AmberWind 17.08.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 o jaki fajny temacik. Ostatnio moja kochana druga polowa stwierdziła, że chyba powinienem trochę schudnąć. No i teraz mocno się zastanawiam, tak czy nie? No bo jak Ja będę wyglądał. Każdy facet powinien mieć troszkę brzuszka, prawda troszke od bidy moze miec, ale czasami mam wrazenie ze plec brzydka, to co powinno sie jesc w kawalkach polyka w calosci ... np. arbuzy Matko jakie bebeny niektorzy (mlodzi !) faceci potrafia hodowac Depsia, 5 kilosow to duzo ... czy rzeczywiscie tyle potrzeba??? Ja w mojej gonitwie znowu schudlam i spodnice 34 lataja mi wokol tali i nie wiem czy takie to fajne ... Natomiast cokolwiek bym nie robila, biust chce bluzek w rozmiarze 38 bo inaczej sie nie miesci I jak tu pozenic 62 cm w pasie z 92 w biusiecie Trudno mi robic zakupy Wszystkim pozdrawiam ... zalatanam w lotach okrutnie :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.08.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 troszke od bidy moze miec, ale czasami mam wrazenie ze plec brzydka, to co powinno sie jesc w kawalkach polyka w calosci ... np. arbuzy Matko jakie bebeny niektorzy (mlodzi !) faceci potrafia hodowac Depsia, 5 kilosow to duzo ... czy rzeczywiscie tyle potrzeba??? Ja w mojej gonitwie znowu schudlam i spodnice 34 lataja mi wokol tali i nie wiem czy takie to fajne ... Natomiast cokolwiek bym nie robila, biust chce bluzek w rozmiarze 38 bo inaczej sie nie miesci I jak tu pozenic 62 cm w pasie z 92 w biusiecie Trudno mi robic zakupy Wszystkim pozdrawiam ... zalatanam w lotach okrutnie :yes: Nic tylko narzekać Mam troszkę podobnie... z naciskiem na troszkę... w biuście 42, w talii 38 a w zadku 40... na szczęście mam też... mamę krawcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.08.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Arctica, no to mnie rozumiesz Trudne mamy wymiary i wszystko trzeba "manulanie" dobierac W sumie przywyklam Wlasnie w podrozy nabylam super rurki 34, do tego zakiet 38 i rozciagliwa bluzke 36 :rolleyes: No i szpilki 12 cm Bo na bosaka smigac nie bede Co ciekawe moj zawsze wie gdzie i jaka bielizne mi nabyc aby byla ok Ehhh Ci Mezczyzni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.08.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Bożesz.. Ambercia.. Ty do Smyka zaczniesz chodzić po spodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.08.2013 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ambercia - Ty weź się nie wygłupiaj, bo zaczniesz jak wieszak naprawdę wyglądać! Ja wiem, to podobno zdrowiej niż jak kolubryna, ale jednakowoż żadna przesada nie jest wskazana, sama wiesz. A jeszcze 5 kg mniej w sam raz zaprowadzi mnie na pośrodek strefy idealnej wagi dla starszej pani w moim wieku wg BMI. Sołtys mówi, że nie będzie mnie grabiami w łóżku szukał. Pędzę, bo trzeba śniadanie szykować gościom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.08.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 niespotykanej mądrości człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.08.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Łorany, aleście wpadły po same uszy w temat. To ja zaczepiam w kwestii sokownika i zero reakcji. Powinnyście się na SOKOWNIK rzucić jak dzikie. Toż on pozwala soki prawie bez cukru robić, a w sprawie utrzymania linii i zdrowia to podstawa. Moje miłe z dłuuuuu....uuuuuuuuu....gości mego doświadczenia wynika, że co jakieś 10 lat lub momentach ważnych życiowo (dziecko np.) przybywa nam z różnych powodów 2–5 kg i... cholera diablo ciężko jest się tego pozbyć. Zupełnie jakby organizm tak właśnie musiał. Ja czuję się szczęśliwa, że dodało mi tylko 12 kg do niegdysiejszych 47 przy 158 cm wzrostu. Nie walczę z tym zbytnio – byle nie przybywało mi już więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.08.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Bożesz.. Ambercia.. Ty do Smyka zaczniesz chodzić po spodnie... teraz to tak jakby Buziaki Arni Sto lat! Depsia, jak tak piszesz to ok. Wazne aby z umiarem i czasami, dla szczesliwosci wlasnej i Małżowinka zostawiać sobie te 2 - 3 kg, aniżeli z nimi walczyc Pesteczko, a piszesz o tych normalnych sokownikach czy super wypasionych i super drenujacych portfel wyciskarkach soku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.08.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam starożytny PRL-elowski jeszcze sokownik – składający się z 3 części gar o średnicy 40 cm i wysokości po złożeniu 30 cm. W dolny gar leje się wodę, w górny nakłada owoce i sypie cukier. środkowy gar to zbiornik soku, z którego odchodzi rurka odprowadzająca sok. Bardzo skuteczna i szybka metoda. Na dodatek cukru wystarczy minimum. Ja do 3 kilo porzeczek sypię aż 1/2 kg cukru i to tylko dlatego, że inaczej wychodzi strasznie kwaśny. Od razu gorący sok leję w butelki i zamykam jak słoiki. Ostatnio widziałam podobny garnek-sokownik w TESCO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.08.2013 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam taki sokownik, ale jakoś od bardzo dawna z niego nie korzystałam, robię inaczej, bardziej słodko. Taką słabość mam, do słodkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.08.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 byle by nie był alemuniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.08.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 ja puszczam soczek bzzzzzzzzz cukru a potem zagotowuję dosładzając tyle ile trzeba:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.08.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja to moze i taki sokownik bym kupila, ale nie wiem czy tyle czasu znajde aby go regularnie stosowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.08.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 U mnie na indukcji nie zadziałał...Babcia ma taki i nie raz jak miałam gaz w blokach korzysta kam z niego... znaczy z sokownika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 19.08.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Czytam zaległości:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Można kupić spec podkładki pod garnki, które na indukcji nie dzialają. Mnie się przydaje taka na co dzień do parzenia kawy w miedzianej kanace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.08.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Ullercia - nie tylko czytaj, kochana, ale i pogadaj, tak miło Cię znowu widzieć! U nas POWINIEN deszcz padać. Ale nie pada! Sucho, kur..a!!! Grzybów chcę, kur..a!!! A te chmury tylko przechodzą sobie i idą padać gdzie indziej... Ullercia, a z tym enterem to może trzeba przeglądarkę wymienić, ktoś na forumie już tak miał i okazało się, że trzeba zmienić przeglądarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 19.08.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Ullercia, a z tym enterem to może trzeba przeglądarkę wymienić, ktoś na forumie już tak miał i okazało się, że trzeba zmienić przeglądarkę. tego entera to mi złodzieje ukradli:cool: musze zrobić rozeznanie co z tym dalej począć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.08.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A te chmury tylko przechodzą sobie i idą padać gdzie indziej... . Gdzie indziej też nie padają. Susza nadal jak diabli. Nawet dżdżownice zdechły... Muszę się wyżalić Nad morzem bylem. W sobotę pojechałem. Wczoraj wróciłem, rodzinkę zawiozłem. I dobrze. Znaczy.... dobrze ze wróciłem... Się kwaterowali, poszedłem na "promenadę". Niby morze zobaczyć. Nie da się. Raz, że pas wydmy zarósł wierzbą i takimi tam... Ja rozumiem, wzmacnia wydmę, chroni. Ale- toż to po przycięciu jeszcze lepiej się zagęszcza i rozkrzacza. Dwa- nawet jakby to morze i byłoby widać, to raczej radzę patrzeć pod nogi. Kontemplacja bałwanów niechybnie zakończy się poślizgnięciem na psim gó.nie. Nawet tak znajomo, ot, łódzkie chodniki zimą. Tyle, że tu choć klimatycznego nie płacę. Co do bałwanów- ano, dostatek. Bluzgi lecą z wszystkich stron. Śmieci zresztą wszędzie. Przy zejściu na plażę trzy pełne wory i wywrotka luzem. Owszem, rano trochę ogarnięte. Ale nie kumam- trzy wory mało? No to trzeba powiesić sześć- albo sprzątać dwa razy. I tyle. Zejście dla niepełnosprawnych. Morze zasypało najniższą część. Nawet zrobili blaszano-drewnianą prowizorkę, tyle że temu co to wyrzeźbił dałbym wózek i kazał przez to przejechać. Dalej był pas gumy, coby wjechać. I jest. Pierwsze dwa metry nawet widać, tyle że pod kątem 30 st, nieprzejezdne. Dalej zresztą i tak zawalone piachem, diabli wiedzą jak głęboko. Na morzu warczy banan i skutery skutecznie straszące kąpiących. Na niebie dwie motolotnie latające w kółko na małej wysokości i trzecia jakaś z pływakami, hałasująca bardziej niż pierwsze dwie do kupy. Po mieście jeżdżące w kółko do 22 samochody ze sprzętem nagłaśniającym jakości badziewnej, reklamujące nie wiem co, bo przecież w tym zgiełku człowiek własnych myśli nie słyszy. I jeszcze jedno- nowa moda. Lampiony. Facet sprzedaje, ludzie podpalają i puszczają. Już pomijam zagrożenie pożarowe. Ależ jaki to piękny widok tych lampionów uczepionych wierzchołków nadmorskich sosen, pływających po morzu i wyrzucanych przez fale na brzeg czy po prostu ciąganych przez wiatr po ulicach... Super... Żeby było wszystko jasne... w Mielnie byłem. Przepraszam za ten może przydługi post, ale musiałem... ulżyło mi trochę. Ale tylko trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.08.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 U nas POWINIEN deszcz padać. Ale nie pada! Sucho, kur..a!!! Grzybów chcę, kur..a!!! A te chmury tylko przechodzą sobie i idą padać gdzie indziej... do tych co rzykajom a nie sklinajom PS. jakoś sucho u mnie, ale sie chmurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts