fajni są znowu - żyć, nie umierać! :D

Jakie życ, jakie żyć. Ja jutro do pracy po 3 tygodniach byczenia się idę. Podobno najwięcej zawałów jest pierwszego dnia po urlopie... Dobrze, że w tym tygodniu do spółki już poszłam, to może szok nie będzie taki ostry :(

A propos zmywania... właśnie pozmywałam po kolacji z lodów na melonie, porzeczkach, jerzynach i brzoskwiniach jedzonej pod chmurką w temperaturze +32 :cool:

Chlebek w piekarniku, a na kuchni gotuje się 10-litrowy gar z wodą na podpiwek. :yes:

Nasz chlebek też w piekarniku, ale dopiero rośnie, piekarnik włączymy rano. :D

Ewa - pozostaję w nadziei, że jednak nie dostaniesz tego zawału jakiegoś, byłoby szkoda.

Najlepszego wirtualnego lekarza byśmy postradali!

Absolutnie nie można do tego dopuścić, więc koniecznie jakiś magnez z potasem zażyj rano... ;)

podrzuccie jakies przepisy na pyszne chlebki co to zawsze wychodza :D ja zawsze robie wieloziarnisty wg tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty ale na drozdzach jest bo nigdy mi sie nie udalo wyhodowac dobrego zakwasu ale cos mi sie wydaje ze tym razem sie udalo bo ciepelko na dworze dobrze dziala na zakwas wiec czekam na dobre przepisy :)

Depsia, Wy chlebek pieczecie na zakwasie ?

Li i jedynie, kochana, drożdże w chlebku są fe. ;)

podrzuccie jakies przepisy na pyszne chlebki co to zawsze wychodza :D ja zawsze robie wieloziarnisty wg tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty ale na drozdzach jest bo nigdy mi sie nie udalo wyhodowac dobrego zakwasu ale cos mi sie wydaje ze tym razem sie udalo bo ciepelko na dworze dobrze dziala na zakwas wiec czekam na dobre przepisy :)

Ja piekę wg TEGO PRZEPISU, sama go wypracowałam, sprawdza się, co potwierdzą Ewa i Jejtek, bo też tak pieką. :D

czyli ..... Ludwiku do garów, znaczy się na zmywak

u mnie cieplej niż na Florydzie, trochę w nocy pokropiło i sie pobłyskało

U nas chyba tak jak na Florydzie, dzisiaj lajtowo, bo tylko jakieś 30*C, a na dodatek więcej chmurek niż palącego słońca, więc spokojnie da się żyć.

Wczoraj nam galancie popadało! :D

Burza nas nie ruszyła, poszła sobie gdzie indziej.

Chwasty rosną w warzywniku jak najęte!

Ale i cukinie już rosną jak najęte... :cool: