Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

U nas dzisiaj żyć nie umierać, do tej pory było pochmurno i 24*C, teraz się spokojny deszcz rozpadał i nadal przyjemne ciepło. :D

Oby u każdego tak to, co mu akuratnie trzeba...

Jamles - na pierogi ruskie reflektujesz? :lol: :cool:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W ramach uspokajania skołatanych upałem nerwów przypominam sobie moje niegdysiejsze spotkania trzeciego stopnia z temperaturą.

Kilka razy zaliczyłam powyżej +50 w cieniu i +35 o północy, tyle że klimat był suchy, a u nas wilgoć dlatego trudniej znieść.

a przede wszystkim przy takich spotkaniach nie musiałam pracować... w pokoju klima, przed oknem basen i pełen luz. Tak to mi 50 nie przeszkadza. A jak w perspektywie dostanie się do pracy w metalowej nagrzanej puszce a po pracy 2 godziny podlewania i brak basenu - to mi się nie podoba.

Burza była. Oj, ledwie do domu dojechałam, widoczność na pół metra, pod "kilem" woda do podłogi a z góry pioruny walą. fajnie było...

Nio, u nas tez wreszcie polało. Całą noc tęgie brze chodziły naokoło, ale nas oszczędziło. Tylko podlało, chociaż mogłoby jeszcze cały dzień dziś podlewać. Wszystko wsiąkło i śladu nie ma.

EZS, ja w takich temperaturach niestety klimy nie miałam, za to sporo obowiązków. 2 razy np. spędziłam po ponad 16 godzin z jednym przystankiem w autobusie też bez klimatyzacji. Ale za to zostało mi masę wrażeń i wspaniałych wspomnień.

No masz się, teraz burze znowu...

U nas wieczorem zagrzmiało, ale niegroźnie, poszło bokiem, jak zazwyczaj u nas bywa.

Podlało i jest skutek!

Własnie Sołtys był mi pokazać śliczne prawdziwki, co pani gościowa je znalazła! :D

Wusia - kiedy będziesz??? :cool: :lol:

Zbiera się u mnie na ten deszcz juz od trzech dni co najmniej i psińco! Ale fajnie jest, wiaterek i słoneczko - można wytrzymać.

Uwielbiam popołudniowe spanko i gdy tylko mogę uskuteczniam .... chyba właśnie się przymierzę ....:yes:

Przynieśli fajne prawdziweczki młode z lasu, kilka sztuk.

Jakby upały nie wróciły, to już byłyby grzybki, ale teraz mówią na długoterminowej, że jeszcze wróóóócąąąą... :cry: :bash:

DPS-ia normalnie wczoraj i dzisiaj mówiliśmy o Was;) mąż Wiolci wymyślił najazd totalny w sensie ładujem się na traffica hurtem i do Was:lol2: jak tylko będą grzybki to się objawiem:hug: już dzisiaj Piotruś pytał czy pojedziemy do Was i chociaż na 2-3 dni ale się przywleczemy pooddawać się błogiemu lenistwu, nałapać "bezpośpiechu", zebrać grzybków no i na kawusię Sołtysa;)

Dziękuję, Tolu! :hug:

Wusia - cieszę się BARDZO, BARDZO!!! :D :D :D

Zrobimy pieczonki, dobra??? :lol:

I do lasu pójdziemy i w ogóle!

Przyjedź na troszkę dłużej, to do klamociarni zdążymy zajrzeć! :hug: