Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nieeee, Dochtór to jest w ogóle BARDZO młody gość i to przez duże G! :p

Mielno, powiadasz...

Ja nie znoszę Międzyzdrojów, tłum dziki, miasteczko paskudne i zaniedbane infrastrukturalnie, hałas, tłok i szaleństwo.

A wystarczy przejść na drugą stronę granicy do Ahlbecku i tam inny świat, spokój, czysto, brak wrzeszczących przekupni, jeżdżących reklamiarzy, za lampiony wieszałabym na sosnach!!! :mad:

W moim Świnoujściu trochę lepiej jest, ale też bywa niewesoło.

Ja nadmorska jestem, kuracjuszowska i wczasowa ich mać by ich...

Osierocona zostałam, bo mi taaaaacy fajni goście wyjechali, buuuuu...

Trudno, przyjadą znów, ale to długo czekać trzeba do przyszłego roku...

Takie fajne drzwi do ogrodu pomogli nam zrobić:

100_6943.jpg

Pomysł na drzwi nasz, wykonanie wspólne z gośćmi, pomysł na śliczną gałkę - klamkę gościowy, takież wykonanie.

Nie wiem jak kto, ale ja jestem cała szczęśliwa i zachwycona! :D

W Mielnie byłam w styczniu kilka lat temu.. znośnie było, ale ...

Nie pojechałabym raczej nigdy na wczasy do Mielna, Międzyzdroje omijam wieeelkim łukiem, zjedzona pizza w tym roku wystarczy mi na kilka lat...

Nie wybiorę się też do Łeby za nic i do Władysławowa (Łeba wygląda i Władek jak Las Vegas...) , do Świnoujścia też NIE.. bo to normalne regularne miast, dzikie tłumy.. oooojjjj nie.... Nad Jastarnią też musiałabym się zastanowić i przyjrzeć.. też ludzi dziki tłum...

Na wakacje lubię dziurki... takie małe i spokojne z kilkoma 3-5 knajpkami, 2-3 sklepami i plażą niedaleko, kawałek sadzawki w której Emil może ryby łowić.. i to tyle z listy chciejstw na wakacje...

Edytowane przez Arnika

Mnie od Mielna 30 lat temu skutecznie odstraszyło jezioro:(

DPS-iu,przypomniałaś mi sąsiada z dzieciństwa.On wiecznie coś majsterkował na podwórku,a zapytany co teraz robi zawsze odpowiadał:drzwi do lasu:)

Ale ja bym chętnie cichutko zapukała do ogrodu-widzę te Twoje pomidory na krzaczku:)

Mirek, jakoś źle trafiłeś :) Ja tam byłam zadowolona. I z dziury pt trzęsacz i z wypadu do Świnoujścia. Ja miejskie zwierze jestem, dziury lubię, ale tłum czasem też :) Czasem nawet do manufaktury idę, bo tam dużo ludzi :rolleyes:

Z lampionami masz rację. Nie powinni tego sprzedawać albo powinni karać za puszczanie. Szczególnie, ze sucho było koszmarnie.

Deszcz leje. I burza. Mirek, idzie do was, przypuszczam.

Wieki nad polskim morzem nie byłam. Bywam co roku w Gdańsku rodzinnie, ale to dosłownie we samem środeczku starego miasta.

Kiedyś bywałam tu i ówdzie, najwięcej w Pogorzelicy i okolicznych. Przestałam jeździć jak wymęczyło mnie do imentu zatłoczone, brudne, nudne i z zatłoczoną na maxa plażą Mielno.

Byłam dziś w mojej „osiedlowej” Biedronce i cóż na honorowym miejscu zobaczyłam :rotfl: za jedne 79 zł STALOWY SOKOWNIK. No, nie mogłam nie napisać przecież :D

ale mnie nie chodziło o te rdzę :rolleyes: broń Panie Bucku ;) mnie chodziło o te aluminia

Bardzo ładny film przespałam i spałabym jeszcze dłużej ...może jeszcze ze trzy programy , ale mnie grzmoty wybudziły :wiggle:i z nudów szukam ameby w basenie.......

Chef to ma dobrze :rolleyes: na pewno już zakupił sobie drona na komary i ten lata mu po ogrodzie wyszukując larw po gadzie krwiopijcy a Chefuńcio sobie spokojnie drzemkę poobiednią na tarasie.........:)

U nas niestety ani kropli nie popuściło...

Komary dawno u nas szlag trafił, bo za sucho miały.

Dzisiaj pochmurno i chłodno, chyba trzeba będzie w końcu kosiarki odpalić, bo chwastom w trawie nic nie przeszkadza rosnąć.

a u nas pada, zaczelo sie w nocy. ponoc przez gdynie jakas potezna ulewa przeszla, bo ulice zalane. nie wiem nie bylam :). a i ja tez mokra, bo akurat w tej najwiekszej ulewie autko na lawete mi upychano wiec musialam popatrzec ;) a kto madry ma parasolke jak autem jezdzi? ja mialam 3 tylko mezul jak autko ostatnio mi sprzatal wyciagnal i leza gdzies bezuzytecznie w garazu, a by sie przydaly akurat.:rolleyes: