Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas nie.

Doła łapię, wszyscy mieli deszcz, tylko my jak zwykle nic.

Grzybów nie ma, wszędzie sucho, szlag by to.

Woda w basenie robi się niepotrzebna, to teraz stoi, żeby chlor odparował i za parę dni do podlewania ogrodu będzie zużyta, bo jesień zdaje się będzie u nas suchaj jak cholera.

Tylko kto nam podleje las? :(

u nas przestalo wczoraj padac, dziś pogoda taka jak lubie. k. 20-22 czasem słonko czasem chmurka, bezwietrznie. tylko czemu musiałam się przeziebic:bash: to chyba po wczorajszym, miałam mokra bluzke od deszczu a w pracy oczywiście klima hulala, dziś efekty: tempa i zawalone zatoki

U nas nie.

Doła łapię, wszyscy mieli deszcz, tylko my jak zwykle nic.

Grzybów nie ma, wszędzie sucho, szlag by to.

Woda w basenie robi się niepotrzebna, to teraz stoi, żeby chlor odparował i za parę dni do podlewania ogrodu będzie zużyta, bo jesień zdaje się będzie u nas suchaj jak cholera.

Tylko kto nam podleje las? :(

O kochanieńka nie tak dawno u Ciebie padało, a u nas sześć tygodni ani kropla nie spadła i do tego 38 w cieniu było:rolleyes:

Podleje i u Ciebie... cierpliwości:)

:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Miącham jak uczyłaś:lol:

Kochani - ogromnie się cieszę, że u Was [popadało, ale już nie meldujcie mi o każdym deszczu u Was, dobrze?

Dodatkowo mnie to niestety frustruje i przygnębia, świadomość, że WSZYSCY dostali przydział wody z nieba, oprócz nas, nie pomaga mi.

Już szlag trafił nam całoroczny plon zboża, pójdzie pod pług od razu do zaorania, a jeszcze jak na złość grzybów pewnie nie będzie, a i warzywa za mało wody znowu mają.

Wiem, narzekam, ale przecież my z tego żyjemy, jak mam nie narzekać, jeśli źródło utrzymania mi wysycha, w sensie dosłownym?

Wszyscy szczęśliwi, zdeszczowani, tylko u nas pieprzona susza.

I nie mówcie mi, że mam się cieszyć tym, co jest, bo nie ma czym się cieszyć, naprawdę.

Ot, doła mam i tyle.

natknęłam się http://enigma.wp.tv/i,Wyladowania-atmosferyczne-Enigma,mid,1285061,index.html?_ticrsn=3&ticaid=5112a4#m1174067

Depsia czy dobrze skojarzyłam nazwę miejsca dla Ciebie ważnego ? czy pomyliłam?

Relciu - BARDZO DOBRZE skojarzyłaś, kochana.

Znam ten film od dawna, obejrzałam chyba wszystkie dostępne materiały filmowe i fotograficzne o tej zbrodni.

Szkoda tylko, że tak mało znane są dzieje ludzi z Pomorza, że tak niewiele się mówi o tej straszliwej zbrodni, rozmiarem dorównującej Katyniowi, tylko, że popełnionej nie przez Rosjan, więc politycznie nie ma korzyści z mówienia o tym. :(

O kochanieńka nie tak dawno u Ciebie padało, a u nas sześć tygodni ani kropla nie spadła i do tego 38 w cieniu było:rolleyes:

Podleje i u Ciebie... cierpliwości:)

:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Miącham jak uczyłaś:lol:

Popadało...

Na naszym piachu po kilku dniach już śladu nie ma po deszczu.

Teraz to już znowu susza...

Mieszaj, kochana, może masz moce jakoweś. :hug:

Popatrzę - może uda się na Was nastarczyć, bo nie macie jakichś wygórowanych potrzeb, a my (jakbym czuła!) po moich naleganiach zachowaliśmy dojrzałe zeszłoroczne ziarno, tyle, żeby w razie czego było na przyszłoroczny zasiew, kury obeszły się smakiem.

Powinniśmy dać radę.

stoję w otwartym oknie ...patrzę na deszcz i :mad:ziąb...... i widzę zaczątek tego co nas czeka :cry::cry::cry: jak mnie jest szkoda lata :cry::bash: u mnie zaczęło padać w poniedziałek wieczorem , przez noc szła burza i od tamtej pory tak pada i pada ...ciekawe czy zdąży przestać przed tm upałem łykendowym

Depsia, mój Hrabi jest z Elbląga i on o tej tragedii nie słyszał i nie zna miasta ....tzn PRL skrzętnie to ukrył :yes:

oj to może ja już sie pożegnam, bo moge nie zdążyć :rolleyes: w piątek znowu koniec świata :o

Mieszajcie, bo na prognozie... idzie znowu gorąc, słońce i susza...

Całe szczęście, że jedziemy dzisiaj do Żar, trochę myśli może się oderwą.

Muszę teraz duuużo kursować po sklepach, bo dziecię własne miejsce na ziemi nabyło w UK i trzeba pomóc się urządzić! :D